AMATÖR FUTBOL OYNAYAN GENÇLERİN HAYATI BU KADAR UCUZ MU?

SPOR 14.01.2020 - 12:11, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3737+ kez okundu.
 

AMATÖR FUTBOL OYNAYAN GENÇLERİN HAYATI BU KADAR UCUZ MU?

Burdur da yıllardır amatör spor kulüp başkanlığı yapan “Esnafspor” Kulüp Başkanı Ali Ünal, maç esnasında yaşanan bir oyuncusunun ölümle burun buruna gelmesine isyan etti.
Geçtiğimiz Pazar günü Burdur Gazi Atatürk Stadında oynanan futbol karşılaşmasının 20 dakikasında Esnafspor oyuncusu zor bir pozisyon sonrasında dili boğazına kaçmak suretiyle ölümle burun buruna gelmiş stat da sağlık personeli ve ambulans olmadığı için seyirciler arasında bulunan bir kişi sporcuya ilk müdahaleyi yapmış kulüp yöneticilerinin telefon ederek çağırdığı ambulans ise 15 dakika sonrasın  da olay yerine gelmiştir. Bu olay sonrasında sahada panik ve zorluklar yaşanmıştır. Biz kulüplerimizin yöneticileri olarak imkanlarımız dahilinde gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutarak gençlerin spor yapmalarını sağlıyoruz. Gerek Gençlik Spor Bakanlığı gerek Sağlık Bakanlığı yetkililerini sporcu sağlığı açısından uyarıyoruz. Olay sonrasında futbolcularımızın moral motivasyonunun düşmesi nedeni ile takımımızı sahadan çekerek maçı tatil ettik dedi. Amatör maçlarda bu ve buna benzer kazaların ilk olmadığını dile getiren Esnafspor Kulüp Başkanı Ali Ünal, şayet örnek vermek gerekiyorsa; 2014 yılı futbol sezonunda benzer bir olay İzmir’deki 11 Eylül Stadı'nda bir Foça Belediye Spor Karşıyaka Gençlerbirliği arasındaki amatör ligi A- Gurubu maçında yaşanmış Karşılaşmanın ikinci yarısında rakibiyle girdiği ikili mücadelede düşerek başını zemine çarpan Karşıyaka Gençlerbirliği oyuncusu Berkay Bulut’un dili boğazına kaçması sonucu soluk borusunun ise tıkanması sonucu yerde hareketsiz kalınca büyük panik yaşandığı ve olay sonrasında her iki takımdaki kulüp yöneticilerinin telefonla çağırdığı Ambulans 7-8 dakika sonra gelmiş yapılan müdahaleden sonra hayata döndürülmüştür.  Sahalarda yaşanan ölümlü olaylara rağmen sağlık personeli bulundurulmaması yeni acılara davetiye çıkarıyor. Yetkililerin vurdumduymazlığı yüzünden her an bir facia yaşanabilir" şeklinde tepkilerini dile getirdikleri saha kayıtlarında mevcuttur Esnaf Spor Kulüp Başkanı Ali Ünal, sorunun temelinde yatan Amatör Sporun maalesef sahip çıkanı yok. Sağlık konusunun amatör sporda kanayan bir yara olduğunu belirtti, şunları söyledi: Ülkemizin genelinde "Profesyonel maçlarda ve Bölgesel Amatör Lig müsabakalarında her maçta ambulans ve sağılık personeli bulundurma görevi, kulüplerin sorumluluğunda. Bize deniliyor ki sporcu konusunda çalışma yapın ve sporcu yetiştirin kulüplerin bir çoğunun altyapısı zayıf bırakın maçlarda futbolcunun başına gelebilecek kazalarda sahada ambulans bulundurmayı sağlık personeli bulunduracak ekonomik güce sahip bile olmayan kulüplerimiz var bazı büyükşehirlerimizde ASKF “Amatör Spor Kulüpleri Federasyonları özel Hastaneler ile anlaşma yaparak bu sorunu çözebilmektedir Burdur da sahalardaki  amatör maçlarda bu konuda büyük boşluk var. Herkes topu birbirinin üzerine atıyor.
Burdur da yıllardır amatör spor kulüp başkanlığı yapan “Esnafspor” Kulüp Başkanı Ali Ünal, maç esnasında yaşanan bir oyuncusunun ölümle burun buruna gelmesine isyan etti.

