BELEDİYE MECLİSİ YILIN İLK TOPLANTISINI YAPTI

GÜNDEM 02.01.2019 - 16:20, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3116+ kez okundu.
 

BELEDİYE MECLİSİ YILIN İLK TOPLANTISINI YAPTI

Burdur Belediye Meclisi Başkan Ali Orkun Ercengiz’in, başkanlığında 2019 yılının ilk toplantısını yaptı. Başkan Ercengiz, meclis üyelerine plaket takdim etti.
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 2019 yılının ilk meclis başkanlığı için başkanlık kürsüsüne çıktığında buruk bir ifade ile iyisi kötüsü ile meclis üyelerimiz bir dönemin sonuna yaklaşmıştır. Bütün bu beraberliğimizde iyi kötü anlamında bir değerlendirme yapmak gerekirse iyi bir görev dönemimizin sonuna yaklaştık. Hepimizin başlangıçtaki Burdur’a ve Burdur halkına hizmet yolunda doğruları halkın sorunlarına çözüm arayışımızda bulunduğumuzu söyleyebilirim. Belediye meclisi ve Burdur Belediyesi olarak imkanlarımız ölçüsünde merkez de yaptığımız hizmetleri ihtiyacı olan yerleşim yerlerimize de götürdük götürmeye devam ediyoruz. Bazı köylerimize belediye atölyelerinde bakımını ve imalatını yaptığımız çocuk oyun guruplarını götürerek oradaki çocuklarımız için montajını yaparak sevinmelerini ve çocukluklarını yaşamalarını sağladık. Elbette elimizdeki imkan bununla kalmaktadır. Öte yandan yapılan ihale ile özelleştirilmesi düşünülen Burdur Şeker Fabrikasını alacak firma yeterli nakit ihtiyacını temin edemeyince fabrika şeker şirketinde kalmış, bu nedenle bize yani Burdur’a kalan şeker fabrikamızın idare ve üretim açısından önemli gelişme göstererek özelleşme listesine bir daha girmemesi temennimizdir. Burdur Belediye Meclisi, daha sonra gündemindeki 15 maddeden oluşan maddeleri oylayarak karara bağladı. Belediye meclis üyelerine ödenecek huzur hakkı, geçici işçilerin vizesi, sözleşmeli personelin ücretlerinin belirlenmesi, gibi maddeler ile cadde ve sokaklara önemli kişilerin isimlerinin verilmesini oylayarak kabul etti. Daha sonra son iki meclis toplantısı için meclis toplanmak üzere dağıldı. Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Meclis üyelerine dağıttığı yeni yıl hediyelerini bez torba içinde vererek yeni uygulamaya başlayan yasa gereği naylon poşetin ücret karşılığı satılmasının da ilk uygulamasını bu şekilde başlattı. Öte yandan çevresel etki açısından kağıt torba veya bez torba içinde alışkanlığının başlatılması açısından önemli olduğunu vurguladı  
Burdur Belediye Meclisi Başkan Ali Orkun Ercengiz’in, başkanlığında 2019 yılının ilk toplantısını yaptı. Başkan Ercengiz, meclis üyelerine plaket takdim etti.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 2019 yılının ilk meclis başkanlığı için başkanlık kürsüsüne çıktığında buruk bir ifade ile iyisi kötüsü ile meclis üyelerimiz bir dönemin sonuna yaklaşmıştır. Bütün bu beraberliğimizde iyi kötü anlamında bir değerlendirme yapmak gerekirse iyi bir görev dönemimizin sonuna yaklaştık. Hepimizin başlangıçtaki Burdur’a ve Burdur halkına hizmet yolunda doğruları halkın sorunlarına çözüm arayışımızda bulunduğumuzu söyleyebilirim.

Belediye meclisi ve Burdur Belediyesi olarak imkanlarımız ölçüsünde merkez de yaptığımız hizmetleri ihtiyacı olan yerleşim yerlerimize de götürdük götürmeye devam ediyoruz. Bazı köylerimize belediye atölyelerinde bakımını ve imalatını yaptığımız çocuk oyun guruplarını götürerek oradaki çocuklarımız için montajını yaparak sevinmelerini ve çocukluklarını yaşamalarını sağladık. Elbette elimizdeki imkan bununla kalmaktadır. Öte yandan yapılan ihale ile özelleştirilmesi düşünülen Burdur Şeker Fabrikasını alacak firma yeterli nakit ihtiyacını temin edemeyince fabrika şeker şirketinde kalmış, bu nedenle bize yani Burdur’a kalan şeker fabrikamızın idare ve üretim açısından önemli gelişme göstererek özelleşme listesine bir daha girmemesi temennimizdir.

Burdur Belediye Meclisi, daha sonra gündemindeki 15 maddeden oluşan maddeleri oylayarak karara bağladı. Belediye meclis üyelerine ödenecek huzur hakkı, geçici işçilerin vizesi, sözleşmeli personelin ücretlerinin belirlenmesi, gibi maddeler ile cadde ve sokaklara önemli kişilerin isimlerinin verilmesini oylayarak kabul etti. Daha sonra son iki meclis toplantısı için meclis toplanmak üzere dağıldı.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Meclis üyelerine dağıttığı yeni yıl hediyelerini bez torba içinde vererek yeni uygulamaya başlayan yasa gereği naylon poşetin ücret karşılığı satılmasının da ilk uygulamasını bu şekilde başlattı. Öte yandan çevresel etki açısından kağıt torba veya bez torba içinde alışkanlığının başlatılması açısından önemli olduğunu vurguladı  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.