AFGANİSTAN HAKKINDA GENİŞLETİLMİŞ ÜÇLÜ TOPLANTI 19 EKİM’DE YAPILACAK

DÜNYA 16.10.2021 - 16:37, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3219+ kez okundu.
 

AFGANİSTAN HAKKINDA GENİŞLETİLMİŞ ÜÇLÜ TOPLANTI 19 EKİM’DE YAPILACAK

Rusya, ABD ve Pakistan temsilcilerinin Afganistan meselesinin çözümüne ilişkin yapacağı genişletilmiş üçlü toplantı 19 Ekim’de Moskova’da düzenlenecek.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Afganistan Özel Temsilcisi Zamir Kabulov, dün yaptığı açıklamada toplantıya ilişkin bilgi verdi. Kabulov, toplantıya katılacak tarafların Afganistan meselesini görüşerek bu konuda fikir birliğine ulaşmaya çalışacağını kaydetti. Diğer yandan, Rusya Dışişleri Bakanlığı Bağımsız Devletler Topluluğu Üçüncü Dairesi Direktörü Aleksandr Sternik dün yaptığı açıklamada, ABD’nin Orta Asya’da bir terörle mücadele üssü kurmak için Rusya’nın bu bölgedeki müttefiklerine baskı yaptığını vurgulayarak, bu girişimin Orta Asya ülkeleri ile Rusya, Çin ve İran için kabul edilemz olduğunu kaydetti.  
Rusya, ABD ve Pakistan temsilcilerinin Afganistan meselesinin çözümüne ilişkin yapacağı genişletilmiş üçlü toplantı 19 Ekim’de Moskova’da düzenlenecek.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Afganistan Özel Temsilcisi Zamir Kabulov, dün yaptığı açıklamada toplantıya ilişkin bilgi verdi.

Kabulov, toplantıya katılacak tarafların Afganistan meselesini görüşerek bu konuda fikir birliğine ulaşmaya çalışacağını kaydetti.

Diğer yandan, Rusya Dışişleri Bakanlığı Bağımsız Devletler Topluluğu Üçüncü Dairesi Direktörü Aleksandr Sternik dün yaptığı açıklamada, ABD’nin Orta Asya’da bir terörle mücadele üssü kurmak için Rusya’nın bu bölgedeki müttefiklerine baskı yaptığını vurgulayarak, bu girişimin Orta Asya ülkeleri ile Rusya, Çin ve İran için kabul edilemz olduğunu kaydetti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.