1MAYIS İŞÇİ VE EMEKÇİ BAYRAMI COŞKULU BİR KALABALIK İLE KUTLANDI

GÜNDEM 01.05.2019 - 15:32, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4045+ kez okundu.
 

1MAYIS İŞÇİ VE EMEKÇİ BAYRAMI COŞKULU BİR KALABALIK İLE KUTLANDI

Burdur'da 1 Mayıs İşçi ve Emek Bayramı geçmiş yılların aksine coşkulu bir katılım ile işçi ve öğrenci gruplarının katılımıyla kutlandı.
Burdur merkez Köprübaşı mevkiinden Cumhuriyet Meydanı'na kadar süren kortej yürüyüşü ile başladı. KESK, DİSK, EĞİTİM-SEN, CHP VE ÖDP'nin katılımıyla gerçekleşen İşçi Bayramı kutlamaları Ellerinde sendika flamaları ile sloganlar atan işçiler 'Türkiye laiktir, laik kalacak', 'Faşizme karşı omuz omuza', 'Kurtuluş yok, tek başına, ya hep beraber, ya hiçbirimiz' gibi çeşitli sloganlar attılar. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı İşçi Bayramı'na CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, CHP İl Başkanı Barış Ayten, CHP Merkez İlçe Başkanı ve 25. Dönem CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan destek verdi.  Burdur Gazi Caddesini takiben valilik otoparkı önünde polis noktasında aramalardan geçirilen ve meydana aranarak alındı. Burada saygı duruşu ve istiklal marşı okunmasının ardından Türk İş’in Burdur temsilcisi olan Şeker-İş Sendikası Başkanı Mustafa Onay tarafından günün anlam ve önemi konusunda bir konuşma yaptı. Yaşanan ekonomik sıkıntıların büyük bölümünü işçi kasımı çalışan kesimlerin çektiğini belirtti. Mevcut hükümetin kıdem tazminatları üzerinde oynadığı oyunlar ile işçilerin yıllar önce kazanımlarını ellerinden alınmak istediğine dikkat çekti. İşçi olarak kendilerine revam görülenin kendilerinin kırmızı çizgisi olduğunu bir kez daha altını çizdi.   Konuşmaların ardından bütün sendika ve sivil toplum örgütleri ile CHP Milletvekili Mehmet Göker, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ile CHP İl Örgütü katılanları selamlamak için çağrıya uyarak katılanları selamladılar. Andından meydandaki guruplar kısa süreli olarak halay çekerek dağıldılar.  
Burdur'da 1 Mayıs İşçi ve Emek Bayramı geçmiş yılların aksine coşkulu bir katılım ile işçi ve öğrenci gruplarının katılımıyla kutlandı.

Burdur merkez Köprübaşı mevkiinden Cumhuriyet Meydanı'na kadar süren kortej yürüyüşü ile başladı. KESK, DİSK, EĞİTİM-SEN, CHP VE ÖDP'nin katılımıyla gerçekleşen İşçi Bayramı kutlamaları Ellerinde sendika flamaları ile sloganlar atan işçiler 'Türkiye laiktir, laik kalacak', 'Faşizme karşı omuz omuza', 'Kurtuluş yok, tek başına, ya hep beraber, ya hiçbirimiz' gibi çeşitli sloganlar attılar. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı İşçi Bayramı'na CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, CHP İl Başkanı Barış Ayten, CHP Merkez İlçe Başkanı ve 25. Dönem CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan destek verdi. 

Burdur Gazi Caddesini takiben valilik otoparkı önünde polis noktasında aramalardan geçirilen ve meydana aranarak alındı. Burada saygı duruşu ve istiklal marşı okunmasının ardından Türk İş’in Burdur temsilcisi olan Şeker-İş Sendikası Başkanı Mustafa Onay tarafından günün anlam ve önemi konusunda bir konuşma yaptı. Yaşanan ekonomik sıkıntıların büyük bölümünü işçi kasımı çalışan kesimlerin çektiğini belirtti. Mevcut hükümetin kıdem tazminatları üzerinde oynadığı oyunlar ile işçilerin yıllar önce kazanımlarını ellerinden alınmak istediğine dikkat çekti. İşçi olarak kendilerine revam görülenin kendilerinin kırmızı çizgisi olduğunu bir kez daha altını çizdi.  

Konuşmaların ardından bütün sendika ve sivil toplum örgütleri ile CHP Milletvekili Mehmet Göker, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ile CHP İl Örgütü katılanları selamlamak için çağrıya uyarak katılanları selamladılar. Andından meydandaki guruplar kısa süreli olarak halay çekerek dağıldılar.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.