BAŞKAN ERCENGİZ ARITMA TESİSLERİNDE BİLGİ ALDI

GÜNDEM 08.07.2019 - 20:11, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3746+ kez okundu.
 

BAŞKAN ERCENGİZ ARITMA TESİSLERİNDE BİLGİ ALDI

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Başkan Yardımcısı Ali Say ve Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü personeli ile birlikte Arıtma Tesisini inceledi.
İnceleme sonrasında Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz yaptığı açıklamada “Öncelikle 2014 Ağustos ayı meclisinde aldığımız karar ile Burdur’a yapılması planlanan İleri Biyolojik Arıtma Tesisinin yaklaşık 4-5 yıldır süren çabamızın karşılığını bugünlerde almış bulunuyoruz. Yaptığımız çalışmalarda 2016 yılında İller Bankası ve Avrupa Yatırım Bankası aracılığı ile 11 milyon 500 Avro’ya kadar kredi kullanma imkânı sunan sözleşmeye imza atmıştık. Biz de projeye uygun çalışmalarımızı yaptık. KENDİ ENERJİSİNİ KENDİSİ ÜRETEN TESİS Yeni yapılacak İleri Biyolojik Artıma Tesisi ile 150 bin metrekare alanda arıttığımız evsel atığın önümüzdeki süreçte 30 bin metrekare alanda arıtılarak, kuyruk suyundan ve atık su çamurundan elde edilecek sistemle bir enerji üretim tesisini de Burdur’umuza kazandırmış olacağız. Bu atık su çamurundan elde edilen enerji en azından bu alanda kullanılan enerjiye karşılık gelecek miktarda olacak. Kendi enerjisini kendisi üreten bir tesis ile Burdur’umuzu buluşturmuş olacağız. Hedefimiz kuyruk suyu diye adlandırdığımız atık su arıtmanın göle deşarjı olan suyu eğer kullanılabilecek bir nitelikte su olursa tarımsal amaçlı kullanılmasını hedefliyoruz. Kullanılmaması durumunda göle deşarj edeceğimiz atık suyunun şu anda 85 oranın da arıtıldığı ve deşarj edildiği ancak yeni tesisimizle bu rakamın 98’lere kadar ulaşacağının da müjdesini vermek istiyorum. Burdur’umuza böyle bir tesisin en az 2050 yılına kadar hizmet etmesi planlanıyor. YAPTIĞIMIZ İŞLERDE ISRARCIYIZ, KARARLIYIZ Başkan Ercengiz” Yaptığımız işlerde ısrarcıyız, kararlıyız emin adımlarla yürüyoruz. Bazen yavaş ilerliyor ama yaptığımız işinde sonucunda Burdur’umuza uzun yıllar hizmet edeceğini düşünüyoruz. Burdur’umuza hayırlı olsun dedi  
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Başkan Yardımcısı Ali Say ve Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü personeli ile birlikte Arıtma Tesisini inceledi.

İnceleme sonrasında Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz yaptığı açıklamada “Öncelikle 2014 Ağustos ayı meclisinde aldığımız karar ile Burdur’a yapılması planlanan İleri Biyolojik Arıtma Tesisinin yaklaşık 4-5 yıldır süren çabamızın karşılığını bugünlerde almış bulunuyoruz. Yaptığımız çalışmalarda 2016 yılında İller Bankası ve Avrupa Yatırım Bankası aracılığı ile 11 milyon 500 Avro’ya kadar kredi kullanma imkânı sunan sözleşmeye imza atmıştık. Biz de projeye uygun çalışmalarımızı yaptık.

KENDİ ENERJİSİNİ KENDİSİ ÜRETEN TESİS

Yeni yapılacak İleri Biyolojik Artıma Tesisi ile 150 bin metrekare alanda arıttığımız evsel atığın önümüzdeki süreçte 30 bin metrekare alanda arıtılarak, kuyruk suyundan ve atık su çamurundan elde edilecek sistemle bir enerji üretim tesisini de Burdur’umuza kazandırmış olacağız. Bu atık su çamurundan elde edilen enerji en azından bu alanda kullanılan enerjiye karşılık gelecek miktarda olacak. Kendi enerjisini kendisi üreten bir tesis ile Burdur’umuzu buluşturmuş olacağız. Hedefimiz kuyruk suyu diye adlandırdığımız atık su arıtmanın göle deşarjı olan suyu eğer kullanılabilecek bir nitelikte su olursa tarımsal amaçlı kullanılmasını hedefliyoruz. Kullanılmaması durumunda göle deşarj edeceğimiz atık suyunun şu anda 85 oranın da arıtıldığı ve deşarj edildiği ancak yeni tesisimizle bu rakamın 98’lere kadar ulaşacağının da müjdesini vermek istiyorum. Burdur’umuza böyle bir tesisin en az 2050 yılına kadar hizmet etmesi planlanıyor.

YAPTIĞIMIZ İŞLERDE ISRARCIYIZ, KARARLIYIZ

Başkan Ercengiz” Yaptığımız işlerde ısrarcıyız, kararlıyız emin adımlarla yürüyoruz. Bazen yavaş ilerliyor ama yaptığımız işinde sonucunda Burdur’umuza uzun yıllar hizmet edeceğini düşünüyoruz. Burdur’umuza hayırlı olsun dedi

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.