BELEDİYE YÜZ KİŞİLİK ÇOCUK KORUSU OLUŞTURMAK İSTİYOR

KÜLTÜR 23.09.2019 - 17:27, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4347+ kez okundu.
 

BELEDİYE YÜZ KİŞİLİK ÇOCUK KORUSU OLUŞTURMAK İSTİYOR

Burdur Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 100. Yıldönümünde, 100 çocuktan oluşan Çocuk Korosu oluşturarak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için anlamlı bir etkinlik düzenliyor.
Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in sosyal belediyecilik anlayışı ile yürüttüğü çalışmalar kapsamında, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 100. yıldönümüne özel 100 çocuktan oluşacak Burdur Belediyesi Çocuk Korosu kuruluyor. Alanında uzman koro şefleriyle, çocukların müzik ve çokseslilik ile tanışmaları sağlıyor. TBMM’nin kuruluşunun 100. yıldönümüne özel oluşturulacak olan çocuk korosuna ilişkin açıklama yapan Başkan Ali Orkun Ercengiz, “ 23 Nisan 1920, Türk Milleti’nin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk Halkı’nın egemenliğini ilân ettiği tarih, Türkiye’nin ilk milli, dünyanınsa tek çocuk bayramıdır. TBMM’nin açılış gününü esas alarak Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan etmiştir. Bizlerde TBMM’nin kuruluşunun 100. yıldönümünde, çocuklarımızın bayramında bu anlamlı etkinliği düzenlemek için gayret gösteriyoruz. Alan uzmanları tarafından gerçekleştirilecek olan koro eğitimi ile çocuklara erken dönem müzik eğitimi fırsatı ve Çocuklarımızın bilişsel, duyuşsal ve psikomotor gelişimlerini olumlu yönde arttırmak için erken dönem müzik eğitiminde “korolar” ile işlevsellik kazanma fırsatına olanak sağlamak istedik. Yıl boyunca sürecek eğitimler ve faaliyetler sonrasında, çocuklara sahne deneyimi şansı sağlanarak, özgüvenlerinin olumlu yönde arttırılmasını da hedefliyoruz. Tüm çocuklarımızı etkinliğimize davet ediyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 100. Yıldönümünü, hep birlikte şarkılar söyleyerek kutlayalım” Şeklinde konuştu. Burdur Belediyesi tarafından düzenlenen Çocuk Korosu’na 1,2,3, ve 4. Sınıf öğrencilerin katılabileceği, katılmak isteyen öğrencilerin Burdur Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne başvuruda bulunması gerektiği bilgisi verildi.  
Burdur Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 100. Yıldönümünde, 100 çocuktan oluşan Çocuk Korosu oluşturarak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için anlamlı bir etkinlik düzenliyor.

Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in sosyal belediyecilik anlayışı ile yürüttüğü çalışmalar kapsamında, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 100. yıldönümüne özel 100 çocuktan oluşacak Burdur Belediyesi Çocuk Korosu kuruluyor. Alanında uzman koro şefleriyle, çocukların müzik ve çokseslilik ile tanışmaları sağlıyor.

TBMM’nin kuruluşunun 100. yıldönümüne özel oluşturulacak olan çocuk korosuna ilişkin açıklama yapan Başkan Ali Orkun Ercengiz, “ 23 Nisan 1920, Türk Milleti’nin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk Halkı’nın egemenliğini ilân ettiği tarih, Türkiye’nin ilk milli, dünyanınsa tek çocuk bayramıdır. TBMM’nin açılış gününü esas alarak Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan etmiştir. Bizlerde TBMM’nin kuruluşunun 100. yıldönümünde, çocuklarımızın bayramında bu anlamlı etkinliği düzenlemek için gayret gösteriyoruz. Alan uzmanları tarafından gerçekleştirilecek olan koro eğitimi ile çocuklara erken dönem müzik eğitimi fırsatı ve Çocuklarımızın bilişsel, duyuşsal ve psikomotor gelişimlerini olumlu yönde arttırmak için erken dönem müzik eğitiminde “korolar” ile işlevsellik kazanma fırsatına olanak sağlamak istedik. Yıl boyunca sürecek eğitimler ve faaliyetler sonrasında, çocuklara sahne deneyimi şansı sağlanarak, özgüvenlerinin olumlu yönde arttırılmasını da hedefliyoruz. Tüm çocuklarımızı etkinliğimize davet ediyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 100. Yıldönümünü, hep birlikte şarkılar söyleyerek kutlayalım” Şeklinde konuştu.

Burdur Belediyesi tarafından düzenlenen Çocuk Korosu’na 1,2,3, ve 4. Sınıf öğrencilerin katılabileceği, katılmak isteyen öğrencilerin Burdur Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne başvuruda bulunması gerektiği bilgisi verildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.