BELEDİYENİN ÜRETTİĞİ MASKE SAĞLIK GERECİ HALKIN İHTİYACIDIR

DİĞER 13.05.2020 - 15:31, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4246+ kez okundu.
 

BELEDİYENİN ÜRETTİĞİ MASKE SAĞLIK GERECİ HALKIN İHTİYACIDIR

Burdur Belediyesinin maske üretimi faaliyetine yönelik valilik tarafından yapılan işlemler ile ilgili açıklama yapılması ihtiyacı duyulmuştur.
Burdur valiliği tarafından yapılan açıklamada: Burdur Belediyesi hakkında CİMER üzerinden yapılan “Burdur Belediyesinin Tıbbi Cihazlar Yönetmeliğine göre izin almadan vatandaşların ihtiyacını göz önüne alarak kendi iş atölyelerinde maske diktirdiği” iddiasını içeren şikayet ile ilgili başvurusu üzerine, valiliğimiz tarafından rutin bir idari işlem olarak araştırma başlatılmış, yapılan araştırma sonucunda; Burdur Belediyesi tarafından genel kullanım amaçlı maske üretimi yapılması ve dağıtılmasında mevzuata aykırı herhangi bir husus tespit edilmemiştir.  Burdur belediyesi gönüllülerince üretilen ve dağıtılan sağlık gereci olan “maske” ticaret amacı ile dağıl Burdur halkının ve sağlık personelinin ihtiyacı olduğu, bu gerekçeyle bir işlem yapılmasına gerek olmadığına ilişkin valilik görüşümüz ile birlikte konu hakkında bilgi mahiyetinde İçişleri Bakanlığına bildirilmiştir.  Belediye Başkanlığı’na yöneltilen, maskelerin nerede ve ne şekilde üretildiği, izin alınıp alınmadığı ve nerelerde dağıtıldığı yönündeki sorular iddia konusunu aydınlatmaya yönelik hususlardan ibarettir.Ayrıca, Burdur Belediyesinin maske üretimi ve dağıtımı çalışmaları halen devam etmektedir.  
Burdur Belediyesinin maske üretimi faaliyetine yönelik valilik tarafından yapılan işlemler ile ilgili açıklama yapılması ihtiyacı duyulmuştur.

Burdur valiliği tarafından yapılan açıklamada: Burdur Belediyesi hakkında CİMER üzerinden yapılan “Burdur Belediyesinin Tıbbi Cihazlar Yönetmeliğine göre izin almadan vatandaşların ihtiyacını göz önüne alarak kendi iş atölyelerinde maske diktirdiği” iddiasını içeren şikayet ile ilgili başvurusu üzerine, valiliğimiz tarafından rutin bir idari işlem olarak araştırma başlatılmış, yapılan araştırma sonucunda; Burdur Belediyesi tarafından genel kullanım amaçlı maske üretimi yapılması ve dağıtılmasında mevzuata aykırı herhangi bir husus tespit edilmemiştir.

 Burdur belediyesi gönüllülerince üretilen ve dağıtılan sağlık gereci olan “maske” ticaret amacı ile dağıl Burdur halkının ve sağlık personelinin ihtiyacı olduğu, bu gerekçeyle bir işlem yapılmasına gerek olmadığına ilişkin valilik görüşümüz ile birlikte konu hakkında bilgi mahiyetinde İçişleri Bakanlığına bildirilmiştir. 

Belediye Başkanlığı’na yöneltilen, maskelerin nerede ve ne şekilde üretildiği, izin alınıp alınmadığı ve nerelerde dağıtıldığı yönündeki sorular iddia konusunu aydınlatmaya yönelik hususlardan ibarettir.Ayrıca, Burdur Belediyesinin maske üretimi ve dağıtımı çalışmaları halen devam etmektedir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.