-DUO CHALLENGE4SEAS, AÇIK DENİZ YELKEN SPORUNDA KADIN-ERKEK EŞİTLİĞİNE DİKKAT ÇEKİYOR!

SPOR 03.03.2022 - 11:43, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4534+ kez okundu.
 

-DUO CHALLENGE4SEAS, AÇIK DENİZ YELKEN SPORUNDA KADIN-ERKEK EŞİTLİĞİNE DİKKAT ÇEKİYOR!

Tolga Pamir, “Duo Challenge4seas” isimli projeyle, açık deniz yelken sporunda kadın-erkek eşitliğine dikkat çekiyor
2022’de gerçekleştireceği Türkiye Turu Rekoru referans zamanlamasını tekrar kırmak üzere hazırlıklara başlayan Tolga Pamir, “Duo Challenge4seas” isimli projeyle, açık deniz yelken sporunda kadın-erkek eşitliğine dikkat çekiyor. 2011’de tek başına, sadece yelken ve rüzgar gücünü kullanarak Hopa ila İskenderun Limanı arasındaki parkuru dışarıdan hiçbir yardım almadan tamamlayarak ilk sporcu olan Tolga E. Pamir, bu sene rekorun boyutunu değiştirdi. Pamir, “Duo Challenge4seas” adını verdiği Türkiye Turu Rekoru’nda, bir kadın yelkenciyle birlikte dört denizimize meydan okumak için çalışmalara başladı. Bu projeyle Pamir’in hedefi, kadınlara yönelik ön yargıları kırmak ve açık deniz yelken sporunda kadın-erkek eşitliğine dikkat çekmek. Pamir, “Açık deniz yelkenciliğinin getirdiği zorlu ve çetin doğa koşulları karşısında kadınların daha dayanıklı olabileceğine eminim!” Tolga E. Pamir, Dünya Yelken Federasyonu’nun cinsiyet eşitliğini önemli bir kriter olarak stratejisine aldığını ve bu seneki rekor denemesiyle ülkemizden de bu mesaja önemli bir katkı sağlanacağını dile getirdi. Pamir, “Kadınların bu tip konfor alanından uzak, meydan okumaya yönelik sporlarda çok başarılı olduklarına inanıyorum. Yelken sadece erkeklerin yaptığı bir spor branşı değil. Tam aksine, açık deniz yelkenciliğinin getirdiği zorlu ve çetin doğa koşulları karşısında kadınların daha dayanıklı olabileceğine eminim” dedi. “Duo Challenge4seas” isimli projeye toplamda 15 kadın aday başvuruda bulundu. Sponsorlar ve adaylarla yapılan değerlendirmeler doğrultusunda, Sevda Ersezer ve Gamze Çelikyılmaz isimli iki adayla ön hazırlık dönemine başlandı. Nisan ayında verilecek nihai karar doğrultusunda Tolga E. Pamir, bir adayla rekor denemesini gerçekleştirecek. Duo Challenge4SEAS Hakkında: Yelken sporunun açık deniz branşının gelişimi, uygulaması, ülkemizi çevreleyen dört denizimizin uluslararası platformlarda daha iyi tanıtılması ve yelken sporuna ilginin artması amacıyla Türkiye Yelken Federasyonu’nun onayı doğrultusunda 2021’de ilk kez gerçekleşti. Rekor denemesi kapsamında; Tolga E. Pamir, tek başına, sadece yelken ve rüzgar gücünü kullanarak Hopa ila İskenderun Limanı arasındaki parkuru dışarıdan hiçbir yardım almadan tamamlayan ilk sporcu oldu. Bin 500 deniz milini 16 gün 16 saat 27 dakika 31 saniye’de karaya hiç ayak basmadan tamamlayan Pamir, bu sene “Duo Challenge4seas”de bir kadın yelkenciyle birlikte aynı parkuru 12 günde gerçekleştirmeyi hedefliyor. Duo Challenge4SEAS Projesi’nde Tolga Pamir’e desteğe devam Türkiye tarihinde bir kadın ve bir erkek olarak ilk defa gerçekleştirilecek bu rekor girişiminde ikiliye; MAÇKOLIK, MASOMO, ADMOST, TIRAMISU, CHANTUQUE markaları eşlik edecek. Teknik malzeme konusunda MUSTO/Sportworks, NAUTIX, SAILMAKER.ORG ve Quantum Sails destek olurken denizcilik sektörü dergisi Naviga da iletişim sponsorluğunu yapacak  
Tolga Pamir, “Duo Challenge4seas” isimli projeyle, açık deniz yelken sporunda kadın-erkek eşitliğine dikkat çekiyor

