. VALİ YILMAZ KÖY MUHTARLARI İLE BİR ARAYA GELDİ

YAŞAM 15.04.2018 - 14:28, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3835+ kez okundu.
 

. VALİ YILMAZ KÖY MUHTARLARI İLE BİR ARAYA GELDİ

Vali Yılmaz, “Burdur'a geldiğimiz günden itibaren görevimiz gereği gece gündüz demeden hizmet etmeye çalıştık.
Burdur valisi Şerif Yılmaz,yaptığı konuşmada: ”Yaptığımız hizmetleri birilerinin gözüne girmek için değil Allah rızası için yaptık. Emanet edilen görevi hakkıyla yerine getiremezseniz yarın öbür tarafta hesabını verirsiniz. Allah biliyor gece gündüz demeden dağda taşta nerede kim olursa olsun manevi mesuliyetimi üzerimde hissederek görev yaptım.   Bunları paylaşmamın sebebi de şudur, yaşamayan bilmez. Yaşamadığınız, görmediğiniz, bilmediğiniz hususlarla ilgili karar verirken yanılabilirsiniz. Ama yaptığınız işi sahada görerek yaparsanız, sizin neyi yapmanız gerektiğini vicdanınız zaten size söylüyor. Başkasının söylemesine gerek kalmaz.   Çoğu zaman arkadaşlar geliyor bazı şeyleri dile getiriyorlar. Şunu ifade edeyim bizler yapılması gerekenleri söylenmeden dile getirilmeden yapmaya çalışıyoruz. Çünkü vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak o işleri çözecek tedbirleri almak bizim zaten görevimiz. Bunu da bütçe imkanları ölçüsünde yapmaya çalışıyoruz.   Sıralamaları zaman zaman hep söyledim. Hatırlarsanız bütün toplantılarda birinci önceliğimiz su dedim. Bazı arkadaşlar suyu olmayan yerler varken caminin bahçe duvarı dediler. Su ihtiyacı çözülmeden olmaz dedik. Bütün işlerimizi yaparken bu şekilde adaletli ve hakkaniyetli yapmaya çalıştık. Nüfus kriterlerini dikkate aldık.   En son hatırlarsanız muhtarlıkların elektrik giderleriyle ilgili faturaları arkadaşlardan toplamalarını istedik. Elektrik giderleri yüksek olan köylere öncelik vermek suretiyle içme suyu sondajlarının elektrik giderleriyle ilgili güneş enerjisi panelleri koyalım dedik. Çok şükür bunu da yaptık. Yapmaya devam edeceğiz.     Özellikle bu yıl KÖYDES ödeneği geçen yıla göre iki katına yakın bir para geldi. Bunu da aynı şekilde birinci öncelik içme suyu olmayan yerler, ikincisi sıcak asfaltın devamı ve kilit parkeyi de sonrasında yapacağız. Bu işleri yaparken de Köylere Hizmet Götürme Birliği, KÖYDES ve İl Özel İdaresi olmak üzere planlanan programların bütçelerini tek bir elden birlik beraberlik içerisinde çözelim düşüncesiyle müşterek hayata geçiriyoruz.   Yine aynı şekilde bu yılda hem merkezde hem de diğer ilçelerimize de aynı şekilde programlarımızı bu şekilde uygulamış olacağız. Bu yıl biraz daha erken başladık. Aslında sezon açılışı düşündük. Belki önümüzdeki hafta yapabiliriz. Sezon açılışını şunun için yapıyoruz. Aslında sezon açılışına belki gerekte yok. Çünkü bizim ekiplerimiz yaz kış demeden çalıştılar sezon hiç kapanmıyor artık. Özellikle bu yıl kar yağmadığı için karla mücadele yerine diğer kumlama ve bazı köy yollarımızdaki trafik kazasına sebep olan kara noktalar vardı, oraların düzelmesiyle ilgili arkadaşlarımız çalıştılar. Bazı yerleri yenilediler. Çalışmalarına yaz kış demeden devam ettiler.
Vali Yılmaz, “Burdur'a geldiğimiz günden itibaren görevimiz gereği gece gündüz demeden hizmet etmeye çalıştık.

Burdur valisi Şerif Yılmaz,yaptığı konuşmada: ”Yaptığımız hizmetleri birilerinin gözüne girmek için değil Allah rızası için yaptık. Emanet edilen görevi hakkıyla yerine getiremezseniz yarın öbür tarafta hesabını verirsiniz. Allah biliyor gece gündüz demeden dağda taşta nerede kim olursa olsun manevi mesuliyetimi üzerimde hissederek görev yaptım.

 

Bunları paylaşmamın sebebi de şudur, yaşamayan bilmez. Yaşamadığınız, görmediğiniz, bilmediğiniz hususlarla ilgili karar verirken yanılabilirsiniz. Ama yaptığınız işi sahada görerek yaparsanız, sizin neyi yapmanız gerektiğini vicdanınız zaten size söylüyor. Başkasının söylemesine gerek kalmaz.

 

Çoğu zaman arkadaşlar geliyor bazı şeyleri dile getiriyorlar. Şunu ifade edeyim bizler yapılması gerekenleri söylenmeden dile getirilmeden yapmaya çalışıyoruz. Çünkü vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak o işleri çözecek tedbirleri almak bizim zaten görevimiz. Bunu da bütçe imkanları ölçüsünde yapmaya çalışıyoruz.

 

Sıralamaları zaman zaman hep söyledim. Hatırlarsanız bütün toplantılarda birinci önceliğimiz su dedim. Bazı arkadaşlar suyu olmayan yerler varken caminin bahçe duvarı dediler. Su ihtiyacı çözülmeden olmaz dedik. Bütün işlerimizi yaparken bu şekilde adaletli ve hakkaniyetli yapmaya çalıştık. Nüfus kriterlerini dikkate aldık.

 

En son hatırlarsanız muhtarlıkların elektrik giderleriyle ilgili faturaları arkadaşlardan toplamalarını istedik. Elektrik giderleri yüksek olan köylere öncelik vermek suretiyle içme suyu sondajlarının elektrik giderleriyle ilgili güneş enerjisi panelleri koyalım dedik. Çok şükür bunu da yaptık. Yapmaya devam edeceğiz.

 

 

Özellikle bu yıl KÖYDES ödeneği geçen yıla göre iki katına yakın bir para geldi. Bunu da aynı şekilde birinci öncelik içme suyu olmayan yerler, ikincisi sıcak asfaltın devamı ve kilit parkeyi de sonrasında yapacağız. Bu işleri yaparken de Köylere Hizmet Götürme Birliği, KÖYDES ve İl Özel İdaresi olmak üzere planlanan programların bütçelerini tek bir elden birlik beraberlik içerisinde çözelim düşüncesiyle müşterek hayata geçiriyoruz.

 

Yine aynı şekilde bu yılda hem merkezde hem de diğer ilçelerimize de aynı şekilde programlarımızı bu şekilde uygulamış olacağız. Bu yıl biraz daha erken başladık. Aslında sezon açılışı düşündük. Belki önümüzdeki hafta yapabiliriz. Sezon açılışını şunun için yapıyoruz. Aslında sezon açılışına belki gerekte yok. Çünkü bizim ekiplerimiz yaz kış demeden çalıştılar sezon hiç kapanmıyor artık. Özellikle bu yıl kar yağmadığı için karla mücadele yerine diğer kumlama ve bazı köy yollarımızdaki trafik kazasına sebep olan kara noktalar vardı, oraların düzelmesiyle ilgili arkadaşlarımız çalıştılar. Bazı yerleri yenilediler. Çalışmalarına yaz kış demeden devam ettiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.