BİRLİKTE ÇALIŞMAYI PLANLIYORLAR

TEKNOLOJİ 14.08.2019 - 12:49, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3218+ kez okundu.
 

BİRLİKTE ÇALIŞMAYI PLANLIYORLAR

Türkiye ve Almanya’dan Ekonomistler, Araştırmacılar ve Bilim İnsanları, Yapay Zeka (KI) ve Endüstri 4.0 alanındaki işbirliği fırsatlarını görüşmek üzere 22 Ağustos’ta Berlin’de bir araya gelecekler.
Türkiye ve Almanya’dan Ekonomistler, Araştırmacılar ve Bilim İnsanları, Yapay Zekâ (KI) ve Endüstri 4.0 alanındaki işbirliği fırsatlarını görüşmek üzere, 22 Ağustos’ta Berlin’de buluşacaklar. Federal Ekonomi Bakanı, KOBİ’ler ve Enerji’den Sorumlu Parlamento Devlet Sekreteri Oliver Wittke, Anadolu Ajansına; “Yapay Zekâ (KI), gelecekte Alman ve Türk Şirketleri’nin birlikte çalışabileceği bir alan” açıklamasında bulundu. Wittke, AB’nin Ağır Sıkleti Almanya’nın, hala Türkiye’nin en önemli ekonomik ve ticaret ortağı olduğunu hatırlattı. Bu bağlamda Wittke, her iki ülkenin de ikili işbirliği için büyük potansiyele sahip olduğunu ve dijital dönüşüm alanında işbirliğinin devam edebileceğini söyleyerek vurguladı. Wittke, “Yapay Zekâ (KI), gelecekte Alman ve Türk Şirketleri’nin birlikte çalışabileceği bir alan” cümlesini kurdu. Alman Şirketleri’nin potansiyelini kullanmak ve Türkiye’de yatırımlarını artırmak için, Türk hükümetinin somut adımlar atması gerekiyor. Berlin Üniversitesi’nde araştırmacı olan Şahin Albayrak, Türkiye’nin Yapay Zekâ (KI)’yı farklı alanlarda uygulamasının ne kadar önemli olduğunu vurguladı. Aynı zamanda, ” Türkiye’nin, gelişmiş ülkeleri hızlı bir şekilde yakalaması için, Yapay Zekâ (KI)’yı farklı alanlarda uygulamak için onlarla güçlü bağlar kurması gerekiyor”, değerlendirmesinde bulundu. Her iki ülkenin de Yapay Zekâ (KI) ile bağlantı kurarak, pazar konumlarını ürün ve hizmetlerine uyarlamaya başladığını yineleyerek, konferansın bir adım önde olduğunu söyledi. Almanya, otomotiv endüstrisindeki öncü teknolojiler ve son yıllarda Çin ve ABD’den gelen Yapay Zekâ (KI) nedeniyle, bu alanlardaki yatırımlara odaklanmak istiyor. Federal Hükümet, geçen yıl Yapay Zekâ (KI)’ya üç milyar Eurodan fazla finansman sağlamaya ve bu bağlamda 2025 yılına kadar sistem gelişimi için, 100 profesörden oluşan bir ekip oluşturulmasına karar verdi.  
Türkiye ve Almanya’dan Ekonomistler, Araştırmacılar ve Bilim İnsanları, Yapay Zeka (KI) ve Endüstri 4.0 alanındaki işbirliği fırsatlarını görüşmek üzere 22 Ağustos’ta Berlin’de bir araya gelecekler.

Türkiye ve Almanya’dan Ekonomistler, Araştırmacılar ve Bilim İnsanları, Yapay Zekâ (KI) ve Endüstri 4.0 alanındaki işbirliği fırsatlarını görüşmek üzere, 22 Ağustos’ta Berlin’de buluşacaklar.

Federal Ekonomi Bakanı, KOBİ’ler ve Enerji’den Sorumlu Parlamento Devlet Sekreteri Oliver Wittke, Anadolu Ajansına; “Yapay Zekâ (KI), gelecekte Alman ve Türk Şirketleri’nin birlikte çalışabileceği bir alan” açıklamasında bulundu.

Wittke, AB’nin Ağır Sıkleti Almanya’nın, hala Türkiye’nin en önemli ekonomik ve ticaret ortağı olduğunu hatırlattı. Bu bağlamda Wittke, her iki ülkenin de ikili işbirliği için büyük potansiyele sahip olduğunu ve dijital dönüşüm alanında işbirliğinin devam edebileceğini söyleyerek vurguladı.

Wittke, “Yapay Zekâ (KI), gelecekte Alman ve Türk Şirketleri’nin birlikte çalışabileceği bir alan” cümlesini kurdu.

Alman Şirketleri’nin potansiyelini kullanmak ve Türkiye’de yatırımlarını artırmak için, Türk hükümetinin somut adımlar atması gerekiyor. Berlin Üniversitesi’nde araştırmacı olan Şahin Albayrak, Türkiye’nin Yapay Zekâ (KI)’yı farklı alanlarda uygulamasının ne kadar önemli olduğunu vurguladı.

Aynı zamanda, ” Türkiye’nin, gelişmiş ülkeleri hızlı bir şekilde yakalaması için, Yapay Zekâ (KI)’yı farklı alanlarda uygulamak için onlarla güçlü bağlar kurması gerekiyor”, değerlendirmesinde bulundu.

Her iki ülkenin de Yapay Zekâ (KI) ile bağlantı kurarak, pazar konumlarını ürün ve hizmetlerine uyarlamaya başladığını yineleyerek, konferansın bir adım önde olduğunu söyledi.

Almanya, otomotiv endüstrisindeki öncü teknolojiler ve son yıllarda Çin ve ABD’den gelen Yapay Zekâ (KI) nedeniyle, bu alanlardaki yatırımlara odaklanmak istiyor. Federal Hükümet, geçen yıl Yapay Zekâ (KI)’ya üç milyar Eurodan fazla finansman sağlamaya ve bu bağlamda 2025 yılına kadar sistem gelişimi için, 100 profesörden oluşan bir ekip oluşturulmasına karar verdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.