2022’de gerçekleştireceği Türkiye Turu Rekoru referans zamanlamasını tekrar kırmak üzere hazırlıklara başlayan Tolga Pamir, “Duo Challenge4seas” isimli projeyle, açık deniz yelken sporunda kadın-erkek eşitliğine dikkat çekiyor.

2011’de tek başına, sadece yelken ve rüzgar gücünü kullanarak Hopa ila İskenderun Limanı arasındaki parkuru dışarıdan hiçbir yardım almadan tamamlayarak ilk sporcu olan Tolga E. Pamir, bu sene rekorun boyutunu değiştirdi. Pamir, “Duo Challenge4seas” adını verdiği Türkiye Turu Rekoru’nda, bir kadın yelkenciyle birlikte dört denizimize meydan okumak için çalışmalara başladı. Bu projeyle Pamir’in hedefi, kadınlara yönelik ön yargıları kırmak ve açık deniz yelken sporunda kadın-erkek eşitliğine dikkat çekmek.

Pamir, “Açık deniz yelkenciliğinin getirdiği zorlu ve çetin doğa koşulları karşısında kadınların daha dayanıklı olabileceğine eminim!”

Tolga E. Pamir, Dünya Yelken Federasyonu’nun cinsiyet eşitliğini önemli bir kriter olarak stratejisine aldığını ve bu seneki rekor denemesiyle ülkemizden de bu mesaja önemli bir katkı sağlanacağını dile getirdi. Pamir, “Kadınların bu tip konfor alanından uzak, meydan okumaya yönelik sporlarda çok başarılı olduklarına inanıyorum. Yelken sadece erkeklerin yaptığı bir spor branşı değil. Tam aksine, açık deniz yelkenciliğinin getirdiği zorlu ve çetin doğa koşulları karşısında kadınların daha dayanıklı olabileceğine eminim” dedi.

“Duo Challenge4seas” isimli projeye toplamda 15 kadın aday başvuruda bulundu. Sponsorlar ve adaylarla yapılan değerlendirmeler doğrultusunda, Sevda Ersezer ve Gamze Çelikyılmaz isimli iki adayla ön hazırlık dönemine başlandı. Nisan ayında verilecek nihai karar doğrultusunda Tolga E. Pamir, bir adayla rekor denemesini gerçekleştirecek.

Duo Challenge4SEAS Hakkında:

Yelken sporunun açık deniz branşının gelişimi, uygulaması, ülkemizi çevreleyen dört denizimizin uluslararası platformlarda daha iyi tanıtılması ve yelken sporuna ilginin artması amacıyla Türkiye Yelken Federasyonu’nun onayı doğrultusunda 2021’de ilk kez gerçekleşti.

Rekor denemesi kapsamında; Tolga E. Pamir, tek başına, sadece yelken ve rüzgar gücünü kullanarak Hopa ila İskenderun Limanı arasındaki parkuru dışarıdan hiçbir yardım almadan tamamlayan ilk sporcu oldu. Bin 500 deniz milini 16 gün 16 saat 27 dakika 31 saniye’de karaya

hiç ayak basmadan tamamlayan Pamir, bu sene “Duo Challenge4seas”de bir kadın yelkenciyle birlikte aynı parkuru 12 günde gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Duo Challenge4SEAS Projesi’nde Tolga Pamir’e desteğe devam

Türkiye tarihinde bir kadın ve bir erkek olarak ilk defa gerçekleştirilecek bu rekor girişiminde ikiliye; MAÇKOLIK, MASOMO, ADMOST, TIRAMISU, CHANTUQUE markaları eşlik edecek. Teknik malzeme konusunda MUSTO/Sportworks, NAUTIX, SAILMAKER.ORG ve Quantum Sails destek olurken denizcilik sektörü dergisi Naviga da iletişim sponsorluğunu yapacak

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.