AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ BURDUR DA TOPLANDI

EKONOMİ 04.03.2022 - 18:39, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3764+ kez okundu.
 

AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ BURDUR DA TOPLANDI

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Ümit Mirza Çavuşoğlu Başkanlığın da Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Lavanta Otel de toplandı .
Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu, konuşmasına 2022 yılı Şubat ihracat rakamlarını açıklayarak başladı. Yönetim kurulu üyelerinin büyük çoğunluğunun bu basın toplantısında yer aldığını belirten Başkan Çavuşoğlu, ihracat rakamlarının arkasından sizlerin muhakkak sorunlar üzerinden soruları olacaktır. Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Burdur, Antalya İllerinden oluşmaktadır. Batı Akdeniz Bölgesi İhracatçılar Birliği 2021 yılında başarılı bir şekilde ihracat yaparak 2.500 bin dolarlık ciddi bir rakamı geçerek gerçekleştirmiş durumdayız. Bölgemizdeki birçok problemler nedeniyle çok sorunlarla başlamasına karşılık 1 Ocak, 28 Şubat tarihleri arasında da toplamda 418 milyon dolara yakın ihracat gerçekleştirmiştir. Yaklaşık bunun 218 milyon dolarlık kısmını şubat ayı içinde gerçekleştirdik. Geçen yılın Ocak ve Şubat ayında yaptığımız ihracatın yaklaşık 7 lik 2022 yılının ilk iki ayında gerçekleşme sağladık. Aynı zamanda da 2021 yılının aynı ayında da 2022 yılının ayrı ayında da yaklaşık 16 dolayında ihracat artışı sağlanmıştır. Bu da yaklaşık 217 milyon dolarlık ihracat demektir. Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği tarafından gerçekleştirilen ihracatın ülkeler üzerinden ortaya çıkan tablosuna göre ilk sırada Rusya, ikinci sırada Çin üçüncü sırada Almanya ve dördüncü sırada Ukrayna oluşturmaktadır. Bu konuda detaylı açıklamaları birazdan gerçekleştireceğiz bu ülkelere yapılan ihracata bakıldığında ilk sırada yaş meyve ve sebze ikinci sırada maden ve metaller üçüncü sırada ağaç ve orman mamulleri dördüncü sırada da kimyevi maddeler bunu takip eden sektörler ise ilk sırada yaş meyve ve maden ve metaller yer almaktadır. İhracatın 50’lik bölümünü bu iki sektör gerçekleştirmiştir. Geri kalanında ise 26 sektörümüz mevcut bu sektörler de devam etmektedir. Burdur özelini konuşacak olursak yaklaşık 254 milyon dolarlık bir ihracat gerçekleştirdik. Bir önceki denimin aynı ayına göre 35’lik gerçekleşen ihracat ortaya çıkmaktadır. Bunun içinde Burdur’daki ihracatçımıza müteşekkiriz şimdi de bu dönemimize baktığımız da 2921 ve 2022 Ocak ve Şubat dönemine bakıldığında yaklaşık 7 bir artış görülmektedir. Yaklaşık 35 milyon dolardan 40 milyon dolara çıkmış durumdadır. Bölgemiz de sadece 2022 yılı 1 Şubat 28 şubat döneminde sadece Şubat ayında 19 milyon dolarlık sadece bu dönem de ihracat gerçekleştirilmiştir. 2021 yılında 199 firmamızla 91 ülkeye ihracat yapılmıştır. 2020  yılında ise 180  ihracatçı ile gerçekleştirmiştik. Burada en sevindirici kısım 180 firmadan 199 firmaya çıkmış olmamızdır. Burdur özeline bakıldığında ihracat rakamlarında maden ve metalar gelmektedir. 2021 yılı ihracatında yaklaşık 2 milyon dolarını maden ve metaller oluşturmaktadır. İthalatçı ülkeler arasında da Çin öne çıkmaktadır.  Bu döneme bakıldığında ise maden ve metaller ilk sırada ikinci sırada ise çimento, Toprak ve cam ürünleri gelmektedir. 2022 Ocak ve Şubat dönemi baz alındığında ihracatımızın 80’lik bölümünü bu iki sektör almaktadır.  
Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Ümit Mirza Çavuşoğlu Başkanlığın da Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Lavanta Otel de toplandı .