Geçtiğimiz Pazar günü Burdur Gazi Atatürk Stadında oynanan futbol karşılaşmasının 20 dakikasında Esnafspor oyuncusu zor bir pozisyon sonrasında dili boğazına kaçmak suretiyle ölümle burun buruna gelmiş stat da sağlık personeli ve ambulans olmadığı için seyirciler arasında bulunan bir kişi sporcuya ilk müdahaleyi yapmış kulüp yöneticilerinin telefon ederek çağırdığı ambulans ise 15 dakika sonrasın  da olay yerine gelmiştir. Bu olay sonrasında sahada panik ve zorluklar yaşanmıştır. Biz kulüplerimizin yöneticileri olarak imkanlarımız dahilinde gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutarak gençlerin spor yapmalarını sağlıyoruz. Gerek Gençlik Spor Bakanlığı gerek Sağlık Bakanlığı yetkililerini sporcu sağlığı açısından uyarıyoruz. Olay sonrasında futbolcularımızın moral motivasyonunun düşmesi nedeni ile takımımızı sahadan çekerek maçı tatil ettik dedi.

Amatör maçlarda bu ve buna benzer kazaların ilk olmadığını dile getiren Esnafspor Kulüp Başkanı Ali Ünal, şayet örnek vermek gerekiyorsa; 2014 yılı futbol sezonunda benzer bir olay İzmir’deki 11 Eylül Stadı'nda bir Foça Belediye Spor Karşıyaka Gençlerbirliği arasındaki amatör ligi A- Gurubu maçında yaşanmış Karşılaşmanın ikinci yarısında rakibiyle girdiği ikili mücadelede düşerek başını zemine çarpan Karşıyaka Gençlerbirliği oyuncusu Berkay Bulut’un dili boğazına kaçması sonucu soluk borusunun ise tıkanması sonucu yerde hareketsiz kalınca büyük panik yaşandığı ve olay sonrasında her iki takımdaki kulüp yöneticilerinin telefonla çağırdığı Ambulans 7-8 dakika sonra gelmiş yapılan müdahaleden sonra hayata döndürülmüştür.  Sahalarda yaşanan ölümlü olaylara rağmen sağlık personeli bulundurulmaması yeni acılara davetiye çıkarıyor. Yetkililerin vurdumduymazlığı yüzünden her an bir facia yaşanabilir" şeklinde tepkilerini dile getirdikleri saha kayıtlarında mevcuttur

Esnaf Spor Kulüp Başkanı Ali Ünal, sorunun temelinde yatan Amatör Sporun maalesef sahip çıkanı yok. Sağlık konusunun amatör sporda kanayan bir yara olduğunu belirtti, şunları söyledi: Ülkemizin genelinde "Profesyonel maçlarda ve Bölgesel Amatör Lig müsabakalarında her maçta ambulans ve sağılık personeli bulundurma görevi, kulüplerin sorumluluğunda. Bize deniliyor ki sporcu konusunda çalışma yapın ve sporcu yetiştirin kulüplerin bir çoğunun altyapısı zayıf bırakın maçlarda futbolcunun başına gelebilecek kazalarda sahada ambulans bulundurmayı sağlık personeli bulunduracak ekonomik güce sahip bile olmayan kulüplerimiz var bazı büyükşehirlerimizde ASKF “Amatör Spor Kulüpleri Federasyonları özel Hastaneler ile anlaşma yaparak bu sorunu çözebilmektedir Burdur da sahalardaki  amatör maçlarda bu konuda büyük boşluk var. Herkes topu birbirinin üzerine atıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.