BAŞKAN ERCENGİZ; “BASIN BİR MİLLETİN ORTAK SESİDİR”

GÜNDEM 23.07.2019 - 11:47, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4291+ kez okundu.
 

BAŞKAN ERCENGİZ; “BASIN BİR MİLLETİN ORTAK SESİDİR”

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 24 emmuz basın bayramı dolaysıyla bir mesaj yayınladı.
Burdur Belediye Başkanı Ercengiz mesajında: 24 Temmuz 1908 yılında basından sansürün kaldırılmasıyla gazeteler ilk kez sansürsüz olarak yayınlanmaya başlamış ve 111 yıldır basınımız çağdaş, demokratik, hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olmuştur. “Basın, bir milletin ortak sesidir. Bir milleti aydınlatma ve olgunlaştırmada, bir milletin ihtiyaç duyduğu düşünsel gıdayı vermede, özet olarak bir milletin hedefi mutluluk olan ortak doğrultuda yürümesinin sağlanmasında basın, başlı başına bir güç, bir okul, bir öncüdür” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’te haber alma ve haber yayma gibi görevlerinin yanında, basının toplumu aydınlatması ve yönlendirmesi bakımından önemli bir görev üstlendiğine dikkat çekmektedir. Halkın, doğru ve tarafsız bilgi alma hakkı en temel haklardan biridir. Yağmur çamur demeden her türlü şartta mesleğini icra etmeye çalışarak, halka doğru ve tarafsız haber vermeyi, kamuoyunu doğru şekilde bilgilendirmeyi kendine amaç edinmiş emekçi basın mensubu arkadaşlarımın 24 Temmuz Basın Bayramını gönülden kutluyorum. Basın mensuplarımız, toplumun her kesiminin sesinin duyurulması, toplumsal sorunların gündeme getirilmesi, kamuoyu oluşturulması, toplumu ilgilendiren konularda vatandaşlarımızın haberdar edilmesi gibi önemli sorumlulukları üstlenmekte ve zor şartlar altında bu sorumluluklarınızın bilincinde fedakârca çalışmaktasınız. Burdur’umuzun gelişmesi ve vatandaşlarımızın daha iyi hizmet alabilmesi, daha yüksek yaşam standartlarına kavuşabilmesi için yaptığımız çalışmaları halkımıza duyuran; vatandaşlarımızın sorunlarını da bize ileterek şehrimizin her kesimine kulak verebilmemizi sağlayan yerel basın mensubu dostlarımıza da ayrıca teşekkür ediyor, tüm basın mensubu arkadaşlarıma çalışmalarında başarılar diliyor, saygılarımı sunuyorum.  
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 24 emmuz basın bayramı dolaysıyla bir mesaj yayınladı.

Burdur Belediye Başkanı Ercengiz mesajında: 24 Temmuz 1908 yılında basından sansürün kaldırılmasıyla gazeteler ilk kez sansürsüz olarak yayınlanmaya başlamış ve 111 yıldır basınımız çağdaş, demokratik, hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olmuştur.

“Basın, bir milletin ortak sesidir. Bir milleti aydınlatma ve olgunlaştırmada, bir milletin ihtiyaç duyduğu düşünsel gıdayı vermede, özet olarak bir milletin hedefi mutluluk olan ortak doğrultuda yürümesinin sağlanmasında basın, başlı başına bir güç, bir okul, bir öncüdür” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’te haber alma ve haber yayma gibi görevlerinin yanında, basının toplumu aydınlatması ve yönlendirmesi bakımından önemli bir görev üstlendiğine dikkat çekmektedir. Halkın, doğru ve tarafsız bilgi alma hakkı en temel haklardan biridir. Yağmur çamur demeden her türlü şartta mesleğini icra etmeye çalışarak, halka doğru ve tarafsız haber vermeyi, kamuoyunu doğru şekilde bilgilendirmeyi kendine amaç edinmiş emekçi basın mensubu arkadaşlarımın 24 Temmuz Basın Bayramını gönülden kutluyorum.

Basın mensuplarımız, toplumun her kesiminin sesinin duyurulması, toplumsal sorunların gündeme getirilmesi, kamuoyu oluşturulması, toplumu ilgilendiren konularda vatandaşlarımızın haberdar edilmesi gibi önemli sorumlulukları üstlenmekte ve zor şartlar altında bu sorumluluklarınızın bilincinde fedakârca çalışmaktasınız. Burdur’umuzun gelişmesi ve vatandaşlarımızın daha iyi hizmet alabilmesi, daha yüksek yaşam standartlarına kavuşabilmesi için yaptığımız çalışmaları halkımıza duyuran; vatandaşlarımızın sorunlarını da bize ileterek şehrimizin her kesimine kulak verebilmemizi sağlayan yerel basın mensubu dostlarımıza da ayrıca teşekkür ediyor, tüm basın mensubu arkadaşlarıma çalışmalarında başarılar diliyor, saygılarımı sunuyorum.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.