-ŞOFÖR ESNAFLARIMIZIN BİRİKMİŞ VE ÇÖZÜM BEKLEYEN SORUNLARI VAR…

SİYASET 04.06.2021 - 11:00, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3573+ kez okundu.
 

-ŞOFÖR ESNAFLARIMIZIN BİRİKMİŞ VE ÇÖZÜM BEKLEYEN SORUNLARI VAR…

CHP Burdur Milletvekili Mehmet GÖKER Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na şoför esnaflarımızın sorunları hakkında yazılı soru önergesi verdi.
Haziran ayı boyunca uygulanacak olan kademeli normalleşme sürecinin ikinci etabı kapsamında Toplu Ulaşım Tedbirleri açıklandığını belirten GÖKER, Şehirlerarası faaliyet gösteren toplu taşıma araçları (uçak hariç̧); araç̧ ruhsatında belirtilen yolcu taşıma kapasitesinin yüzde 50'si oranında yolcu kabul edebilecekler ve araç̧ içindeki yolcuların oturma şekli yolcuların birbirleriyle temasını engelleyecek (1 dolu 1 boş) şekilde olacağını söyledi. 2+1 koltuk düzenindeki şehirlerarası toplu taşıma yapan otobüslerde her iki cam kenarındaki koltuklara yolcu kabul edilebileceğini ve yolcu taşıma kapasitesinin buna göre belirleneceğine değinen CHP’li vekil, ülkemiz genelinde Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odalarının birikmiş pek çok sorunu olduğunu ve bunların çözüm beklediğini söyleyerek bakanlığa bir takım sorular yöneltti. CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER yazılı soru önergesinde şu sorulara yer verdi. Pandemi nedeniyle maddi anlamda sıkıntı çeken tüm yük ve yolcu taşımacılığı yapmakta olan esnaflarımız, bir kereye mahsus olmak üzere 2021 yılının Motorlu Taşıtlar Vergisi 2. taksitinin alınmamasını istemektedirler. Bakanlığınızca böyle bir çalışma yapılacak mıdır? Pandemi nedeniyle Özel Halk Otobüsleri koltuk kapasitesinin çok altında çalışmakta ve bu nedenle zarar etmektedir. Söz konusu bu uygulamanın kaldırılması düşünülmekte midir? Taşımacı esnafımızı direk etkileyen gider kalemlerinden biri olan Zorunlu Trafik Sigortaları ile Fenni Araç Muayenelerinde indirim yapılması hususunda bakanlığınızca yapılan herhangi bir çalışma var mıdır? Mevcutta 12 olarak uygulanan servis aracı yaş sınırlamasının 15’e çıkarılması hususunda bakanlığınızca yapılan bir çalışma var mıdır?  
CHP Burdur Milletvekili Mehmet GÖKER Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na şoför esnaflarımızın sorunları hakkında yazılı soru önergesi verdi.

Haziran ayı boyunca uygulanacak olan kademeli normalleşme sürecinin ikinci etabı kapsamında Toplu Ulaşım Tedbirleri açıklandığını belirten GÖKER, Şehirlerarası faaliyet gösteren toplu taşıma araçları (uçak hariç̧); araç̧ ruhsatında belirtilen yolcu taşıma kapasitesinin yüzde 50'si oranında yolcu kabul edebilecekler ve araç̧ içindeki yolcuların oturma şekli yolcuların birbirleriyle temasını engelleyecek (1 dolu 1 boş) şekilde olacağını söyledi.

2+1 koltuk düzenindeki şehirlerarası toplu taşıma yapan otobüslerde her iki cam kenarındaki koltuklara yolcu kabul edilebileceğini ve yolcu taşıma kapasitesinin buna göre belirleneceğine değinen CHP’li vekil, ülkemiz genelinde Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odalarının birikmiş pek çok sorunu olduğunu ve bunların çözüm beklediğini söyleyerek bakanlığa bir takım sorular yöneltti.

CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER yazılı soru önergesinde şu sorulara yer verdi.

Pandemi nedeniyle maddi anlamda sıkıntı çeken tüm yük ve yolcu taşımacılığı yapmakta olan esnaflarımız, bir kereye mahsus olmak üzere 2021 yılının Motorlu Taşıtlar Vergisi 2. taksitinin alınmamasını istemektedirler. Bakanlığınızca böyle bir çalışma yapılacak mıdır?

Pandemi nedeniyle Özel Halk Otobüsleri koltuk kapasitesinin çok altında çalışmakta ve bu nedenle zarar etmektedir. Söz konusu bu uygulamanın kaldırılması düşünülmekte midir?

Taşımacı esnafımızı direk etkileyen gider kalemlerinden biri olan Zorunlu Trafik Sigortaları ile Fenni Araç Muayenelerinde indirim yapılması hususunda bakanlığınızca yapılan herhangi bir çalışma var mıdır?

Mevcutta 12 olarak uygulanan servis aracı yaş sınırlamasının 15’e çıkarılması hususunda bakanlığınızca yapılan bir çalışma var mıdır?

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.