BAŞKAN ERCENGİZ'İN 8 MART MESAJI

GÜNDEM 07.03.2022 - 13:03, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4411+ kez okundu.
 

BAŞKAN ERCENGİZ'İN 8 MART MESAJI

Hiç kuşkusuz ki, fedakar Türk kadını, Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasında ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında çok önemli bir role sahiptir.
8 Mart kadınların toplumsal, siyasal, ekonomik, kültürel yaşamın tüm alanlarında maruz kaldığı ayrımcılığa, şiddete ve sömürüye karşı yüzyıllardır yürüttükleri mücadelenin simgesidir. Türkiye Cumhuriyeti; kadınların kurduğu, taşıdığı, büyüttüğü ve yükselttiği bir cumhuriyettir. Türk kadını, bütün dünya kadınları içerisinde emsalsiz bir yere sahiptir. Baş tacıdır, eli öpülecek annedir, dara düştüğünüzde, sırtınızı sıvazlayan kocaman bir yürektir; ağlamak istediğinizde başınızı koyabileceğiniz omuzdur. Kadınların olmadığı bir dünya da, gelecek de düşünülemez. ‘Şuna inanmak lazımdır ki, dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir’ diyen ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, gerçekleştirdiği devrimlerle Türk kadının layık olduğu haklara kavuşmasını sağlamıştır. Çağdaş Cumhuriyetimizin kurulmasıyla birlikte Türk Kadını, eğitimden çalışma hayatına, bürokrasiden siyasete, spordan sanata kadar her alanda önemli rollerde yer almıştır. Ayrıca günümüzde ise kadına yönelik şiddet ve ayrımcılık meselesinde, toplum olarak vicdani ve ahlaki bir adalet anlayışına ve kabulüne ihtiyaç duymaktayız. Toplumun her alanında, siyasette, ekonomide, üretimde, eğitimde yaşanan cinsiyet ayrımcılığının ve kadın cinayetlerinin son bulduğu daha çağdaş, daha özgür ve daha güçlü bir ülke olmanın özlemi ile tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum”  
Hiç kuşkusuz ki, fedakar Türk kadını, Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasında ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında çok önemli bir role sahiptir.

8 Mart kadınların toplumsal, siyasal, ekonomik, kültürel yaşamın tüm alanlarında maruz kaldığı ayrımcılığa, şiddete ve sömürüye karşı yüzyıllardır yürüttükleri mücadelenin simgesidir.

Türkiye Cumhuriyeti; kadınların kurduğu, taşıdığı, büyüttüğü ve yükselttiği bir cumhuriyettir. Türk kadını, bütün dünya kadınları içerisinde emsalsiz bir yere sahiptir. Baş tacıdır, eli öpülecek annedir, dara düştüğünüzde, sırtınızı sıvazlayan kocaman bir yürektir; ağlamak istediğinizde başınızı koyabileceğiniz omuzdur.

Kadınların olmadığı bir dünya da, gelecek de düşünülemez. ‘Şuna inanmak lazımdır ki, dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir’ diyen ebedi önderimiz Mustafa Kemal

Atatürk, gerçekleştirdiği devrimlerle Türk kadının layık olduğu haklara kavuşmasını sağlamıştır.

Çağdaş Cumhuriyetimizin kurulmasıyla birlikte Türk Kadını, eğitimden çalışma hayatına, bürokrasiden siyasete, spordan sanata kadar her alanda önemli rollerde yer almıştır. Ayrıca günümüzde ise kadına yönelik şiddet ve ayrımcılık meselesinde, toplum olarak vicdani ve ahlaki bir adalet anlayışına ve kabulüne ihtiyaç duymaktayız.

Toplumun her alanında, siyasette, ekonomide, üretimde, eğitimde yaşanan cinsiyet ayrımcılığının ve kadın cinayetlerinin son bulduğu daha çağdaş, daha özgür ve daha güçlü bir ülke olmanın özlemi ile tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.