“BARIŞMAYI BİLMEYEN KAVGA ETMESİN”

SİYASET 17.07.2022 - 14:11, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3719+ kez okundu.
 

“BARIŞMAYI BİLMEYEN KAVGA ETMESİN”

Burdur DSP İl Başkanı Ali Ünal geçtiğimiz günlerde aklına nereden geldiğini bilmediğim 9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in özlü bir sözünü hatırlattı.
Merhum Cumhurbaşkanı “Süleyman Demirel” Ülkenin muasır medeniyetler seviyesine çıkması ve Ülkenin dış ilişkilerindeki çıkarları doğrultusunda birçok söz söyledi. Bazıları Türk halkının bir kısmını kızdırdıysa da kendisini affettirmesini bildi. Günümüze bakıldığında ise siyaset erkinde görev alan birçok lider rakibini güreşteki gibi açık düşürme sevdasında. Yıllarca İnandığı davanın savunuculuğunu yapan Burdur DSP İl Başkanı Ali Ünal bir dönem hiç yanından ayrılmayan dostlarının ya da öyle görünenlere sitem etmeden edemiyor. Siyasette dargınlık uzun sürmez diyor. Manevi liderimiz merhum Bülent Ecevit döneminde yanında ve yakınında görünenlerin birçoğunun küçücük dükkanının önünden geçmediğinden yola çıkarak sitem ediyor. Ben belki vasat bir siyasetçiyim ve Partimizin siyasi politikaları neyi gerektiriyorsa öyle hareket ediyorum. Öyle bile olsa herkesin siyasi anlayışına saygı duyuyorum bu güne kadar hiç kimseyi siyasi düşüncesinden dolayı ötekileştirmedim.   Dünyadaki birçok ülkede siyaset ve siyaset yapma uğraşısı kaygan zeminlerde yapılsa bile ben inancım gereği hiç kimseye kızgın veya kırgın değilim, bu gün DSP kapı kapı dolaşanları tatmin etmese bile ben sadece onlara 12 Eylül sonrasında siyasi yasakların kalkması ile birlikte siyasi liderlerin sahaya inmesi ile birlikte Merhum DSP Kurucu lideri Bülent Ecevit’in Ankara Polatlı ilçesi köylerinde bir mikrofon bir sandalye ile çıktığı bir mücadeleden hükümet olan bir siyasi parti beklemiyordu. Bu günde yine Merhum 9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in bir sözü ile düşünceme son vermek istiyorum “Keser döner sap döner bir günde hesap döner “  
Burdur DSP İl Başkanı Ali Ünal geçtiğimiz günlerde aklına nereden geldiğini bilmediğim 9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in özlü bir sözünü hatırlattı.

Merhum Cumhurbaşkanı “Süleyman Demirel” Ülkenin muasır medeniyetler seviyesine çıkması ve Ülkenin dış ilişkilerindeki çıkarları doğrultusunda birçok söz söyledi. Bazıları Türk halkının bir kısmını kızdırdıysa da kendisini affettirmesini bildi. Günümüze bakıldığında ise siyaset erkinde görev alan birçok lider rakibini güreşteki gibi açık düşürme sevdasında.

Yıllarca İnandığı davanın savunuculuğunu yapan Burdur DSP İl Başkanı Ali Ünal bir dönem hiç yanından ayrılmayan dostlarının ya da öyle görünenlere sitem etmeden edemiyor. Siyasette dargınlık uzun sürmez diyor. Manevi liderimiz merhum Bülent Ecevit döneminde yanında ve yakınında görünenlerin birçoğunun küçücük dükkanının önünden geçmediğinden yola çıkarak sitem ediyor. Ben belki vasat bir siyasetçiyim ve Partimizin siyasi politikaları neyi gerektiriyorsa öyle hareket ediyorum. Öyle bile olsa herkesin siyasi anlayışına saygı duyuyorum bu güne kadar hiç kimseyi siyasi düşüncesinden dolayı ötekileştirmedim.  

Dünyadaki birçok ülkede siyaset ve siyaset yapma uğraşısı kaygan zeminlerde yapılsa bile ben inancım gereği hiç kimseye kızgın veya kırgın değilim, bu gün DSP kapı kapı dolaşanları tatmin etmese bile ben sadece onlara 12 Eylül sonrasında siyasi yasakların kalkması ile birlikte siyasi liderlerin sahaya inmesi ile birlikte Merhum DSP Kurucu lideri Bülent Ecevit’in Ankara Polatlı ilçesi köylerinde bir mikrofon bir sandalye ile çıktığı bir mücadeleden hükümet olan bir siyasi parti beklemiyordu. Bu günde yine Merhum 9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in bir sözü ile düşünceme son vermek istiyorum “Keser döner sap döner bir günde hesap döner “

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.