ISPARTA VALİSİ SEYMENOĞLU DAHA FAZLA YETKİ İSTEDİ

GÜNDEM 19.07.2019 - 23:30, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4386+ kez okundu.
 

ISPARTA VALİSİ SEYMENOĞLU DAHA FAZLA YETKİ İSTEDİ

Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, "Kalkınma ajanslarını oluşturmuşuz ancak her şeyi yine Ankara'ya sormaya devam ediyoruz..
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Yönetim Kurulu Toplantısı Burdur'da Salda Gölü kıyısındaki özel sektöre ait bir otelde yapıldı. Toplantıya üç il valisinin yanı sıra belediye başkanları il genel meclisi başkanları ve ilgili kurum yöneticileri katıldı. Dönem başkanlığını yürüten Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, kalkınma ajansları ve çalışma işleyişine ilişkin küçük bir serzenişini dile getirdi. Vali Seymenoğlu, "Kalkınma ajanslarını oluşturmuşuz ancak bizler her şeyi yine Ankara'ya sormaya devam ediyoruz. Kimse zannetmesin ki bu ajansların yönetim kurullarında 3 vali, 3 belediye başkanı, il genel meclisi üyeleri, oda başkanları var. Çok güçlüymüş gibi, sakın ola kamuoyu bunu böyle bilmesin." ifadelerini kullandı. sorunların çözülebilmesi noktasında "Prosedürü uzun, meşakkatli bir yol" olarak değerlendirdi Kalkınma ajansları olarak sadece Ankara tarafından verilecek olan kararların altyapısını hazırladıklarını ifade eden Seymenoğlu, şöyle konuştu:  "Ajans olarak en fazla 30 bin liraya kadar serbestliğimiz var, gerisi tamamen Ankara'daki bürokratların, üst düzeydeki yöneticilerin kararına bağlı olan şeyler. Bunu şundan dolayı söylüyorum göreve başlayalı Isparta'da 9'uncu ayımdayım, halen bir tek projeyi bile burada yapamadık. Prosedürü uzun, meşakkatli bir yol, bunu vatandaştan dinlediğim için söylüyorum. Vatandaşa 'Kalkınma ajansı var, proje yapın diye öneriyoruz.' Vatandaş diyor ki 'Bunu 5 ay önce de söylemiştiniz sayın valim, bir proje vermiştik hala sonucunu görmedik.' Toplantının tekrardan hayırlı olmasını ve inşallah alacağımız kararların topluma ekonomik yansımaları uzun bir süreç alsa da hayırlı olmasını diliyorum."  
Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, "Kalkınma ajanslarını oluşturmuşuz ancak her şeyi yine Ankara'ya sormaya devam ediyoruz..

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Yönetim Kurulu Toplantısı Burdur'da Salda Gölü kıyısındaki özel sektöre ait bir otelde yapıldı. Toplantıya üç il valisinin yanı sıra belediye başkanları il genel meclisi başkanları ve ilgili kurum yöneticileri katıldı.
Dönem başkanlığını yürüten Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, kalkınma ajansları ve çalışma işleyişine ilişkin küçük bir serzenişini dile getirdi.
Vali Seymenoğlu, "Kalkınma ajanslarını oluşturmuşuz ancak bizler her şeyi yine Ankara'ya sormaya devam ediyoruz. Kimse zannetmesin ki bu ajansların yönetim kurullarında 3 vali, 3 belediye başkanı, il genel meclisi üyeleri, oda başkanları var. Çok güçlüymüş gibi, sakın ola kamuoyu bunu böyle bilmesin." ifadelerini kullandı.
sorunların çözülebilmesi noktasında "Prosedürü uzun, meşakkatli bir yol" olarak değerlendirdi
Kalkınma ajansları olarak sadece Ankara tarafından verilecek olan kararların altyapısını hazırladıklarını ifade eden Seymenoğlu, şöyle konuştu: 
"Ajans olarak en fazla 30 bin liraya kadar serbestliğimiz var, gerisi tamamen Ankara'daki bürokratların, üst düzeydeki yöneticilerin kararına bağlı olan şeyler. Bunu şundan dolayı söylüyorum göreve başlayalı Isparta'da 9'uncu ayımdayım, halen bir tek projeyi bile burada yapamadık. Prosedürü uzun, meşakkatli bir yol, bunu vatandaştan dinlediğim için söylüyorum. Vatandaşa 'Kalkınma ajansı var, proje yapın diye öneriyoruz.' Vatandaş diyor ki 'Bunu 5 ay önce de söylemiştiniz sayın valim, bir proje vermiştik hala sonucunu görmedik.' Toplantının tekrardan hayırlı olmasını ve inşallah alacağımız kararların topluma ekonomik yansımaları uzun bir süreç alsa da hayırlı olmasını diliyorum."

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.