BAYRAMDA ÖZEL OTOYOL ÇİLESİ

SİYASET 10.07.2022 - 14:30, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3789+ kez okundu.
 

BAYRAMDA ÖZEL OTOYOL ÇİLESİ

Özel işletmelerin yol ve köprülerdeki zamlı tarifeleri eleştiri konusu olmaya devam ediyor. Özel otoyollardan kaçınmaya çalışan vatandaşlar navigasyon sistemlerinin azizliğine uğrayabiliyor.
Navigasyonların daha uzun olsa dahi kendilerini özel otoyollara yönlendirdiğini ifade eden vatandaşlar, kara yollarında özel - devlet ayırımını gösteren yol işaretçilerinin yetersizliğinden de yakınıyor. Konuyu yazılı bir soru önergesiyle TBMM gündemine taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, bayram için yolculuğa çıkan vatandaşları uyararak Bakanlığın konuyla ilgili önlemler alıp almadığını sordu. USULSÜZ YÖNLENDİRME CHP’li Karabat, Ulaştıma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM’ye sunduğu önergede özel otoyollara ilişkin mağduriyet yaşamaması için ne gibi önlemler alındığını sordu. Vatandaşların özel otoyolları kullanmamak için adeta gayret sarf ettiğini söyleyen Karabat, “Navigasyon sistemlerinin vatandaşlarımızı usulsüz biçimde özel otoyolları kullanmaya sevkettiği iddiaları doğru mudur? Bu konuda Bakanlığınıza herhangi bir şikayet yapılmış mıdır? Bu konuda Bakanlığınız bünyesinde herhangi bir inceleme ya da soruşturma yapılmış mıdır?” şeklinde sorular yöneltti. CEZA ORANLARI DÜŞÜRÜLDÜ TBMM yasama tatiline girmeden önce yasalaşan son kanun teklifiyle karayolları işletmelerinin cezalarına ilişkin düzenleme yapıldığını da hatırlatan Karabat; “Yasalaşan teklifle ücretli otoyollara ilişkin düzenleme yapıldı. Hükümet zamlar konusunda kafasını kuma gömmeye devam ederken tek yaptıkları cezaların oranını düşürmek.” dedi. ‘ÖZEL OTOYOLLAR BÜTÇEYİ DELİYOR’ Türkiye’nin AKP iktidarıyla birlikte özel oto yol kavramıyla tanıştığını belirten Karabat, “Yol yapmakla övünen AKP iktidarının kullanıma sunduğu yolların pek çoğu özel otoyol. Bunları kullanan vatandaşlar yüksek maliyetlerle karşı karşıya kalıyor. Bu yüzden de tercih edilmiyor.” dedi.  Pek çok yolun geçiş garantili olduğuna da değinen Karabat, geçiş garantisi verilen köprü ve otoyolların yıldan yıla ülkemiz bütçesinde büyük kara deliklere dönüştüğünü savunarak; “Bu yollar adeta bütçede delikler yaratıyor.” dedi. ÖZEL YOL ŞİKAYELERİ Özel otoyol ile Karayolları Genel Müdürlüğü denetimindeki otoyol ayırımlarının yetersiz olduğu şikayetlerini de gündeme getiren Karabat, Bakanlığın bu konuyla ilgili bir adım atıp atmadığını sordu. Önergesinde “Navigasyon sistemlerinin vatandaşlarımızı usulsüz biçimde özel otoyolları kullanmaya sevk ettiği iddiaları doğru mudur? Bu konuda Bakanlığınıza herhangi bir şikayet yapılmış mıdır? Bu konuda Bakanlığınız bünyesinde herhangi bir inceleme ya da soruşturma yapılmış mıdır?” sorularını yönelten CHP’li Karabat, konunun ve iddiaların takipçisi olacaklarını vurguladı.
Özel işletmelerin yol ve köprülerdeki zamlı tarifeleri eleştiri konusu olmaya devam ediyor. Özel otoyollardan kaçınmaya çalışan vatandaşlar navigasyon sistemlerinin azizliğine uğrayabiliyor.

Navigasyonların daha uzun olsa dahi kendilerini özel otoyollara yönlendirdiğini ifade eden vatandaşlar, kara yollarında özel - devlet ayırımını gösteren yol işaretçilerinin yetersizliğinden de yakınıyor. Konuyu yazılı bir soru önergesiyle TBMM gündemine taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, bayram için yolculuğa çıkan vatandaşları uyararak Bakanlığın konuyla ilgili önlemler alıp almadığını sordu.

USULSÜZ YÖNLENDİRME

CHP’li Karabat, Ulaştıma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM’ye sunduğu önergede özel otoyollara ilişkin mağduriyet yaşamaması için ne gibi önlemler alındığını sordu. Vatandaşların özel otoyolları kullanmamak için adeta gayret sarf ettiğini söyleyen Karabat, “Navigasyon sistemlerinin vatandaşlarımızı usulsüz biçimde özel otoyolları kullanmaya sevkettiği iddiaları doğru mudur? Bu konuda Bakanlığınıza herhangi bir şikayet yapılmış mıdır? Bu konuda Bakanlığınız bünyesinde herhangi bir inceleme ya da soruşturma yapılmış mıdır?” şeklinde sorular yöneltti.

CEZA ORANLARI DÜŞÜRÜLDÜ

TBMM yasama tatiline girmeden önce yasalaşan son kanun teklifiyle karayolları işletmelerinin cezalarına ilişkin düzenleme yapıldığını da hatırlatan Karabat; “Yasalaşan teklifle ücretli otoyollara ilişkin düzenleme yapıldı. Hükümet zamlar konusunda kafasını kuma gömmeye devam ederken tek yaptıkları cezaların oranını düşürmek.” dedi.

‘ÖZEL OTOYOLLAR BÜTÇEYİ DELİYOR’

Türkiye’nin AKP iktidarıyla birlikte özel oto yol kavramıyla tanıştığını belirten Karabat, “Yol yapmakla övünen AKP iktidarının kullanıma sunduğu yolların pek çoğu özel otoyol. Bunları kullanan vatandaşlar yüksek maliyetlerle karşı karşıya kalıyor. Bu yüzden de tercih edilmiyor.” dedi.  Pek çok yolun geçiş garantili olduğuna da değinen Karabat, geçiş garantisi verilen köprü ve otoyolların yıldan yıla ülkemiz bütçesinde büyük kara deliklere dönüştüğünü savunarak; “Bu yollar adeta bütçede delikler yaratıyor.” dedi.

ÖZEL YOL ŞİKAYELERİ

Özel otoyol ile Karayolları Genel Müdürlüğü denetimindeki otoyol ayırımlarının yetersiz olduğu şikayetlerini de gündeme getiren Karabat, Bakanlığın bu konuyla ilgili bir adım atıp atmadığını sordu. Önergesinde “Navigasyon sistemlerinin vatandaşlarımızı usulsüz biçimde özel otoyolları kullanmaya sevk ettiği iddiaları doğru mudur? Bu konuda Bakanlığınıza herhangi bir şikayet yapılmış mıdır? Bu konuda Bakanlığınız bünyesinde herhangi bir inceleme ya da soruşturma yapılmış mıdır?” sorularını yönelten CHP’li Karabat, konunun ve iddiaların takipçisi olacaklarını vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.