ANTİK ESER KAÇAKÇILARI JANDARMA ENGELİNE TAKILDI

ASAYİŞ 28.01.2019 - 15:00, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3839+ kez okundu.
 

ANTİK ESER KAÇAKÇILARI JANDARMA ENGELİNE TAKILDI

Tarihi eser kaçakçıları, kaynağı belli olmayan değeri yüksek eserleri Bucak İlçesinde satacakları duyumu alınan şüpheli şahıslar jandarma ekiplerinin aramasına takıldı.
Burdur Valiliği yaptığı yazılı açıklamada; Burdur İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda, elinde bulundurdukları tarihi eserleri Bucak İlçesinde satacakları duyumu alınan şüpheli şahısların kullandıkları araç Bucak ilçesi Seydiköy Köyünde durdurulmuştur. Burdur İl Jandarma ekipleri tarafından Durdurulan araç ve şüpheli şahısların üzerlerinde yapılan aramada; Roma ve Bizans dönemine ait (610) adet sikke, (1) adet kama, (1) adet metal sürahi ve (1) adet metal küçük tepsi olmak üzere tarihi eserler ele geçirilmiştir. Tarihi eserler ve araçlarına el konulurken ilgililer hakkında yasal işlem başlatılmıştır. Ele geçirilen tarihi eserler Burdur Müze Müdürlüğüne teslim edilmiş, şüpheli şahıslar hakkında da 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa muhalefetten işlem yapılmıştır.  
Tarihi eser kaçakçıları, kaynağı belli olmayan değeri yüksek eserleri Bucak İlçesinde satacakları duyumu alınan şüpheli şahıslar jandarma ekiplerinin aramasına takıldı.

Burdur Valiliği yaptığı yazılı açıklamada; Burdur İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda, elinde bulundurdukları tarihi eserleri Bucak İlçesinde satacakları duyumu alınan şüpheli şahısların kullandıkları araç Bucak ilçesi Seydiköy Köyünde durdurulmuştur.

Burdur İl Jandarma ekipleri tarafından Durdurulan araç ve şüpheli şahısların üzerlerinde yapılan aramada; Roma ve Bizans dönemine ait (610) adet sikke, (1) adet kama, (1) adet metal sürahi ve (1) adet metal küçük tepsi olmak üzere tarihi eserler ele geçirilmiştir. Tarihi eserler ve araçlarına el konulurken ilgililer hakkında yasal işlem başlatılmıştır.

Ele geçirilen tarihi eserler Burdur Müze Müdürlüğüne teslim edilmiş, şüpheli şahıslar hakkında da 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa muhalefetten işlem yapılmıştır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.