AKP, GÖZÜNÜ GURBETÇİLERİN BİRİKİMLERİNE DİKTİ!

SİYASET 03.03.2022 - 11:18, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4175+ kez okundu.
 

AKP, GÖZÜNÜ GURBETÇİLERİN BİRİKİMLERİNE DİKTİ!

Hükümet TOKİ eliyle yurtdışında yaşayan vatandaşlarımıza yönelik İstanbul Sancaktepe'de 2+1 ve 3+1 nitelikli 420 konutluk projeyi hayata geçireceğini açıkladı.
Projeyi “vatandaşları ayrıştırma” adımı olarak niteleyen CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, “Ağır ekonomik kriz devam ederken, barınma ve beslenme problemleri had safhaya çıkmışken böyle bir projenin hayata geçirilmesi ayırımcılıktır.” dedi. TOKİ ELİYLE KUTUPLAŞTIRMA Konuyla ilgili bir açıklama yayınlayan Karabat, “AKP’nin kutuplaştırma siyaseti vatandaşlar arasında derin fay hatları yaratıyor. Şimdi de Türkiye’de yaşayan vatandaşlarımızla gurbetçilerimiz karşı karşıya getirilmiş oldu” dedi. Açıklamasının devamında TOKİ’nin uygun fiyatlı konut anlayışı olmadığına da dikkat çeken CHP’li Karabat şunları söyledi: “İstanbul’un en değerli arazilerinde milyarlarca liralık projeler yapan TOKİ, sadece rant yaratan ve zenginleri gözeten bir bakış açısına sahiptir. Dolayısıyla burada yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın gözetilmesi, onların düşünülmesi gibi bir durum söz konusu değildir.” GÜNDEM DEPREM OLMALI Olası İstanbul depremini de hatırlatan Karabat, TOKİ’nin lüks konut yapmasını değil ülkenin temel ihtiyaçlarını gözetmesini beklediklerini ifade etti. “TOKİ’nin her şeyden önce bu konuya eğilmesi gerekirken, TOKİ ve Emlak Konut’un ana gündeminde lüks konut projeleri. Gurbetçi vatandaşlarımızın en önemli sorunları, Meclis’te temsiliyet ve bulundukları ülkelerde yalnız kalmalarıdır. Ama AKP onları sadece dolar ve Euro olarak görüyor.” dedi. “Gurbetçilerimizin ana yurtlarında, iyi şartlarda ev almaları, yatırım yapmaları en doğal haklarıdır.” Diyen Karabat; “Ama ülkemizde barınma ve geçim sorunları had safhadayken, yurtdışında görece daha iyi şartlarda yaşayan vatandaşlarımızı ön planda tutmanın arkasında farklı bir niyet var. AKP, gündem değiştirme ve rant elde etme peşinde. Bu tuzağına düşülmemelidir.” uyarısını yaptı.  
Hükümet TOKİ eliyle yurtdışında yaşayan vatandaşlarımıza yönelik İstanbul Sancaktepe'de 2+1 ve 3+1 nitelikli 420 konutluk projeyi hayata geçireceğini açıkladı.

Projeyi “vatandaşları ayrıştırma” adımı olarak niteleyen CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, “Ağır ekonomik kriz devam ederken, barınma ve beslenme problemleri had safhaya çıkmışken böyle bir projenin hayata geçirilmesi ayırımcılıktır.” dedi.

TOKİ ELİYLE KUTUPLAŞTIRMA

Konuyla ilgili bir açıklama yayınlayan Karabat, “AKP’nin kutuplaştırma siyaseti vatandaşlar arasında derin fay hatları yaratıyor. Şimdi de Türkiye’de yaşayan vatandaşlarımızla gurbetçilerimiz karşı karşıya getirilmiş oldu” dedi.

Açıklamasının devamında TOKİ’nin uygun fiyatlı konut anlayışı olmadığına da dikkat çeken CHP’li Karabat şunları söyledi: “İstanbul’un en değerli arazilerinde milyarlarca liralık projeler yapan TOKİ, sadece rant yaratan ve zenginleri gözeten bir bakış açısına sahiptir. Dolayısıyla burada yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın gözetilmesi, onların düşünülmesi gibi bir durum söz konusu değildir.”

GÜNDEM DEPREM OLMALI

Olası İstanbul depremini de hatırlatan Karabat, TOKİ’nin lüks konut yapmasını değil ülkenin temel ihtiyaçlarını gözetmesini beklediklerini ifade etti. “TOKİ’nin her şeyden önce bu konuya eğilmesi gerekirken, TOKİ ve Emlak Konut’un ana gündeminde lüks konut projeleri. Gurbetçi vatandaşlarımızın en önemli sorunları, Meclis’te temsiliyet ve bulundukları ülkelerde yalnız kalmalarıdır. Ama AKP onları sadece dolar ve Euro olarak görüyor.” dedi.

“Gurbetçilerimizin ana yurtlarında, iyi şartlarda ev almaları, yatırım yapmaları en doğal haklarıdır.” Diyen Karabat; “Ama ülkemizde barınma ve geçim sorunları had safhadayken, yurtdışında görece daha iyi şartlarda yaşayan vatandaşlarımızı ön planda tutmanın arkasında farklı bir niyet var. AKP, gündem değiştirme ve rant elde etme peşinde. Bu tuzağına düşülmemelidir.” uyarısını yaptı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.