BELEDİYE MECLİSİ EKİM AYI TOPLANTISI YAPILDI

GÜNDEM 06.10.2021 - 18:23, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2694+ kez okundu.
 

BELEDİYE MECLİSİ EKİM AYI TOPLANTISI YAPILDI

Burdur Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı Fen İşleri kampus alanındaki toplantı salonunda Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz başkanlığında toplandı.
Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz. Toplantının başlangıcında bir önceki toplantı dönemi sonrasında Burdur Belediyesi tarafından bu güne kadar yapılan çalışmalar ile ilgili meclis de bilgi aktardı. Sunum konuşmasından sonra gündem maddeleri görüşülmeye başlandı.    Burdur Belediye Başkanı Ercengiz, il dışındaki çalışmalar ve temasları hakkında bilgi aktardı. Tarımsal kalkınma zirvesine katılarak Burdur’un belediyesinin ve desteklediği kooperatiflerin çalışmalarını İstanbul’a taşımaya çalıştık. 160 Belediye ve 300 kooperatifin katıldığı önemli olan yapılan çalışmaların Burdur’a uyarlaması ile ilgili görüşmelerimizi yaptık. Burada sırası gelmişken bahsedelim geçtiğimiz ay içinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ile sizin de onayınıza sunduğumuz İzmir Büyükşehir Belediyesinin yöre halkına tarımsal anlamda çok büyük destek vereceğine inandığımız proje de önemli bir adım attık. Protokolümüzü birlikte imzaladık yarın veya yarından sonra tanıtımımızı planladığımız ata tohumu ata toprağı ile buluşuyor projesi ile yerel halkı destekleyen ve yerel halkı daha az emekle daha verimli çağın gerektiği gibi çalışabileceği İzmir Büyükşehir Belediyesinin tarım uzmanları ile onların gözetiminde yaklyaşık 2 bin dönüm alana karakılçık buğdayı ekimi yapılarak toprak mahsulleri ofisi tarafından belirlenecek fiyatın iki katı fiyatın verilmesi garantisi edildiği bir sözleşmeye imza atacağız. Şayet çiftçimiz hayvancılık yapmıyorsa saman alım garantisi verilen bir projedir. Ayrıca Burdur Belediyesinin atölyelerinde ve iştirakleri olan işletmelerin ürünlerini İstanbul da Kadıköy de İzmir standında görmek bizleri memnun etti.bundan böyle üretimimizi nerede nasıl pazarlayacağız gibi bir sıkıntımız kalmadı diyebilirim. Biz bundan sonra üretimi ve artırmak için projeler yapacağız bölgemiz de Çavdır İlçesi Söğüt kasabasının domatesi marka oldu bunların pazarlanması için gerekli şekilde yardımcı olacağımızı belediye başkanı arkadaşımıza aktardım kendilerine belediye olarak gerekli desteği sağlayacağım                  EMEKLİ ASKER VE EŞİ KENDİ İMKANLARI İLE KREŞ YAPTIRACAK Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Meclis üyelerine önemli bir müjde verdi. Burdurlu hemşerimiz olan Emekli Albay Fikret Şavklı Atatürk mahallesinde yapılacak bir kreş için kendisi ve eşinin isminin verilmesi kaydı ile 60 çocuğa ev sahipliği yapacak kreş için 2 milyon TL bütçe ayırdıklarını belirterek talepte bulundular sevindirici böyle bir yatırım için sizlerin proje için de onay vereceğinize eminim Proje için çok yakında inşaatın başlayacağını belirterek sanırım 8 aylık bir sürede bitecektir. Bu süre daha kısa olabilir ve önümüzdeki eğitim ve öğretim yılına yetişecektir. Teklife Meclisteki üyelerin çoğunluğu oy vererek teklif meclisten geçti.  
Burdur Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı Fen İşleri kampus alanındaki toplantı salonunda Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz başkanlığında toplandı.

Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz. Toplantının başlangıcında bir önceki toplantı dönemi sonrasında Burdur Belediyesi tarafından bu güne kadar yapılan çalışmalar ile ilgili meclis de bilgi aktardı. Sunum konuşmasından sonra gündem maddeleri görüşülmeye başlandı.

   Burdur Belediye Başkanı Ercengiz, il dışındaki çalışmalar ve temasları hakkında bilgi aktardı. Tarımsal kalkınma zirvesine katılarak Burdur’un belediyesinin ve desteklediği kooperatiflerin çalışmalarını İstanbul’a taşımaya çalıştık. 160 Belediye ve 300 kooperatifin katıldığı önemli olan yapılan çalışmaların Burdur’a uyarlaması ile ilgili görüşmelerimizi yaptık.

Burada sırası gelmişken bahsedelim geçtiğimiz ay içinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ile sizin de onayınıza sunduğumuz İzmir Büyükşehir Belediyesinin yöre halkına tarımsal anlamda çok büyük destek vereceğine inandığımız proje de önemli bir adım attık. Protokolümüzü birlikte imzaladık yarın veya yarından sonra tanıtımımızı planladığımız ata tohumu ata toprağı ile buluşuyor projesi ile yerel halkı destekleyen ve yerel halkı daha az emekle daha verimli çağın gerektiği gibi çalışabileceği İzmir Büyükşehir Belediyesinin tarım uzmanları ile onların gözetiminde yaklyaşık 2 bin dönüm alana karakılçık buğdayı ekimi yapılarak toprak mahsulleri ofisi tarafından belirlenecek fiyatın iki katı fiyatın verilmesi garantisi edildiği bir sözleşmeye imza atacağız. Şayet çiftçimiz hayvancılık yapmıyorsa saman alım garantisi verilen bir projedir.

Ayrıca Burdur Belediyesinin atölyelerinde ve iştirakleri olan işletmelerin ürünlerini İstanbul da Kadıköy de İzmir standında görmek bizleri memnun etti.bundan böyle üretimimizi nerede nasıl pazarlayacağız gibi bir sıkıntımız kalmadı diyebilirim. Biz bundan sonra üretimi ve artırmak için projeler yapacağız bölgemiz de Çavdır İlçesi Söğüt kasabasının domatesi marka oldu bunların pazarlanması için gerekli şekilde yardımcı olacağımızı belediye başkanı arkadaşımıza aktardım kendilerine belediye olarak gerekli desteği sağlayacağım

                 EMEKLİ ASKER VE EŞİ KENDİ İMKANLARI İLE KREŞ YAPTIRACAK

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Meclis üyelerine önemli bir müjde verdi. Burdurlu hemşerimiz olan Emekli Albay Fikret Şavklı Atatürk mahallesinde yapılacak bir kreş için kendisi ve eşinin isminin verilmesi kaydı ile 60 çocuğa ev sahipliği yapacak kreş için 2 milyon TL bütçe ayırdıklarını belirterek talepte bulundular sevindirici böyle bir yatırım için sizlerin proje için de onay vereceğinize eminim

Proje için çok yakında inşaatın başlayacağını belirterek sanırım 8 aylık bir sürede bitecektir. Bu süre daha kısa olabilir ve önümüzdeki eğitim ve öğretim yılına yetişecektir. Teklife Meclisteki üyelerin çoğunluğu oy vererek teklif meclisten geçti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.