BİYOKAÇAKÇILIĞA GEÇİT YOK!

BİLİM 26.05.2021 - 20:22, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3230+ kez okundu.
 

BİYOKAÇAKÇILIĞA GEÇİT YOK!

Yasa dışı olarak elde edilen 133 adet böcek tür ve türevlerine el konulmuş olup sergilenmek üzere Termessos İnteraktif Ziyaretçi Tanıtım Merkezine götürülmüştür.
Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar 6.Bölge Müdürlüğü, Antalya Şube Müdürlüğüne bağlı Güllük Dağı (Termessos) Milli Park Şefliği Av Koruma ve Kontrol ekipleri ve Antalya Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri işbirliğinde, 25.05.2021 tarihinde, Termessos Milli Parkı içerisinde 133 adet böcek tür ve türevlerini yasa dışı olarak toplayan, Rus uyruklu  St. Peterburg’da bir üniversite de  entomolog olarak görev yapan şahıs tespit edilmiştir. Yasa dışı böcek tür ve türevlerini toplayan şahıs hakkında Güllük Dağı (Termessos) Milli Park Şefliği tarafından  5491 Sayılı Kanunla değişik 2872 Sayılı Çevre Kanunun 9. Mad.(a) bendini ihlal etmekten 80.465,00 TL İdari Para Cezası düzenlenmiştir. Ele geçen 133 adet böcek tür ve türevlerine el konulmuş olup sergilenmek üzere Termessos İnteraktif Ziyaretçi Tanıtım Merkezine götürülmüştür. Ülkemizin biyolojik zenginliğini korumak ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak adına Bölge Müdürlüğümüzce biyokaçakçılıkla mücadele konusunda etkin bir şekilde mücadele edilmeye devam edilmektedir.  
Yasa dışı olarak elde edilen 133 adet böcek tür ve türevlerine el konulmuş olup sergilenmek üzere Termessos İnteraktif Ziyaretçi Tanıtım Merkezine götürülmüştür.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar 6.Bölge Müdürlüğü, Antalya Şube Müdürlüğüne bağlı Güllük Dağı (Termessos) Milli Park Şefliği Av Koruma ve Kontrol ekipleri ve Antalya Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri işbirliğinde, 25.05.2021 tarihinde, Termessos Milli Parkı içerisinde 133 adet böcek tür ve türevlerini yasa dışı olarak toplayan, Rus uyruklu  St. Peterburg’da bir üniversite de  entomolog olarak görev yapan şahıs tespit edilmiştir. Yasa dışı böcek tür ve türevlerini toplayan şahıs hakkında Güllük Dağı (Termessos) Milli Park Şefliği tarafından  5491 Sayılı Kanunla değişik 2872 Sayılı Çevre Kanunun 9. Mad.(a) bendini ihlal etmekten 80.465,00 TL İdari Para Cezası düzenlenmiştir. Ele geçen 133 adet böcek tür ve türevlerine el konulmuş olup sergilenmek üzere Termessos İnteraktif Ziyaretçi Tanıtım Merkezine götürülmüştür.

Ülkemizin biyolojik zenginliğini korumak ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak adına Bölge Müdürlüğümüzce biyokaçakçılıkla mücadele konusunda etkin bir şekilde mücadele edilmeye devam edilmektedir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.