AZİZİYE YAYLASI ELMAÇUKURU YÖRÜKLER İLE ŞENLENDİ.

KÜLTÜR 09.07.2017 - 18:58, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3663+ kez okundu.
 

AZİZİYE YAYLASI ELMAÇUKURU YÖRÜKLER İLE ŞENLENDİ.

Burdur Aziziye Yaylası “Elma Çukuru” mevkisinde geleneksel hale gelen “Yörük Türkmenlerini bir kez daha düzenlenen şenliklerde bir araya getirdi
Burdur Yörük Türkmen İl Beyi Mehmet Cadıl’ın katkıları ve Aziziye Köyü organizasyonu ile 17’inci defa düzenlenen şenliklere Burdur’daki Yörük boylarından katılanların olduğu gibi Batı Torosların yakın illeri ile orta Toroslardan ve Konya bölgesinden de Yörük beylerinin katıldığı gözlendi.Erkek ve Kadın Yörük Hanım Ağaları da şenlikler de yer alarak temsil edildi. Yörük Türkmen Beyi Mehmet Cadıl’ın katkılarıyla düzenlenen Aziziye Yaylası “Elma Çukuru” adıyla anılan şenlik alanına Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Burdur AK Parti Milletvekili Bayram Özçelik Burdur Çavdır Belediye Başkanı Mustafa Uysal, Çavdır Söğüt Belediye Başkanı Salih Yavuz, Bucak Belediye Başkan Vekili ve Bucak Kaymakamı İsmail Bayata, çeşitli illerden misafirlerin yanı sıra Burdur’daki Kurum ve kuruluşlarının yetkilileri de tatilden faydalanarak katıldı.      Burdur Aziziye Muhtarı Ali Koçak, Aziziye Yaylası “ Elma Çukuru” Mevkisinde 17’inci kez yapılan organizasyon ile düzenlenen “Yörük Türkmen” Yayla şenliklerine katılanlara teşekkür konuşmasını yaparak zaman ayırıp şenlik alanına “Otağ” kuran Yörük Türkmen beylerine ve misafirlerine tekrar teşekkür ettiğini belirti. Koçak gelecek yıllarda da aynı heyecan içinde birlikte olmalarını diledi.   Burdur Yörük Türkmen İl Beyi Mehmet Cadıl, yaptığı konuşmada: Benim sizleri burada ağırlamak ve buraya davet etme imkanım var. Sizlerinde buraya ayıracak zamanınız var ki bizlerin davetine ayıracak zamanınız var. Bundan dolayı sizlere gönül dolusu teşekkür ediyorum. Burada siz Yörük Türkmen Aşiretinin beyleri ve Türkmen obalarının fertleri olarak 17’inci kez burada toplandık. Bu birlikteliğimiz isterim ki daha uzun yıllar yaşasın yaşatılsın, benim üç kızım üç oğlum var şu anda buradan onlara sesleniyorum. Ben hayata veda ettikten sonra da sizler ve sizlerden sonra buraya geleceklere rehberliğini onlara bırakıyorum. Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Batı Torosların bu eşiz güzelliğinde bir araya gelmenin keyfini yaşıyoruz. Gerek içerimizdeki düşmanlarımız gerek dışarıdaki bizi bölmeye çalışan düşmanlarımız ülkemizin insanlarını bölmeye çalıştılar Türkü, Kürde, Alevi vatandaşlarımızı ise Sunni vatandaşlarımıza hain ilan ettirerek kırdırmak istediler. 15 Temmuz 2016 tarihinde içimizde yuvalanan hain FETÖ/ PDY teröristleri ise sonucu nasıl biteceği belli olmayan kardeş kavgası çıkartmak istediler ancak bunu milletimizin sağduyusu sayesinde başaramadılar. Konuşmaların ardından şenlik ağası olarak Mehmet Cadıl, misafirlerine “Poşu” bağladı şenliklere yerel sanatçıların ardından THM Sanatçısı Nurcan Altınok’un sahne almasının ardından devam edildi. 
Burdur Aziziye Yaylası “Elma Çukuru” mevkisinde geleneksel hale gelen “Yörük Türkmenlerini bir kez daha düzenlenen şenliklerde bir araya getirdi

Burdur Yörük Türkmen İl Beyi Mehmet Cadıl’ın katkıları ve Aziziye Köyü organizasyonu ile 17’inci defa düzenlenen şenliklere Burdur’daki Yörük boylarından katılanların olduğu gibi Batı Torosların yakın illeri ile orta Toroslardan ve Konya bölgesinden de Yörük beylerinin katıldığı gözlendi.Erkek ve Kadın Yörük Hanım Ağaları da şenlikler de yer alarak temsil edildi.

Yörük Türkmen Beyi Mehmet Cadıl’ın katkılarıyla düzenlenen Aziziye Yaylası “Elma Çukuru” adıyla anılan şenlik alanına Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Burdur AK Parti Milletvekili Bayram Özçelik Burdur Çavdır Belediye Başkanı Mustafa Uysal, Çavdır Söğüt Belediye Başkanı Salih Yavuz, Bucak Belediye Başkan Vekili ve Bucak Kaymakamı İsmail Bayata, çeşitli illerden misafirlerin yanı sıra Burdur’daki Kurum ve kuruluşlarının yetkilileri de tatilden faydalanarak katıldı.

     Burdur Aziziye Muhtarı Ali Koçak, Aziziye Yaylası “ Elma Çukuru” Mevkisinde 17’inci kez yapılan organizasyon ile düzenlenen “Yörük Türkmen” Yayla şenliklerine katılanlara teşekkür konuşmasını yaparak zaman ayırıp şenlik alanına “Otağ” kuran Yörük Türkmen beylerine ve misafirlerine tekrar teşekkür ettiğini belirti. Koçak gelecek yıllarda da aynı heyecan içinde birlikte olmalarını diledi.

  Burdur Yörük Türkmen İl Beyi Mehmet Cadıl, yaptığı konuşmada: Benim sizleri burada ağırlamak ve buraya davet etme imkanım var. Sizlerinde buraya ayıracak zamanınız var ki bizlerin davetine ayıracak zamanınız var. Bundan dolayı sizlere gönül dolusu teşekkür ediyorum. Burada siz Yörük Türkmen Aşiretinin beyleri ve Türkmen obalarının fertleri olarak 17’inci kez burada toplandık. Bu birlikteliğimiz isterim ki daha uzun yıllar yaşasın yaşatılsın, benim üç kızım üç oğlum var şu anda buradan onlara sesleniyorum. Ben hayata veda ettikten sonra da sizler ve sizlerden sonra buraya geleceklere rehberliğini onlara bırakıyorum.

Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Batı Torosların bu eşiz güzelliğinde bir araya gelmenin keyfini yaşıyoruz. Gerek içerimizdeki düşmanlarımız gerek dışarıdaki bizi bölmeye çalışan düşmanlarımız ülkemizin insanlarını bölmeye çalıştılar Türkü, Kürde, Alevi vatandaşlarımızı ise Sunni vatandaşlarımıza hain ilan ettirerek kırdırmak istediler. 15 Temmuz 2016 tarihinde içimizde yuvalanan hain FETÖ/ PDY teröristleri ise sonucu nasıl biteceği belli olmayan kardeş kavgası çıkartmak istediler ancak bunu milletimizin sağduyusu sayesinde başaramadılar.

Konuşmaların ardından şenlik ağası olarak Mehmet Cadıl, misafirlerine “Poşu” bağladı şenliklere yerel sanatçıların ardından THM Sanatçısı Nurcan Altınok’un sahne almasının ardından devam edildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.