BAŞKANLAR BİLECİK'TE BİR ARAYA GELDİ

DİĞER 09.10.2021 - 16:13, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2348+ kez okundu.
 

BAŞKANLAR BİLECİK'TE BİR ARAYA GELDİ

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin'in ev sahipliğinde, Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşen toplantıda başkanlar hazır bulundu.
Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin'in ev sahipliğinde, Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşen toplantıya Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman katıldı. “BİR ÇOK BELEDİYEYE ÖRNEK TEŞKİL EDİYORUZ" Toplantıyla ilgili konuşan Başkan Ercengiz " Yerel yöneticiliğin bir okulu olmadığı için de biz tecrübe aktarımıyla ve bilgi paylaşımıyla Belediye Başkanlarımızla nerede nasıl bir zorluk yaşıyorsak bunun çözümünde bir olursak neleri çözebilirizi konuşarak başlamıştık ve gündemli toplanmaya başladık. Yaklaşık 2 yıldır biz 2 ayda bir bir belediye başkanımızın ev sahipliğinde toplanıp hem gündeme dair hem de yerel yöneticilikte karşılaşabileceğimiz güçlükleri yada içinde bulunduğumuz zorlukları nasıl aşabiliriz bunları değerlendiriyoruz. Aslında kıskanılan bir birliktelik. Çünkü biz burada yerel yöneticiliğin yardımlaşmayla nasıl büyütülebildiğini de bir çok belediyeye örnek olarak gösterdiğimizi düşünüyorum. Başladığımızda 11 belediyeydik, Kırklareli belediye başkanımız bağımsız seçilerek tekrar Cumhuriyet Halk Partisi saflarına katıldı ve onu da ekibimize dahil ettik. Birlikte güçlüyüz, biz bunun farkındayız. Hakikaten yapılan denetimlerde ve kaynak çoğaltma oranında birbirimize verdiğimiz desteği görünce bende yerel yönetimlerin bir adım önde gittiğini, iyi örnek olduğunu düşünüyoruz” dedi.
Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin'in ev sahipliğinde, Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşen toplantıda başkanlar hazır bulundu.

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin'in ev sahipliğinde, Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşen toplantıya Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman katıldı.

“BİR ÇOK BELEDİYEYE ÖRNEK TEŞKİL EDİYORUZ"

Toplantıyla ilgili konuşan Başkan Ercengiz " Yerel yöneticiliğin bir okulu olmadığı için de biz tecrübe aktarımıyla ve bilgi paylaşımıyla Belediye Başkanlarımızla nerede nasıl bir zorluk yaşıyorsak bunun çözümünde bir olursak neleri çözebilirizi konuşarak başlamıştık ve gündemli toplanmaya başladık. Yaklaşık 2 yıldır biz 2 ayda bir bir belediye başkanımızın ev sahipliğinde toplanıp hem gündeme dair hem de yerel yöneticilikte karşılaşabileceğimiz güçlükleri yada içinde bulunduğumuz zorlukları nasıl aşabiliriz bunları değerlendiriyoruz. Aslında kıskanılan bir birliktelik. Çünkü biz burada yerel yöneticiliğin yardımlaşmayla nasıl büyütülebildiğini de bir çok belediyeye örnek olarak gösterdiğimizi düşünüyorum. Başladığımızda 11 belediyeydik, Kırklareli belediye başkanımız bağımsız seçilerek tekrar Cumhuriyet Halk Partisi saflarına katıldı ve onu da ekibimize dahil ettik. Birlikte güçlüyüz, biz bunun farkındayız. Hakikaten yapılan denetimlerde ve kaynak çoğaltma oranında birbirimize verdiğimiz desteği görünce bende yerel yönetimlerin bir adım önde gittiğini, iyi örnek olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.