BAŞKAN GÜLER: HALK KREDİ ÇEKİYOR İKTİDAR İYİCE ZENGİN OLUYOR!

SİYASET 21.05.2022 - 11:29, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3818+ kez okundu.
 

BAŞKAN GÜLER: HALK KREDİ ÇEKİYOR İKTİDAR İYİCE ZENGİN OLUYOR!

Gelecek Partisi Bayburt İl Başkanı Nazir Güler, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK)'nun açıkladığı son kredi verileriyle ilgili değerlendirmede bulundu.
 Halkın gün geçtikçe yoksulluğa sinirlendiğini belirten Başkan Güler;" Vatandaşın maaşı yetmiyor, kredi çekmeye mahkum ediliyor."dedi. halkımız bu günkü şartlarda zaten borç yükü altında neredeyse borç almamış bankaların borç kıskacına girmemiş vatandaşımız yok denilecek kadar azınlıktadır. "MAAŞA ZAM GİRİŞİMİNDE BİLE BULUNMUYORLAR" Kredi çeken vatandaş sayısındaki fahiş artışın ülkenin iyi yönetildiğinin en büyük kanıtı olduğunu belirten Başkan Güler;" Kurum tarafından yayımlanan haftalık bültene göre, sektörün kredi hacmi 13 Mayıs itibarıyla 132 milyar 895 milyon lira arttı. Söz konusu dönemde toplam kredi hacmi 5 trilyon 644 milyar 101 milyon liradan 5 trilyon 776 milyar 996 milyon liraya yükseldi. Bankacılık sektöründeki toplam mevduat da (bankalararası dahil), geçen hafta 165 milyar 172 milyon lira arttı. Söz konusu haftada yüzde 2,7 yükselen bankacılık sektörü toplam mevduatı, 6 trilyon 339 milyar 479 milyon lira oldu.BDDK haftalık verilerine göre, bankacılık sektöründe takipteki alacaklar, 13 Mayıs itibarıyla bir önceki haftaya göre 284 milyon lira artarak 161 milyar 469 milyon liraya çıktı. Söz konusu takipteki alacakların 130 milyar 56 milyon lirasına özel karşılık ayrıldı.Aynı dönemde bankacılık sisteminin yasal öz kaynakları 69 milyon lira artarak 1 trilyon 170 milyar 891 milyon lira oldu. Verilerden de anlaşıldığı üzere ülke gün geçtikçe kaosa sürükleniyor. İktidarın aralık ayında yaptığı zam enflasyon karşısında duramıyor. Halkı yalan beyanlarla kandıran iktidar ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama ya da yeni zam girişiminde dâhi bulunmuyor. Haliyle keyfi harcama bir yana dursun zaruri ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan vatandaş ise el mahkum bankalara koşup, kredilere yöneliyor. Bu sefer iyice borçlanıyor. Halk borçlanınca da iktidar zengin oluyor. AKP gününü gün ederken vatandaş açlığa, sefalete mahkum ediliyor."şeklinde konuştu z"
Gelecek Partisi Bayburt İl Başkanı Nazir Güler, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK)'nun açıkladığı son kredi verileriyle ilgili değerlendirmede bulundu.

 Halkın gün geçtikçe yoksulluğa sinirlendiğini belirten Başkan Güler;" Vatandaşın maaşı yetmiyor, kredi çekmeye mahkum ediliyor."dedi. halkımız bu günkü şartlarda zaten borç yükü altında neredeyse borç almamış bankaların borç kıskacına girmemiş vatandaşımız yok denilecek kadar azınlıktadır.

"MAAŞA ZAM GİRİŞİMİNDE BİLE BULUNMUYORLAR"

Kredi çeken vatandaş sayısındaki fahiş artışın ülkenin iyi yönetildiğinin en büyük kanıtı olduğunu belirten Başkan Güler;" Kurum tarafından yayımlanan haftalık bültene göre, sektörün kredi hacmi 13 Mayıs itibarıyla 132 milyar 895 milyon lira arttı. Söz konusu dönemde toplam kredi hacmi 5 trilyon 644 milyar 101 milyon liradan 5 trilyon 776 milyar 996 milyon liraya yükseldi. Bankacılık sektöründeki toplam mevduat da (bankalararası dahil), geçen hafta 165 milyar 172 milyon lira arttı. Söz konusu haftada yüzde 2,7 yükselen bankacılık sektörü toplam mevduatı, 6 trilyon 339 milyar 479 milyon lira oldu.BDDK haftalık verilerine göre, bankacılık sektöründe takipteki alacaklar, 13 Mayıs itibarıyla bir önceki haftaya göre 284 milyon lira artarak 161 milyar 469 milyon liraya çıktı. Söz konusu takipteki alacakların 130 milyar 56 milyon lirasına özel karşılık ayrıldı.Aynı dönemde bankacılık sisteminin yasal öz kaynakları 69 milyon lira artarak 1 trilyon 170 milyar 891 milyon lira oldu. Verilerden de anlaşıldığı üzere ülke gün geçtikçe kaosa sürükleniyor. İktidarın aralık ayında yaptığı zam enflasyon karşısında duramıyor. Halkı yalan beyanlarla kandıran iktidar ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama ya da yeni zam girişiminde dâhi bulunmuyor. Haliyle keyfi harcama bir yana dursun zaruri ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan vatandaş ise el mahkum bankalara koşup, kredilere yöneliyor. Bu sefer iyice borçlanıyor. Halk borçlanınca da iktidar zengin oluyor. AKP gününü gün ederken vatandaş açlığa, sefalete mahkum ediliyor."şeklinde konuştu

z"

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.