BAŞKAN ALİ BEY’İN (GÜMÜŞ’ÜN) DEĞİRMENİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

KÜLTÜR 06.09.2021 - 18:25, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3674+ kez okundu.
 

BAŞKAN ALİ BEY’İN (GÜMÜŞ’ÜN) DEĞİRMENİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve Başkan Yardımcısı Ali Say, Ali Bey’in (Gümüş’ün) Değirmeninde incelemelerde bulundu.
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in girişimleriyle Burdur tarihine sahip çıkılması amacı ile hayata geçirilen ve su kültürünün de gelecek nesillere aktarılması hedefiyle tarihi Ali Bey’in Değirmeni’nde başlatılan restorasyon çalışmaları devam ediyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Ercengiz “ Burdur’un türkülere konu olan değirmenlerinden birisini kültür varlığı olan Ali Bey’in ( Gümüş’ün ) Değirmeni restorasyonun da son aşamaya geldik. Burdur’un tarihi mirasına sahip çıkmaya devam ediyoruz. Kısa zamanda halkımızın hizmetine girecek olan yapı; hem müze hem de yeme içme mekânı olacak” dedi.  
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve Başkan Yardımcısı Ali Say, Ali Bey’in (Gümüş’ün) Değirmeninde incelemelerde bulundu.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in girişimleriyle Burdur tarihine sahip çıkılması amacı ile hayata geçirilen ve su kültürünün de gelecek nesillere aktarılması hedefiyle tarihi Ali Bey’in Değirmeni’nde başlatılan restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Ercengiz “ Burdur’un türkülere konu olan değirmenlerinden birisini kültür varlığı olan Ali Bey’in ( Gümüş’ün ) Değirmeni restorasyonun da son aşamaya geldik. Burdur’un tarihi mirasına sahip çıkmaya devam ediyoruz. Kısa zamanda halkımızın hizmetine girecek olan yapı; hem müze hem de yeme içme mekânı olacak” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.