ALTINYAYLA “DİRMİL” GÜREŞLERİNİN AĞASI BAKİ VAROL OLDU

SPOR 15.07.2019 - 16:11, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3371+ kez okundu.
 

ALTINYAYLA “DİRMİL” GÜREŞLERİNİN AĞASI BAKİ VAROL OLDU

32.Altın Sipsi Yağlı Pehlivan Güreşleri Güreş Ağalığını Varollar Şirketler Grubu Başkanı Baki Varol 75.000₺’ye almıştır.
Burdur Altınyayla “Dirmil” de 32 kez düzenlenen ve Edirne de Tarihi Kırkpınar güreşlerinin ardandan Altınyayla ilçesinde32.Altın Sipsi ve Yayla güreşlerinde Edirne Kırkpınar çayırında güreşen çok sayıda güreşçi katılmıştır. Güreşlerin kıyasıya geçtiği “Dirmil” Çayırına Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik Yasin Uğur ve Burdur Valisi Hasan Şıldak ile birlikte çevre iller ve ilçelerden de çok   sayıda güreş sever katılarak müsabakaları izleme imkanı bulmuşlardır Burdur Altınyayla İlçemiz de yapılan geleneksel ve Ata Sporu güreşlerinde ilk  olarak güreş ağası olan Varollar Şirketler Yönetim Kurulu Başkanı Baki Varol   Ağalık için ağalık sandalyesine talip olmuş ve 75.000 TL gibi önemli sayılacak bir bedel ile 2019-2020 döneminde ağalığını almıştır. Ata Sporumuzun tarihin derinliklerinde gelecek kuşaklara taşınması için Allah Er Meydanlarımızı hiçbir döneminde ağasız bırakmasın nidalarını paylaşmak istiyoruz.            Altınyayla Belediyemiz tarafından düzenlenen 32.Altın Sipsi ve yayla pehlivan güreşlerinde Başpehlivanlık Edirne Kırkpınar 2019 Tarihi yağlı güreşlerinde başpehlivan olan Ali Gürbüz’ü ikinci kez Altınyayla “Dirmil” Güreşlerinde Başpehlivanlık kürsüsündeki yerine alarak galibiyetini ilan etmiştir. Altınyayla “Dirmil” Altın Sipsi ve Yayla güreşlerinde başpehlivanlığı aldığı takdirde ödül olarak Altın kemeri müzesine götürecektir. Müsabaka da ter döken diğer sporcularımızı tebrik ederim. Şeklinde duygularını dile getiren Ağalıkta önemli bir mücadeleyi kazanan Baki Varol kendisinin gelecek yıl yapılacak güreşlerde ise bölgenin gelişmesi için önemli katkılarda bulunacağını sözlerine ekledi. Altınyayla da altın sipsi ve yayla yağlı pehlivan güreşlerinin düzenlenmesinde başta Altınyayla (Dirmil) Belediye Başkanı olmak üzere her kademede görev yapanlara da teşekkür ediyorum dedi
32.Altın Sipsi Yağlı Pehlivan Güreşleri Güreş Ağalığını Varollar Şirketler Grubu Başkanı Baki Varol 75.000₺’ye almıştır.

Burdur Altınyayla “Dirmil” de 32 kez düzenlenen ve Edirne de Tarihi Kırkpınar güreşlerinin ardandan Altınyayla ilçesinde32.Altın Sipsi ve Yayla güreşlerinde Edirne Kırkpınar çayırında güreşen çok sayıda güreşçi katılmıştır. Güreşlerin kıyasıya geçtiği “Dirmil” Çayırına Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik Yasin Uğur ve Burdur Valisi Hasan Şıldak ile birlikte çevre iller ve ilçelerden de çok   sayıda güreş sever katılarak müsabakaları izleme imkanı bulmuşlardır

Burdur Altınyayla İlçemiz de yapılan geleneksel ve Ata Sporu güreşlerinde ilk  olarak güreş ağası olan Varollar Şirketler Yönetim Kurulu Başkanı Baki Varol   Ağalık için ağalık sandalyesine talip olmuş ve 75.000 TL gibi önemli sayılacak bir bedel ile 2019-2020 döneminde ağalığını almıştır. Ata Sporumuzun tarihin derinliklerinde gelecek kuşaklara taşınması için Allah Er Meydanlarımızı hiçbir döneminde ağasız bırakmasın nidalarını paylaşmak istiyoruz.

           Altınyayla Belediyemiz tarafından düzenlenen 32.Altın Sipsi ve yayla pehlivan güreşlerinde Başpehlivanlık Edirne Kırkpınar 2019 Tarihi yağlı güreşlerinde başpehlivan olan Ali Gürbüz’ü ikinci kez Altınyayla “Dirmil” Güreşlerinde Başpehlivanlık kürsüsündeki yerine alarak galibiyetini ilan etmiştir. Altınyayla “Dirmil” Altın Sipsi ve Yayla güreşlerinde başpehlivanlığı aldığı takdirde ödül olarak Altın kemeri müzesine götürecektir. Müsabaka da ter döken diğer sporcularımızı tebrik ederim. Şeklinde duygularını dile getiren Ağalıkta önemli bir mücadeleyi kazanan Baki Varol kendisinin gelecek yıl yapılacak güreşlerde ise bölgenin gelişmesi için önemli katkılarda bulunacağını sözlerine ekledi. Altınyayla da altın sipsi ve yayla yağlı pehlivan güreşlerinin düzenlenmesinde başta Altınyayla (Dirmil) Belediye Başkanı olmak üzere her kademede görev yapanlara da teşekkür ediyorum dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.