BAŞKAN YUSUF KEYİK “24 TEMMUZ BASIN BAYRAMI MESAJI”

YAŞAM 22.07.2022 - 12:53, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3426+ kez okundu.
 

BAŞKAN YUSUF KEYİK “24 TEMMUZ BASIN BAYRAMI MESAJI”

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı vesilesiyle tebrik mesajı yayınladı.
Mesajında basın mensuplarının çok önemli toplumsal bir görevi icra ettiğini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik: “İlimizdeki ve tüm dünyadaki basın mensupları mesleklerinin ilkelerine uygun, objektif bir yayıncılık anlayışı ve sorumluluk bilinci içinde, çok önemli bir toplumsal görev icra etmektedirler. Mesai kavramı gözetmeden, hızla ilerleyen teknolojiye paralel olarak gelişen kitle iletişim araçları ile birlikte gücü ve etkinliği her geçen gün biraz daha artan basınımız; bilgilendirme, kamuoyu oluşturma gibi birçok işlevi özveriyle yerine getirmekte ve bizlere doğru haberi ulaştırmaktadırlar. Günümüzden 114 yıl önce, 24 Temmuz 1908’de basından sansür kaldırılmıştır. Bu tarihte gazeteler ilk kez sansürsüz olarak yayınlanmaya başlamıştır. O günden bugüne basın; çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olarak ve gelişerek mevcudiyetini sürdürmüş; gelecekte de hayatımızda var olmaya devam edecektir” dedi. “BASININ BAŞARILI ÇALIŞMALARI KATKI SAĞLAMAKTADIR” Başkan Yusuf Keyik, basının başarılı çalışmalarının ekonomiye olumlu yönde yansıdığına dikkat çekerek; “Farklı görüş ve düşüncelerin seslendirilmesinde ve ortak yaşama kültürünün gelişmesinde basınımız önemli görevler üstlenmektedir. Halkımızın bilgi edinme özgürlüğünü yasal sınırlar içinde sonuna kadar sunan, ekonomik ve sosyal sorunları cesaretle irdeleyen, basın meslek ilkelerine uyarak görev yapan basın emekçileri her türlü takdiri hak etmektedir. Basın hürriyeti içinde görevlerini yerine getiren ulusal ve yerel basınımız, kamuoyu oluşumunda büyük bir güce de sahiptir. Gerek ülkemizin gerekse ilimizin her alanda hedeflenen başarıya ulaşmasında ve bu başarının ülkemiz ve ilimiz ekonomisine olumlu yönde yansımasına, basın mensuplarının gösterdikleri duyarlılık ve bu konuda yaptıkları başarılı çalışmalar büyük katkı sağlamaktadır. Bu vesile ile halkımızı bilgilendirmek ve kamuoyu oluşturmak gibi önemli görevleri yerine getirmek için özveri ile çalışan, yerelden ulusala tüm basın çalışanlarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyor; tüm basın çalışanlarına sağlık, başarı ve esenlikler diliyorum” şeklinde konuştu.  --
Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı vesilesiyle tebrik mesajı yayınladı.

Mesajında basın mensuplarının çok önemli toplumsal bir görevi icra ettiğini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik: “İlimizdeki ve tüm dünyadaki basın mensupları mesleklerinin ilkelerine uygun, objektif bir yayıncılık anlayışı ve sorumluluk bilinci içinde, çok önemli bir toplumsal görev icra etmektedirler. Mesai kavramı gözetmeden, hızla ilerleyen teknolojiye paralel olarak gelişen kitle iletişim araçları ile birlikte gücü ve etkinliği her geçen gün biraz daha artan basınımız; bilgilendirme, kamuoyu oluşturma gibi birçok işlevi özveriyle yerine getirmekte ve bizlere doğru haberi ulaştırmaktadırlar. Günümüzden 114 yıl önce, 24 Temmuz 1908’de basından sansür kaldırılmıştır. Bu tarihte gazeteler ilk kez sansürsüz olarak yayınlanmaya başlamıştır. O günden bugüne basın; çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olarak ve gelişerek mevcudiyetini sürdürmüş; gelecekte de hayatımızda var olmaya devam edecektir” dedi.

“BASININ BAŞARILI ÇALIŞMALARI KATKI SAĞLAMAKTADIR”

Başkan Yusuf Keyik, basının başarılı çalışmalarının ekonomiye olumlu yönde yansıdığına dikkat çekerek; “Farklı görüş ve düşüncelerin seslendirilmesinde ve ortak yaşama kültürünün gelişmesinde basınımız önemli görevler üstlenmektedir. Halkımızın bilgi edinme özgürlüğünü yasal sınırlar içinde sonuna kadar sunan, ekonomik ve sosyal sorunları cesaretle irdeleyen, basın meslek ilkelerine uyarak görev yapan basın emekçileri her türlü takdiri hak etmektedir. Basın hürriyeti içinde görevlerini yerine getiren ulusal ve yerel basınımız, kamuoyu oluşumunda büyük bir güce de sahiptir. Gerek ülkemizin gerekse ilimizin her alanda hedeflenen başarıya ulaşmasında ve bu başarının ülkemiz ve ilimiz ekonomisine olumlu yönde yansımasına, basın mensuplarının gösterdikleri duyarlılık ve bu konuda yaptıkları başarılı çalışmalar büyük katkı sağlamaktadır.

Bu vesile ile halkımızı bilgilendirmek ve kamuoyu oluşturmak gibi önemli görevleri yerine getirmek için özveri ile çalışan, yerelden ulusala tüm basın çalışanlarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyor; tüm basın çalışanlarına sağlık, başarı ve esenlikler diliyorum” şeklinde konuştu. 

--

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.