-VATANDAŞ ŞİKAYETLERİ DİKKATE ALINACAK MI?

TEKNOLOJİ 24.12.2018 - 11:32, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3009+ kez okundu.
 

-VATANDAŞ ŞİKAYETLERİ DİKKATE ALINACAK MI?

CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına Burdur-Antalya yolunda bulunan EDS sistemleri hakkında yazılı soru önergesi verdi.
Burdur CHP Milletvekili Mehmet Göker Burdur ilimizin Bucak ilçesinde kurulumu tamamlanan Elektronik Denetleme Sistemlerinin (EDS) 26 Eylül 2018 tarihinde aktif olarak çalışmaya başladığını belirten CHP’li Vekil, “Anlık Hız İhlal Tespit Sistemi ve Kırmızı Işık İhlal Sistemlerini kapsayan EDS ile Burdur-Antalya yolu arasında her iki yönde otomobil, minibüs, panelvan araçlar için saatte 70 kilometre, diğer araçlar için ise saatte 50 kilometre hız sınırının uygulanmakta” olduğunu söyledi. Başlangıçta trafik güvenliğini sağlamak amacıyla getirildiği düşünülen bu sistemin, artık belediyeler için adeta bir gelir kaynağına dönüştürüldüğünü belirten GÖKER, “Ülke genelinde binlerce sürücüye trafik cezası yağdıran EDS sistemleri il ve ilçelerdeki belediyeler tarafından yollara kurulmakta ve sistemi kuran belediyeler, kesilen trafik cezalarının yüzde 30'unu almaktadır. Sistemi kurabilecek gücü olmayan belediyelerse, kendi yüzde 30’luk paylarından belli bir miktarı şirketlere havale etmekte ve söz konusu şirketler cezalardan elde edilen paraların bir bölümünü alma karşılığında sistemi kurmaktadırlar. Bucak’ta bu sistemi kuran şirketin Albayraklara ait olduğu bilinmekte ve bu şirkete Bucak Belediyesi tarafından yüzde 40’lık bir pay verilmektedir” dedi. Belediyeler tarafından yollara yerleştirilen EDS cihazlarının araç hızlarını doğru ölçmediği konusunda vatandaşlarımızdan şikâyetler geldiğini de belirten CHP’li Vekil, “Söz konusu uygulama nedeniyle binlerce vatandaşımızın boş yere trafik cezası ödemek zorunda kalmış olabileceğinden endişe edilmektedir” diyerek bakanlığa bir takım sorular yöneltti. CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER yazılı soru önergelerinde şu sorulara yer verdi. Bucak ilçemizdeki EDS tarafından, kurulduğu günden bu güne kadar toplamda kaç tane arabaya ne kadarlık bir ceza tutanağı düzenlenmiştir? Bucak Belediyesi niçin EDS sistemlerini kendi bütçesinden karşılamamıştır? Belediye, kendisine ait olan yüzde 30’luk kısımdan EDS kurulumlarını yapan şirkete hangi kriterleri göz önünde bulundurarak pay vermektedir? EDS cihazlarının araç hızlarını doğru ölçmediği konusunda vatandaşlarımızdan gelen şikâyetler değerlendirilecek midir? EDS cihazlarının araç hızlarını doğru bir şekilde ölçüp ölçmediği kim tarafından nasıl denetlenmektedir?
CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına Burdur-Antalya yolunda bulunan EDS sistemleri hakkında yazılı soru önergesi verdi.

Burdur CHP Milletvekili Mehmet Göker Burdur ilimizin Bucak ilçesinde kurulumu tamamlanan Elektronik Denetleme Sistemlerinin (EDS) 26 Eylül 2018 tarihinde aktif olarak çalışmaya başladığını belirten CHP’li Vekil, “Anlık Hız İhlal Tespit Sistemi ve Kırmızı Işık İhlal Sistemlerini kapsayan EDS ile Burdur-Antalya yolu arasında her iki yönde otomobil, minibüs, panelvan araçlar için saatte 70 kilometre, diğer araçlar için ise saatte 50 kilometre hız sınırının uygulanmakta” olduğunu söyledi.

Başlangıçta trafik güvenliğini sağlamak amacıyla getirildiği düşünülen bu sistemin, artık belediyeler için adeta bir gelir kaynağına dönüştürüldüğünü belirten GÖKER, “Ülke genelinde binlerce sürücüye trafik cezası yağdıran EDS sistemleri il ve ilçelerdeki belediyeler tarafından yollara kurulmakta ve sistemi kuran belediyeler, kesilen trafik cezalarının yüzde 30'unu almaktadır. Sistemi kurabilecek gücü olmayan belediyelerse, kendi yüzde 30’luk paylarından belli bir miktarı şirketlere havale etmekte ve söz konusu şirketler cezalardan elde edilen paraların bir bölümünü alma karşılığında sistemi kurmaktadırlar. Bucak’ta bu sistemi kuran şirketin Albayraklara ait olduğu bilinmekte ve bu şirkete Bucak Belediyesi tarafından yüzde 40’lık bir pay verilmektedir” dedi.

Belediyeler tarafından yollara yerleştirilen EDS cihazlarının araç hızlarını doğru ölçmediği konusunda vatandaşlarımızdan şikâyetler geldiğini de belirten CHP’li Vekil, “Söz konusu uygulama nedeniyle binlerce vatandaşımızın boş yere trafik cezası ödemek zorunda kalmış olabileceğinden endişe edilmektedir” diyerek bakanlığa bir takım sorular yöneltti.

CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER yazılı soru önergelerinde şu sorulara yer verdi.

Bucak ilçemizdeki EDS tarafından, kurulduğu günden bu güne kadar toplamda kaç tane arabaya ne kadarlık bir ceza tutanağı düzenlenmiştir?

Bucak Belediyesi niçin EDS sistemlerini kendi bütçesinden karşılamamıştır?

Belediye, kendisine ait olan yüzde 30’luk kısımdan EDS kurulumlarını yapan şirkete hangi kriterleri göz önünde bulundurarak pay vermektedir?

EDS cihazlarının araç hızlarını doğru ölçmediği konusunda vatandaşlarımızdan gelen şikâyetler değerlendirilecek midir?

EDS cihazlarının araç hızlarını doğru bir şekilde ölçüp ölçmediği kim tarafından nasıl denetlenmektedir?

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.