BAŞKAN ERCENGİZ HACILAR HÖYÜĞÜNÜ ZİYARET ETTİ.

BİLİM 24.08.2022 - 20:08, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4151+ kez okundu.
 

BAŞKAN ERCENGİZ HACILAR HÖYÜĞÜNÜ ZİYARET ETTİ.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Hacılar Höyüğünde iki bilim insanı tarafından yürütülen kazıları yerinde inceledi.
Burdur Belediye Başkanı Ecz. Ali Orkun Ercengiz ve Burdur Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Duygulu ile birlikte Hacılar Höyüğünde yapılan kazı çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Ercengiz ziyarette Kazı Başkanı İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Gülsüm Umurtak ve Prof. Dr. Refik Duru’dan kazı hakkında bilgi aldı. İnceleme sonrası Konuşma yapan Başkan Ercengiz “Hacılar Höyüğü ve öncesinde Kuruçay Höyüğü için kazıya gelen Refik Duru ve Gülsüm Umurtak hocamızı ziyaret ettik. Büyük bir azimle yıllardır sürdürdükleri kazıyı ilk gün ki heyecanla devam ettirdiklerini görmek bir Burdurlu olarak bizleri çok mutlu etti. Ancak yapılan kazı çalışmalarında en çok sıkıntının ekonomik kaynak yetersizliği olduğunu bu nedenle de kazının yıllardır istenilen düzeye gelemediğini bir kez daha gözlemledik. Biz M.Ö 5-6 bin yıllara dayanan bir insan uygarlığının Burdur’umuz topraklarımızdan olmasından duyduğumuz heyecanla yerleşim olarak kullanılan büyük hacıların gün yüzüne çıkarılmasını sabırsızlıkla bekliyoruz. Zira sadece Sagallasosu, Kibyrası ve diğer ören yerleri değil Hacılar Höyüğünün de insanlık tarihi açısından çok önemli bir ören yeri olduğunun farkındayız. İnsanlığa ışık tutacak bu alanın gün yüzüne çıkartılması insanın toplu yaşam tarihine de aynı zamanda ışık tutacaktır. Her zaman söylediğimiz gibi “Su yoksa Hayat yoktur” suyun kenarında başlayan Hacılar hayatı bugüne kadar Burdur’un nasıl bir kent yerleşimi olabildiğinin izlerini bize gösterebilmektedir” dedi. HACILAR HÖYÜĞÜNE EYLÜL AYINDA MECLİSİMİZDEN KATKI ALABİLME ADINA BİR TEKLİF SUNACAĞIM Başkan Ercengiz “Bugün yaptığımız ziyaretin ardından Hacılar Höyüğüne Eylül ayında Meclisimizden katkı alabilme adına bir teklif sunacağım. Hacılar höyüğümüzün gün güzüne çıkarılmasında Burdur Belediyesi olarak bizde çorbada tuzumuz bulunmasını istiyoruz. Hacılar Höyüğünün önemli bir ören yeri olarak Burdur Turizmine ve insanlık tarihine hizmet edecek olmasından dolayı da kıvanç duyuyoruz” dedi        
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Hacılar Höyüğünde iki bilim insanı tarafından yürütülen kazıları yerinde inceledi.

Burdur Belediye Başkanı Ecz. Ali Orkun Ercengiz ve Burdur Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Duygulu ile birlikte Hacılar Höyüğünde yapılan kazı çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Ercengiz ziyarette Kazı Başkanı İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Gülsüm Umurtak ve Prof. Dr. Refik Duru’dan kazı hakkında bilgi aldı.

İnceleme sonrası Konuşma yapan Başkan Ercengiz “Hacılar Höyüğü ve öncesinde Kuruçay Höyüğü için kazıya gelen Refik Duru ve Gülsüm Umurtak hocamızı ziyaret ettik. Büyük bir azimle yıllardır sürdürdükleri kazıyı ilk gün ki heyecanla devam ettirdiklerini görmek bir Burdurlu olarak bizleri çok mutlu etti. Ancak yapılan kazı çalışmalarında en çok sıkıntının ekonomik kaynak yetersizliği olduğunu bu nedenle de kazının yıllardır istenilen düzeye gelemediğini bir kez daha gözlemledik. Biz M.Ö 5-6 bin yıllara dayanan bir insan uygarlığının Burdur’umuz topraklarımızdan olmasından duyduğumuz heyecanla yerleşim olarak kullanılan büyük hacıların gün yüzüne çıkarılmasını sabırsızlıkla bekliyoruz. Zira sadece Sagallasosu, Kibyrası ve diğer ören yerleri değil Hacılar Höyüğünün de insanlık tarihi açısından çok önemli bir ören yeri olduğunun farkındayız. İnsanlığa ışık tutacak bu alanın gün yüzüne çıkartılması insanın toplu yaşam tarihine de aynı zamanda ışık tutacaktır. Her zaman söylediğimiz gibi “Su yoksa Hayat yoktur” suyun kenarında başlayan Hacılar hayatı bugüne kadar Burdur’un nasıl bir kent yerleşimi olabildiğinin izlerini bize gösterebilmektedir” dedi.

HACILAR HÖYÜĞÜNE EYLÜL AYINDA MECLİSİMİZDEN KATKI ALABİLME ADINA BİR TEKLİF SUNACAĞIM

Başkan Ercengiz “Bugün yaptığımız ziyaretin ardından Hacılar Höyüğüne Eylül ayında Meclisimizden katkı alabilme adına bir teklif sunacağım. Hacılar höyüğümüzün gün güzüne çıkarılmasında Burdur Belediyesi olarak bizde çorbada tuzumuz bulunmasını istiyoruz. Hacılar Höyüğünün önemli bir ören yeri olarak Burdur Turizmine ve insanlık tarihine hizmet edecek olmasından dolayı da kıvanç duyuyoruz” dedi

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.