BU ÜLKEYE ET VE SÜT İTHAL EDEBİLİRSİNİZ ANCAK ÜRETİCİ İTHAL EDEMEZSİNİZ

GÜNDEM 17.08.2017 - 15:36, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4122+ kez okundu.
 

BU ÜLKEYE ET VE SÜT İTHAL EDEBİLİRSİNİZ ANCAK ÜRETİCİ İTHAL EDEMEZSİNİZ

BURDUR Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkan ve Merkez Birliği Adayı Kamil Özcan, Genel kurulda yaptığı konuşmada üreticiden yana çalışmalar yapılmasını dile getirdi.
Kamil Özcan, Genel Kurulda yaptığı konuşmada; Bu ülkeye et ve süt ithal edebilirsiniz ancak siz bir tek şey ithal edemezsiniz. Üretici ithal edemezsiniz, onun içinde üreticimizi korumak ve desteklemek gibi bir zorunluluğumuz bulunmaktadır. Bu nedenle bizim üreticimiz birliği ve bakanlığı yanında gördüğü zaman Avrupa da olan üreticiler kadar başarılı olacaktır.   Özcan, sözlerine 17 Ağustos 1999 yılında olan depremi hatırlatarak, i bu günün önemi burada üretici ve birliklerimiz adına yönetim kurulunu seçeceğiz.Yalova, İstanbul, Kocaeli,Sakarya ve Bolu İllerinde hayatlarını kaybeden yurttaşlarımızın hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.mekanları cennet olsun yakınlarına da başsağlığı diliyorum dedi     Bugün burada 4 yıllık bir dönem için yeni yönetim kurulunu ve üyelerini seçmek için toplanmış bulunuyoruz. Türkiye Damızlık Merkez Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine Dört yıllık bir dönem için seçildiği halde 6 yıl görevde kalan yönetim kuruluna böyle bir genel kurul hazırladıkları için yönetime ve birlik personeline de teşekkür ederim   Bundan 20 yıl önce bu günü görerek çalışmalar yapan yönetim kurulu üyelerine takdirlerimi sunuyor kendilerine teşekkür ediyorum. Geçmişte  1.5 -2 litre süt veren ineklerden günlük olarak 15-20 litre süt veren ineklere sahip olmuş et ve süt üretiminde bu gün bu noktalara gelmiş isek siz üreticilere biz minnet borçluyuz.ülkemizde süt üretimi 7-8 milyon tondan 18 milyon tona çıkmış süt fazlalığı oluşmuş ise siz cefakar üreticilerimizi emeği büyüktür. Bu nedenle çalışmalarından dolayı görevde olan yönetim kurulu üyelerine, bakanlık görevlilerine örgütlerimize teşekkür ederim   Değerli üretici kardeşlerimiz. Bugün ülkemizde et sorunu var ve geçmişte ülkemizin süt sorununu  çözen siz üretici dostlarımız destek verildiği takdirde et sorununu da çözeceğinizi biliyorum. Ülkemizde son 30 yılda nüfus artışları oldu. Köyden kente nüfus yapısında önemli kaymalar oldu. Turizm nedeni ile ülkemize gelen turist arttı yani tüketim alışkanlıkları değişti. Kırmızı et üretimine olan talep arttı.  Sözlerini ithalat bizim ülkemizin üreticisine yakışmıyor diyerek tamamladı.  
BURDUR Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkan ve Merkez Birliği Adayı Kamil Özcan, Genel kurulda yaptığı konuşmada üreticiden yana çalışmalar yapılmasını dile getirdi.

Kamil Özcan, Genel Kurulda yaptığı konuşmada; Bu ülkeye et ve süt ithal edebilirsiniz ancak siz bir tek şey ithal edemezsiniz. Üretici ithal edemezsiniz, onun içinde üreticimizi korumak ve desteklemek gibi bir zorunluluğumuz bulunmaktadır. Bu nedenle bizim üreticimiz birliği ve bakanlığı yanında gördüğü zaman Avrupa da olan üreticiler kadar başarılı olacaktır.

 

Özcan, sözlerine 17 Ağustos 1999 yılında olan depremi hatırlatarak, i bu günün önemi burada üretici ve birliklerimiz adına yönetim kurulunu seçeceğiz.Yalova, İstanbul, Kocaeli,Sakarya ve Bolu İllerinde hayatlarını kaybeden yurttaşlarımızın hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.mekanları cennet olsun yakınlarına da başsağlığı diliyorum dedi

 

  Bugün burada 4 yıllık bir dönem için yeni yönetim kurulunu ve üyelerini seçmek için toplanmış bulunuyoruz. Türkiye Damızlık Merkez Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine Dört yıllık bir dönem için seçildiği halde 6 yıl görevde kalan yönetim kuruluna böyle bir genel kurul hazırladıkları için yönetime ve birlik personeline de teşekkür ederim

 

Bundan 20 yıl önce bu günü görerek çalışmalar yapan yönetim kurulu üyelerine takdirlerimi sunuyor kendilerine teşekkür ediyorum. Geçmişte  1.5 -2 litre süt veren ineklerden günlük olarak 15-20 litre süt veren ineklere sahip olmuş et ve süt üretiminde bu gün bu noktalara gelmiş isek siz üreticilere biz minnet borçluyuz.ülkemizde süt üretimi 7-8 milyon tondan 18 milyon tona çıkmış süt fazlalığı oluşmuş ise siz cefakar üreticilerimizi emeği büyüktür. Bu nedenle çalışmalarından dolayı görevde olan yönetim kurulu üyelerine, bakanlık görevlilerine örgütlerimize teşekkür ederim

 

Değerli üretici kardeşlerimiz. Bugün ülkemizde et sorunu var ve geçmişte ülkemizin süt sorununu  çözen siz üretici dostlarımız destek verildiği takdirde et sorununu da çözeceğinizi biliyorum. Ülkemizde son 30 yılda nüfus artışları oldu. Köyden kente nüfus yapısında önemli kaymalar oldu. Turizm nedeni ile ülkemize gelen turist arttı yani tüketim alışkanlıkları değişti. Kırmızı et üretimine olan talep arttı.  Sözlerini ithalat bizim ülkemizin üreticisine yakışmıyor diyerek tamamladı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.