AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER İLE BAŞLADI

YAŞAM 16.09.2018 - 18:24, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3804+ kez okundu.
 

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER İLE BAŞLADI

Başkan Ercengiz, 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası ve Otomobilsiz Kent Günü nedeniyle yaptığı konuşmada temiz doğa ve yaşanabilir kent olgusuna dikkat çekti
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz,  insanların özel araçlardan ziyade toplu taşıma araçlarını tercih etmeleri, yakın gidilebilecekleri mesafelere araçsız olarak yürüyerek gitmeleri ve bisiklet kullanmalarının dünyanın daha yaşanabilir kılmak için ciddi önem taşıdığını belirtti. Başkan Ercengiz, 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası ve Otomobilsiz Kent Günü nedeniyle yaptığı açıklamada dünyada özellikle son yıllarda sanayi ve teknolojinin hızla gelişmesi, plansız şehirleşme, hızlı nüfus artışı ve sınırlı olan doğal kaynakların aşırı ve bilinçsizce tüketilmesinin çevre sorunlarının artmasına neden olduğuna dikkat çekti. Çevre kirliliğinin sınır tanımaz özellikte olmasının küresel bir sorun haline geldiğini aktaran Ali Orkun Ercengiz "Günümüzde küresel ısınma ve iklim değişikliğinin tüm dünyada olumsuz etkilerinin hissedilmeye başlanmasıyla birlikte konunun önemi bir kat daha artmıştır" dedi.   1999 yılından bu yana Avrupa ülkelerinin birçok şehrinde, 2002 yılından bu yana ise Türkiye'de kamuoyunun duyarlılığının artırılması ve etkin katılımın sağlanması amacıyla 16-22 Eylül tarihleri arasında Avrupa Hareketlilik Haftası ve Otomobilsiz Kent Günü çerçevesinde çeşitli etkinlikler düzenlendiğini vurguladı. "Halkımızın özel araçlardan ziyade toplu taşıma araçlarını tercih etmeleri, yakın gidilebilecek mesafelere araçsız olarak yürüyerek gitmeleri ve bisiklet kullanmaları gerekiyor   Burdur da Belediyemiz tarafından yapılan ve bisiklet sürücülerinin kullandığı yollar bazılarının ise eleştirilerine neden olmasına karşılık mutlaka yapılacaktır. Ayrıca bisiklet parkı ve insanımızın gün içinde rahatının sağlanması için ne gerekiyorsa yapılacaktır dedi. Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in konuşmasının ardından bisikletli gençlere çeşitli yardımcı materyaller dağıtıldı yaklaşık bin dolayında bisikletli şehir turu yapmak üzere Demokrasi (Şeker) meydanından hareket ederek kısa süreli şehir turu yaptılar.    
Başkan Ercengiz, 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası ve Otomobilsiz Kent Günü nedeniyle yaptığı konuşmada temiz doğa ve yaşanabilir kent olgusuna dikkat çekti

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz,  insanların özel araçlardan ziyade toplu taşıma araçlarını tercih etmeleri, yakın gidilebilecekleri mesafelere araçsız olarak yürüyerek gitmeleri ve bisiklet kullanmalarının dünyanın daha yaşanabilir kılmak için ciddi önem taşıdığını belirtti.

Başkan Ercengiz, 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası ve Otomobilsiz Kent Günü nedeniyle yaptığı açıklamada dünyada özellikle son yıllarda sanayi ve teknolojinin hızla gelişmesi, plansız şehirleşme, hızlı nüfus artışı ve sınırlı olan doğal kaynakların aşırı ve bilinçsizce tüketilmesinin çevre sorunlarının artmasına neden olduğuna dikkat çekti. Çevre kirliliğinin sınır tanımaz özellikte olmasının küresel bir sorun haline geldiğini aktaran Ali Orkun Ercengiz "Günümüzde küresel ısınma ve iklim değişikliğinin tüm dünyada olumsuz etkilerinin hissedilmeye başlanmasıyla birlikte konunun önemi bir kat daha artmıştır" dedi.

 

1999 yılından bu yana Avrupa ülkelerinin birçok şehrinde, 2002 yılından bu yana ise Türkiye'de kamuoyunun duyarlılığının artırılması ve etkin katılımın sağlanması amacıyla 16-22 Eylül tarihleri arasında Avrupa Hareketlilik Haftası ve Otomobilsiz Kent Günü çerçevesinde çeşitli etkinlikler düzenlendiğini vurguladı. "Halkımızın özel araçlardan ziyade toplu taşıma araçlarını tercih etmeleri, yakın gidilebilecek mesafelere araçsız olarak yürüyerek gitmeleri ve bisiklet kullanmaları gerekiyor

 

Burdur da Belediyemiz tarafından yapılan ve bisiklet sürücülerinin kullandığı yollar bazılarının ise eleştirilerine neden olmasına karşılık mutlaka yapılacaktır. Ayrıca bisiklet parkı ve insanımızın gün içinde rahatının sağlanması için ne gerekiyorsa yapılacaktır dedi. Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in konuşmasının ardından bisikletli gençlere çeşitli yardımcı materyaller dağıtıldı yaklaşık bin dolayında bisikletli şehir turu yapmak üzere Demokrasi (Şeker) meydanından hareket ederek kısa süreli şehir turu yaptılar.  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.