BEYİN SİNİR VE OMURGA CERRAHİ Op.Dr.FATİH KIRAR AMELYATSIZ FITIK TEDAVİSİ

SAĞLIK 19.05.2021 - 12:27, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4410+ kez okundu.
 

BEYİN SİNİR VE OMURGA CERRAHİ Op.Dr.FATİH KIRAR AMELYATSIZ FITIK TEDAVİSİ

Bir çok insanda yaygın olarak rastlanan hastalıkların neredeyse başında gelir fıtık. Dayanılmaz ağırlar yaşar amelyattan korktuğumuz için ilaçlarla tedavi etmeye çalışırız. Bir cok yöntemi deneriz ama artik korkmaya gerek yok.
AMELİYAT TAN KORKAN HASTALARA MÜJDE AĞRISIZ ACISIZ AMELYATSIZ BEL FITIĞI TEDAVİSİ İLE FITIKLARINIZ TARİH OLUYOR Halk arasında sinir yakma tedavisi olarak bilinen radyofrekans ile ameliyatsız fıtık tedavisi yan etkisi minimum olan bir yöntemdir. Genel anestezi gerektirmediği için ameliyat gibi bir durum söz konusu değildir. Bu yöntemin amacı kişiyi çözümüme kısa yoldan kavuşturmak, ağrıyı azaltmak ve bölgesindeki hasarı direkt olarak gidermektir. Problemli bölgeye 60 ila 80 derecelik bir akım verilerek doku hasarı oluşturulmaktadır. Bu sürekli akım şeklinde uygulanan klasik yöntemdir. Kesikli radyofrekans tedavisinde aralıklı akım uygulanır ve 42 derece gibi düşük bir ısı verilir. Sinirler üzerinde düzenleyici bir etkiye sahip olması kesikli frekansın ağrıyı uzun süre ve kalıcı gidermesini sağlar. Boyun ve bel fıtığı tedavisi için genellikle kesikli radyofrekans tercih edilmektedir. Ameliyat kararı verilen çoğu hastalarda ameliyatsız fıtık tedavileri uygulanıp, fıtığından kurtulan hastaların sayısında ciddiye alincak orandadir Bel ve Boyun Fıtığı tedavisi için uygulanan radyofrekans yöntemi operasyonun hemen ardından etkisini göstermeye başlar. Hastaya reçete edilen ilaçların da düzenli kullanımı önemlidir. Genellikle bu yöntemi uyguladığımız hastaların bir haftada daha iyi hissettiklerini öğrenmekteyiz. Bu da radyofrekans yöntemine önyargıyla yaklaşanlara umut olmaktadır. Şunu da eklemekte fayda var ki her tedavi gibi radyofrekanstan alınacak verimde hastanın durumuna göre değişebilir. Tedavilerin kıyaslanması büyük hatadır. Radyofrekansa ikinci kez ihtiyaç duyan hastalar genellikle verilen egzersizleri ve ilaçları aksatanlardır. Özellikle bel fıtığı tedavisi için radyofrekansa başvurulduğunda hızla sonuç vermesi fazla kilolara bağlıdır. Hastanın ilerleyen zamanda şikayetleri devam ederse ikinci kez radyofrekans uygulanabilir.
Bir çok insanda yaygın olarak rastlanan hastalıkların neredeyse başında gelir fıtık. Dayanılmaz ağırlar yaşar amelyattan korktuğumuz için ilaçlarla tedavi etmeye çalışırız. Bir cok yöntemi deneriz ama artik korkmaya gerek yok.

AMELİYAT TAN KORKAN HASTALARA MÜJDE AĞRISIZ ACISIZ AMELYATSIZ BEL FITIĞI TEDAVİSİ İLE FITIKLARINIZ TARİH OLUYOR
Halk arasında sinir yakma tedavisi olarak bilinen radyofrekans ile ameliyatsız fıtık tedavisi yan etkisi minimum olan bir yöntemdir. Genel anestezi gerektirmediği için ameliyat gibi bir durum söz konusu değildir. Bu yöntemin amacı kişiyi çözümüme kısa yoldan kavuşturmak, ağrıyı azaltmak ve bölgesindeki hasarı direkt olarak gidermektir. Problemli bölgeye 60 ila 80 derecelik bir akım verilerek doku hasarı oluşturulmaktadır. Bu sürekli akım şeklinde uygulanan klasik yöntemdir. Kesikli radyofrekans tedavisinde aralıklı akım uygulanır ve 42 derece gibi düşük bir ısı verilir. Sinirler üzerinde düzenleyici bir etkiye sahip olması kesikli frekansın ağrıyı uzun süre ve kalıcı gidermesini sağlar. Boyun ve bel fıtığı tedavisi için genellikle kesikli radyofrekans tercih edilmektedir. Ameliyat kararı verilen çoğu hastalarda ameliyatsız fıtık tedavileri uygulanıp, fıtığından kurtulan hastaların sayısında ciddiye alincak orandadir
Bel ve Boyun Fıtığı tedavisi için uygulanan radyofrekans yöntemi operasyonun hemen ardından etkisini göstermeye başlar. Hastaya reçete edilen ilaçların da düzenli kullanımı önemlidir. Genellikle bu yöntemi uyguladığımız hastaların bir haftada daha iyi hissettiklerini öğrenmekteyiz. Bu da radyofrekans yöntemine önyargıyla yaklaşanlara umut olmaktadır. Şunu da eklemekte fayda var ki her tedavi gibi radyofrekanstan alınacak verimde hastanın durumuna göre değişebilir. Tedavilerin kıyaslanması büyük hatadır. Radyofrekansa ikinci kez ihtiyaç duyan hastalar genellikle verilen egzersizleri ve ilaçları aksatanlardır. Özellikle bel fıtığı tedavisi için radyofrekansa başvurulduğunda hızla sonuç vermesi fazla kilolara bağlıdır. Hastanın ilerleyen zamanda şikayetleri devam ederse ikinci kez radyofrekans uygulanabilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.