BAŞKAN ERCENGİZ’İN 29 EKİM MESAJI

GÜNDEM 27.10.2021 - 14:58, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2773+ kez okundu.
 

BAŞKAN ERCENGİZ’İN 29 EKİM MESAJI

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Bugün büyük bir mutluluk ve gururla.; insandan, çoğulculuktan, hak ve hukuktan, adaletten, Özgürlüklerden yana olan Cumhuriyetimizin 98. Yıldönümünü kutluyoruz. Kurtuluş Mücadelemizle temelleri atılan yüce Cumhuriyet’imizin, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1 gün önce “Efendiler, yarın Cumhuriyet’i ilan edeceğiz” diyerek tüm dünyaya ilan ettiği gün olan 29 Ekim 1923, bağımsızlığımızın da “resmi” olarak ilanıdır. Cumhuriyet, sadece bir yönetim biçimi değil, aynı zamanda kader birliği yapmış bir ümmeti, ulus bilinci altında eşit vatandaşlık hakkı kazandıran ve çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırmayı hedefleyen, hukuk temeline dayalı bir değerler bütününden oluşan laik ve özgürlükçü bir tercihtir. Cumhuriyet; cehalete, yoksulluğa, çaresizliğe karşı verilen mücadelenin diğer bir adıdır. Cumhuriyet, Mustafa Kemal Atatürk’ün; ‘Türkiye Cumhuriyeti her mânâsı ile büyük Türk milletinin öz ve aziz malıdır. Kıymetli evlatlarının elinde daima yükselecek, ebediyen yaşayacaktır’ veciz ifadeleriyle bizlere emanet ettiği en önemli mirasıdır. Bu miras, tarih boyunca çok az millete nasip olacak kadar büyük ve onurlu bir sorumluluğu da temsil etmektedir. Bu bilinçle, her gün bir basamak daha yükselmek ve emanetçisi olduğumuz mirası bizden sonrakilere daha iyi koşullar altında teslim etmek için ülkemiz, güzel kentimiz ve geleceğimiz adına daha çok çalışmalı, üretmeliyiz. Cumhuriyetimizin değer ve kazanımlarını silmek isteyenlere fırsat vermemeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle Başta Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, Cumhuriyetin kuruluşuna giden süreçte seve seve canlarını veren şehitlerimizle, o mücadelenin haklı ve onurlu nişanını benliklerinde, vücutlarında taşıyan gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor ilkelerinden asla şaşmayacağımız, eşsiz bir miras olarak aldığımız ve çocuklarımıza emanet edeceğimiz Cumhuriyet’imizin 98. Yıldönümünü kutluyorum.  
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Bugün büyük bir mutluluk ve gururla.; insandan, çoğulculuktan, hak ve hukuktan, adaletten,

Özgürlüklerden yana olan Cumhuriyetimizin 98. Yıldönümünü kutluyoruz.

Kurtuluş Mücadelemizle temelleri atılan yüce Cumhuriyet’imizin, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1 gün önce “Efendiler, yarın Cumhuriyet’i ilan edeceğiz” diyerek tüm dünyaya ilan ettiği gün olan 29 Ekim 1923, bağımsızlığımızın da “resmi” olarak ilanıdır.

Cumhuriyet, sadece bir yönetim biçimi değil, aynı zamanda kader birliği yapmış bir ümmeti, ulus bilinci altında eşit vatandaşlık hakkı kazandıran ve çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırmayı hedefleyen, hukuk temeline dayalı bir değerler bütününden oluşan laik ve özgürlükçü bir tercihtir.

Cumhuriyet; cehalete, yoksulluğa, çaresizliğe karşı verilen mücadelenin diğer bir adıdır. Cumhuriyet, Mustafa Kemal Atatürk’ün; ‘Türkiye Cumhuriyeti her mânâsı ile büyük Türk milletinin öz ve aziz malıdır. Kıymetli evlatlarının elinde daima yükselecek, ebediyen yaşayacaktır’ veciz ifadeleriyle bizlere emanet ettiği en önemli mirasıdır. Bu miras, tarih boyunca çok az millete nasip olacak kadar büyük ve onurlu bir sorumluluğu da temsil etmektedir.

Bu bilinçle, her gün bir basamak daha yükselmek ve emanetçisi olduğumuz mirası bizden sonrakilere daha iyi koşullar altında teslim etmek için ülkemiz, güzel kentimiz ve geleceğimiz adına daha çok çalışmalı, üretmeliyiz. Cumhuriyetimizin değer ve kazanımlarını silmek isteyenlere fırsat vermemeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Başta Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, Cumhuriyetin kuruluşuna giden süreçte seve seve canlarını veren şehitlerimizle, o mücadelenin haklı ve onurlu nişanını benliklerinde, vücutlarında taşıyan gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor ilkelerinden asla şaşmayacağımız, eşsiz bir miras olarak aldığımız ve çocuklarımıza emanet edeceğimiz Cumhuriyet’imizin 98. Yıldönümünü kutluyorum.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.