BAŞKAN ERCENGİZ; BİZ ÜLKE OLARAK TARIM TOPLUMUYUZ

GÜNDEM 12.06.2019 - 17:10, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4226+ kez okundu.
 

BAŞKAN ERCENGİZ; BİZ ÜLKE OLARAK TARIM TOPLUMUYUZ

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Temmuz ayı meclis toplantısında ülke olarak aslında biz önemli sayılacak bir tarım toplumu olduğumuzu kabul etmeliyiz.
Cumhuriyetin ilk yıllarından bu yana her ne kadar hedef olarak benimsemiş olsak da ülke olarak bizler önemli sayılacak tarımsal üretim yapan bir tarım toplumuyuz. Artan nüfuzumuz nedeniyle genç işgücü potansiyelinin yüksek olduğu ve ekilebilir mümbit topraklarının sayısal olarak coğrafyada yaşayan ülke olarak tarımdan asla vaz geçmemeliyiz. Çünkü tarım toplumların olmazsa olmaz tercihleri arasında yer almaktadır. Fark edip hissedip toplumlara bakıldığında kendi üretimi ile kendine yeten dünya ülkeleri arasında 7 önemli ülke arasında yer aldığımız görülmektedir. Bu gün yanlış tarım politikaları sonucunda Mısır’ı Buğdayı ve birçok tarım ürününü dışarıdan aldığımızı söylemek istiyorum.    Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Meclis üyelerine Belediye kurumları çalışmaları hakkında bilgi verdi. Otogar konusunda yürütülen çalışmalarda sona gelindi. Tamir ve tadilatlarda bundan sonra sorun çıkarmayacak şekilde çalışma yapıldı. Halkımızın kullanacağı şekilde duruma getirildi. Otogardaki çalışmalar önümüzdeki günlerde son rötuşları yapıldıktan sonra en geç bu ay sonuna kadar ufak tefek sıkıntılarda bizim tarafımızdan yapılacaktır. Onları da tamamladıktan sonra kamuoyunun gündeminden düşüreceğimiz bir otogara şehrimiz kavuşacaktır. Ayrıca geçen hafta ihalesi yapılan “Bedesten” çarşısı içinde önümüzdeki günlerde yer teslimi yapılarak hem izalasyonu hem çatı tamiratı yapılarak işlevsel hale getirilecektir. Buradan basın aracılığı ile yurttaşlarımıza duyurmak istiyorum.   Belediye meclisi Temmuz ayı toplantısında gündem konusu 7 maddenin görüşülmesine devam edildi. Su ücretleri ile ilgili madde 3 kişilik komisyonda görüşülmek için komisyona havale edilerek bir sonraki meclis çalışmaları dönemine bırakıldı. Geçen yıl birincisi yapılan ve bu yıl 17 Ağustos tarihinde yapılması düşünülen 250.000 TL bütçeli yağlı pehlivan güreşleri konusundaki üçüncü maddesi konusunda AK Parti meclis üyesi Fatma Küçükkaplan yörede birçok yerde yağlı pehlivan güreşleri yapıldığını ileri sürerek bu paranın başka alanlarda kullanılması teklifini gündeme getirdi. Bunun üzerine Başkan Ercengiz, kentin birçok alanda yetersiz olduğunu geçtiğimiz yıl yapılan güreşlerin ilk olmasına karşılık gerek katılan insan ve güreşçi sayısının azımsanmayacak düzeyde olduğunu söyledi. Ayrıca belirlenen bütçe rakamlarının dörtte bir oranı kadar para harcanacağını ileri sürdü. Kendisinin teklifi soruldu. Gündemdeki 7 madenin görüşülmesinin ardından meclis üyeleri görüşülen maddelerin büyük bölümü çoğunluk oyu ile geçerken AK Partili üyeler ata sporu “Yağlı Pehlivan” güreşleri konusunda AK Partili üye Fatma Küçükkaplan tarafından getirilen yorumun AK Parti meclis üyeleri istemiyor şeklinde Halk nezdinde bu şekilde verilmemesi talebinde bulundular. Meclis görüşmeleri sakin bir hava içinde geçti.
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Temmuz ayı meclis toplantısında ülke olarak aslında biz önemli sayılacak bir tarım toplumu olduğumuzu kabul etmeliyiz.