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu, konuşmasına 2022 yılı Şubat ihracat rakamlarını açıklayarak başladı. Yönetim kurulu üyelerinin büyük çoğunluğunun bu basın toplantısında yer aldığını belirten Başkan Çavuşoğlu, ihracat rakamlarının arkasından sizlerin muhakkak sorunlar üzerinden soruları olacaktır.

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Burdur, Antalya İllerinden oluşmaktadır. Batı Akdeniz Bölgesi İhracatçılar Birliği 2021 yılında başarılı bir şekilde ihracat yaparak 2.500 bin dolarlık ciddi bir rakamı geçerek gerçekleştirmiş durumdayız. Bölgemizdeki birçok problemler nedeniyle çok sorunlarla başlamasına karşılık 1 Ocak, 28 Şubat tarihleri arasında da toplamda 418 milyon dolara yakın ihracat gerçekleştirmiştir. Yaklaşık bunun 218 milyon dolarlık kısmını şubat ayı içinde gerçekleştirdik. Geçen yılın Ocak ve Şubat ayında yaptığımız ihracatın yaklaşık 7 lik 2022 yılının ilk iki ayında gerçekleşme sağladık. Aynı zamanda da 2021 yılının aynı ayında da 2022 yılının ayrı ayında da yaklaşık 16 dolayında ihracat artışı sağlanmıştır. Bu da yaklaşık 217 milyon dolarlık ihracat demektir.

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği tarafından gerçekleştirilen ihracatın ülkeler üzerinden ortaya çıkan tablosuna göre ilk sırada Rusya, ikinci sırada Çin üçüncü sırada Almanya ve dördüncü sırada Ukrayna oluşturmaktadır. Bu konuda detaylı açıklamaları birazdan gerçekleştireceğiz bu ülkelere yapılan ihracata bakıldığında ilk sırada yaş meyve ve sebze ikinci sırada maden ve metaller üçüncü sırada ağaç ve orman mamulleri dördüncü sırada da kimyevi maddeler bunu takip eden sektörler ise ilk sırada yaş meyve ve maden ve metaller yer almaktadır. İhracatın 50’lik bölümünü bu iki sektör gerçekleştirmiştir. Geri kalanında ise 26 sektörümüz mevcut bu sektörler de devam etmektedir. Burdur özelini konuşacak olursak yaklaşık 254 milyon dolarlık bir ihracat gerçekleştirdik. Bir önceki denimin aynı ayına göre 35’lik gerçekleşen ihracat ortaya çıkmaktadır. Bunun içinde Burdur’daki ihracatçımıza müteşekkiriz şimdi de bu dönemimize baktığımız da 2921 ve 2022 Ocak ve Şubat dönemine bakıldığında yaklaşık 7 bir artış görülmektedir. Yaklaşık 35 milyon dolardan 40 milyon dolara çıkmış durumdadır. Bölgemiz de sadece 2022 yılı 1 Şubat 28 şubat döneminde sadece Şubat ayında 19 milyon dolarlık sadece bu dönem de ihracat gerçekleştirilmiştir. 2021 yılında 199 firmamızla 91 ülkeye ihracat yapılmıştır. 2020  yılında ise 180  ihracatçı ile gerçekleştirmiştik. Burada en sevindirici kısım 180 firmadan 199 firmaya çıkmış olmamızdır.

Burdur özeline bakıldığında ihracat rakamlarında maden ve metalar gelmektedir. 2021 yılı ihracatında yaklaşık 2 milyon dolarını maden ve metaller oluşturmaktadır. İthalatçı ülkeler arasında da Çin öne çıkmaktadır.  Bu döneme bakıldığında ise maden ve metaller ilk sırada ikinci sırada ise çimento, Toprak ve cam ürünleri gelmektedir. 2022 Ocak ve Şubat dönemi baz alındığında ihracatımızın 80’lik bölümünü bu iki sektör almaktadır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.