BAŞKAN ERCENGİZ; 1 MAYIS KUTLAMASINI KENDİ İŞÇELERİ İLE YAPTI

GÜNDEM 01.05.2019 - 15:51, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4652+ kez okundu.
 

BAŞKAN ERCENGİZ; 1 MAYIS KUTLAMASINI KENDİ İŞÇELERİ İLE YAPTI

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Belediye işçilerini eski otogar alanında düzenlenen yemekte ağırladı.
Eski otogar alanında düzenlenen 1 Mayıs İş Bayramı yemeğine Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, belediye birim müdürleri ve emekçiler katıldılar. Belediye bünyesinde çalışan işçiler ile bir araya gelen Başkan Ercengiz, işçilerle sohbet ederek 1 Mayıs İşçi Bayram’larını kutladı. Düzenlenen yemeğin ardından yaptığı konuşmada Burdur’un çehresinin değişimindeki en büyük emeğin belediye bünyesinde çalışan işçilerin olduğuna vurgu yapan Başkan Ercengiz,, “Bugün emeğin ve dayanışmanın bayramı. Burada sadece emeğin değil, kol kola girilmesinin de kutlamasını yapıyoruz. Bugün işçimizle birlikte olduk. Birlikte öğle yemeğimizi yedik ve emekçilerimizle birlikte onların meydanda olan kutlamasına birlikte yürüyeceğiz.” Dedi. URFA’DA HAYATINI KAYBEDEN EMEKÇİLERİ UNUTMADI Şanlı Urfa’da 1 Mayıs kutlamalarına giderken geçirdikleri trafik kazası sonucu hayatını kaybeden 5 işçinin kederli ailelerine sabırlar dileyen Başkan Ercengiz, “Tabi öncelikle Urfa'da kaybettiğimiz canlar için üzgünüz. Bir bayram için yola çıktılar ve maalesef evlerine acı düştü. Acılarını paylaşıyoruz. Allah hepsine rahmet eylesin. Kederli ailelerine ve dostlarına sabırlar diliyorum.” İfadelerini kullandı. EMEKÇİMİZİN YANINDAYIZ Her zaman emekten, alın terinden yana olan bir siyasi düşünceden geldiklerine vurgu yapan Başkan Ercengiz, emekçilerimize kulak verdik. İlk 5 yılımızda onların talepleri olan bazı hakların verilebilmesi için yanlarındaydık. Sendikal hak mücadelelerinde, emekçilerimizle birlikte olabildiğimizin somut göstergesini ortaya koymak için, sendikalaşmalarının ve sendikal hakların neticesinde de, bir takım hakları alabilmelerinin önünü açtık. Biz yolumuza eşit iş, eşit maaş ve eşit ücret ilkesiyle devam edeceğiz. Sayın Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nun da söylediği gibi, CHP’li belediyelerde asgari ücretlerin ve tüm diğer çalışma koşullarının daha iyi olacağı konusunda yapılandırmalarımız devam ediyor. İşçimizin, emekçimizin yanında olmamız gerektiği bilinciyle, işçimizin emekçimizin yanındayız. Belki, 5 yıl içerisinde bunun maliyeti bize bir projeyi yapamamak olsa bile, eğer evine mutlu gidemeyen işçi varsa, bizim yapacağımız hiçbir proje bizi mutlu etmeyecektir. Emekçimizin, işçimizin 1 Mayıs Dayanışma Bayramı’nı tekrar kutluyorum.” Şeklinde konuştu    
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Belediye işçilerini eski otogar alanında düzenlenen yemekte ağırladı.

Eski otogar alanında düzenlenen 1 Mayıs İş Bayramı yemeğine Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, belediye birim müdürleri ve emekçiler katıldılar. Belediye bünyesinde çalışan işçiler ile bir araya gelen Başkan Ercengiz, işçilerle sohbet ederek 1 Mayıs İşçi Bayram’larını kutladı.

Düzenlenen yemeğin ardından yaptığı konuşmada Burdur’un çehresinin değişimindeki en büyük emeğin belediye bünyesinde çalışan işçilerin olduğuna vurgu yapan Başkan Ercengiz,, “Bugün emeğin ve dayanışmanın bayramı. Burada sadece emeğin değil, kol kola girilmesinin de kutlamasını yapıyoruz. Bugün işçimizle birlikte olduk. Birlikte öğle yemeğimizi yedik ve emekçilerimizle birlikte onların meydanda olan kutlamasına birlikte yürüyeceğiz.” Dedi.

URFA’DA HAYATINI KAYBEDEN EMEKÇİLERİ UNUTMADI

Şanlı Urfa’da 1 Mayıs kutlamalarına giderken geçirdikleri trafik kazası sonucu hayatını kaybeden 5 işçinin kederli ailelerine sabırlar dileyen Başkan Ercengiz, “Tabi öncelikle Urfa'da kaybettiğimiz canlar için üzgünüz. Bir bayram için yola çıktılar ve maalesef evlerine acı düştü. Acılarını paylaşıyoruz. Allah hepsine rahmet eylesin. Kederli ailelerine ve dostlarına sabırlar diliyorum.” İfadelerini kullandı.

EMEKÇİMİZİN YANINDAYIZ

Her zaman emekten, alın terinden yana olan bir siyasi düşünceden geldiklerine vurgu yapan Başkan Ercengiz, emekçilerimize kulak verdik. İlk 5 yılımızda onların talepleri olan bazı hakların verilebilmesi için yanlarındaydık. Sendikal hak mücadelelerinde, emekçilerimizle birlikte olabildiğimizin somut göstergesini ortaya koymak için, sendikalaşmalarının ve sendikal hakların neticesinde de, bir takım hakları alabilmelerinin önünü açtık. Biz yolumuza eşit iş, eşit maaş ve eşit ücret ilkesiyle devam edeceğiz. Sayın Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nun da söylediği gibi, CHP’li belediyelerde asgari ücretlerin ve tüm diğer çalışma koşullarının daha iyi olacağı konusunda yapılandırmalarımız devam ediyor. İşçimizin, emekçimizin yanında olmamız gerektiği bilinciyle, işçimizin emekçimizin yanındayız. Belki, 5 yıl içerisinde bunun maliyeti bize bir projeyi yapamamak olsa bile, eğer evine mutlu gidemeyen işçi varsa, bizim yapacağımız hiçbir proje bizi mutlu etmeyecektir. Emekçimizin, işçimizin 1 Mayıs Dayanışma Bayramı’nı tekrar kutluyorum.” Şeklinde konuştu

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.