Cumhuriyetin ilk yıllarından bu yana her ne kadar hedef olarak benimsemiş olsak da ülke olarak bizler önemli sayılacak tarımsal üretim yapan bir tarım toplumuyuz. Artan nüfuzumuz nedeniyle genç işgücü potansiyelinin yüksek olduğu ve ekilebilir mümbit topraklarının sayısal olarak coğrafyada yaşayan ülke olarak tarımdan asla vaz geçmemeliyiz. Çünkü tarım toplumların olmazsa olmaz tercihleri arasında yer almaktadır. Fark edip hissedip toplumlara bakıldığında kendi üretimi ile kendine yeten dünya ülkeleri arasında 7 önemli ülke arasında yer aldığımız görülmektedir. Bu gün yanlış tarım politikaları sonucunda Mısır’ı Buğdayı ve birçok tarım ürününü dışarıdan aldığımızı söylemek istiyorum.

   Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Meclis üyelerine Belediye kurumları çalışmaları hakkında bilgi verdi. Otogar konusunda yürütülen çalışmalarda sona gelindi. Tamir ve tadilatlarda bundan sonra sorun çıkarmayacak şekilde çalışma yapıldı. Halkımızın kullanacağı şekilde duruma getirildi. Otogardaki çalışmalar önümüzdeki günlerde son rötuşları yapıldıktan sonra en geç bu ay sonuna kadar ufak tefek sıkıntılarda bizim tarafımızdan yapılacaktır. Onları da tamamladıktan sonra kamuoyunun gündeminden düşüreceğimiz bir otogara şehrimiz kavuşacaktır. Ayrıca geçen hafta ihalesi yapılan “Bedesten” çarşısı içinde önümüzdeki günlerde yer teslimi yapılarak hem izalasyonu hem çatı tamiratı yapılarak işlevsel hale getirilecektir. Buradan basın aracılığı ile yurttaşlarımıza duyurmak istiyorum.

  Belediye meclisi Temmuz ayı toplantısında gündem konusu 7 maddenin görüşülmesine devam edildi. Su ücretleri ile ilgili madde 3 kişilik komisyonda görüşülmek için komisyona havale edilerek bir sonraki meclis çalışmaları dönemine bırakıldı. Geçen yıl birincisi yapılan ve bu yıl 17 Ağustos tarihinde yapılması düşünülen 250.000 TL bütçeli yağlı pehlivan güreşleri konusundaki üçüncü maddesi konusunda AK Parti meclis üyesi Fatma Küçükkaplan yörede birçok yerde yağlı pehlivan güreşleri yapıldığını ileri sürerek bu paranın başka alanlarda kullanılması teklifini gündeme getirdi. Bunun üzerine Başkan Ercengiz, kentin birçok alanda yetersiz olduğunu geçtiğimiz yıl yapılan güreşlerin ilk olmasına karşılık gerek katılan insan ve güreşçi sayısının azımsanmayacak düzeyde olduğunu söyledi. Ayrıca belirlenen bütçe rakamlarının dörtte bir oranı kadar para harcanacağını ileri sürdü. Kendisinin teklifi soruldu.

Gündemdeki 7 madenin görüşülmesinin ardından meclis üyeleri görüşülen maddelerin büyük bölümü çoğunluk oyu ile geçerken AK Partili üyeler ata sporu “Yağlı Pehlivan” güreşleri konusunda AK Partili üye Fatma Küçükkaplan tarafından getirilen yorumun AK Parti meclis üyeleri istemiyor şeklinde Halk nezdinde bu şekilde verilmemesi talebinde bulundular. Meclis görüşmeleri sakin bir hava içinde geçti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.