BUCAK- KOCAALİLER “MELLİ” İNCİR FESTİVALİ YAPILDI

KÜLTÜR 25.08.2019 - 12:03, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4415+ kez okundu.
 

BUCAK- KOCAALİLER “MELLİ” İNCİR FESTİVALİ YAPILDI

Burdur Bucak Kocaaliler Belediye Başkanı Selahatdin Gökçe İncirimizin tescili yapıldı. Sıra Pazar payını artırmak dedi.
Bucak ilçesi Kocaaliler Beldesi tarafından yapılan 5.İncir Kültür Sanat Festivali yapıldı. Çevre yerleşim yerlerinden çok sayıda davetlinin yanı sıra Bucak İlçe Kaymakamı Yalçın Sezgin, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Başkan Selahatdin Gökçe’nin makamında ziyaret ederek üzerinde Atatürk’ün imzası bulunan duvar saati hediye ederek başarılar diledi. Ayrıca Antalya İyi parti milletvekili Hasan Subaşı ve Isparta İyi Parti Milletvekili Dr. Aylin Cesur. Burdur CHP Milletvekili Dr. Mehmet Göker, CHP Burdur İl Başkanı İzzet Akbulut Burdur Belediye Meclis Üyeleri ve Burdur Belediye Başkan Yardımcısı Ali Say Burdur Bucak İyi Parti İl ve İlçe Örgütleri ile çevre yerleşim yerlerinden misafirler katıldı.                     İNCİR ÜRÜNÜMÜZ BÖLGE İHTİYACINI KARŞILIYOR  Belediye Başkanı Selahatdin Gökçe, Kocaaliler “Melli bahçelerinde yetişen İncirin tadı aroması ve kalitesi nedeniyle 2019 30 Tarihinde tescili yapıldı. İncirimizin en belirgin özelliği ise yöremizin kendi fidelerinden dikilmesidir. Bölge özelliği ve rakım yüksekliğinden dolayı önemli bir meyvedir. İncir Festivali’nin 5.si yapılacak. Raf ömrü konusunda şu anda çok fazla bir bilgiye ulaşmış değiliz. Kocaaliler Beldesinin bahçelerinde yetişen “Melli” inciri olarak bilinen incirimizin Pazar payını artırmak için çaba gösteriyoruz. Şimdilik bölge insanının ihtiyacını karşılıyoruz. Araştırmalarımız ise sürdürülmektedir.  Festivalimiz çerçevesinde düğün salonu açılışımız ve çocuklarımızın sünneti ile beldemiz halkı ile misafirlerimizi bir arada kaynaştırmak için buraya davet ettiğimiz sanatçılar konser vereceklerdir.                 HIRİSTİYANLARIN NOEL ÇELENGİ KOCAALİLERDEN  Hıristiyanların 24 Aralık'ta başlayan Christmas Bayramı, diğer adıyla Noel de evlerinin kapı ve oda girişlerine astıkları çelenkler Batı Torosların dağlık bölümlerinden topladıkları çeşitli süs bitkileri ve mersin dalları ile yapılan “Noel bayramı için ihracatta hazırlanmaktadır. Belde halkı kadınların evlerinde hazırlanan ve özel sektör tarafından ihracatı yapılan çelenklerin ilk bölümü olan 9000 bin adetlik bölümünün yola çıkması için son günlerini yaşıyor.    Çelenkler, ormanlık alanlardan izinle toplanan dağ çileği, okaliptus, mersin yaprağı, kızılcık, çam, andız kozalakları, siyah üzüm, ateş dikeni, selvi yaprağı, Amerikan sarmaşığı, fosfor, ay ışığı ve süs narı gibi bitkilerden üretiliyor. Kocaaliler beldesindeki ev kadınları tarafından toplu olarak üretildiği gibi evlerinde boş kalan zamanlarında da yapılmaktadır. Yaklaşık 800 bin adet üretimin büyük bölümünü karşılayan Burdur'un Bucak ilçesine bağlı Kocaaliler beldesinde kız ve kadınlar tarafından yapılıyor. Hıristiyanlar için Hz. İsa'nın doğumunu simgeleyen kültürlerin bir parçası olan bereketi temsil ediyor. Şeklinde açıklamalarda bulundular.
Burdur Bucak Kocaaliler Belediye Başkanı Selahatdin Gökçe İncirimizin tescili yapıldı. Sıra Pazar payını artırmak dedi.

Bucak ilçesi Kocaaliler Beldesi tarafından yapılan 5.İncir Kültür Sanat Festivali yapıldı. Çevre yerleşim yerlerinden çok sayıda davetlinin yanı sıra Bucak İlçe Kaymakamı Yalçın Sezgin, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Başkan Selahatdin Gökçe’nin makamında ziyaret ederek üzerinde Atatürk’ün imzası bulunan duvar saati hediye ederek başarılar diledi. Ayrıca Antalya İyi parti milletvekili Hasan Subaşı ve Isparta İyi Parti Milletvekili Dr. Aylin Cesur. Burdur CHP Milletvekili Dr. Mehmet Göker, CHP Burdur İl Başkanı İzzet Akbulut Burdur Belediye Meclis Üyeleri ve Burdur Belediye Başkan Yardımcısı Ali Say Burdur Bucak İyi Parti İl ve İlçe Örgütleri ile çevre yerleşim yerlerinden misafirler katıldı.

                    İNCİR ÜRÜNÜMÜZ BÖLGE İHTİYACINI KARŞILIYOR

 Belediye Başkanı Selahatdin Gökçe, Kocaaliler “Melli bahçelerinde yetişen İncirin tadı aroması ve kalitesi nedeniyle 2019 30 Tarihinde tescili yapıldı. İncirimizin en belirgin özelliği ise yöremizin kendi fidelerinden dikilmesidir. Bölge özelliği ve rakım yüksekliğinden dolayı önemli bir meyvedir. İncir Festivali’nin 5.si yapılacak. Raf ömrü konusunda şu anda çok fazla bir bilgiye ulaşmış değiliz. Kocaaliler Beldesinin bahçelerinde yetişen “Melli” inciri olarak bilinen incirimizin Pazar payını artırmak için çaba gösteriyoruz. Şimdilik bölge insanının ihtiyacını karşılıyoruz. Araştırmalarımız ise sürdürülmektedir.  Festivalimiz çerçevesinde düğün salonu açılışımız ve çocuklarımızın sünneti ile beldemiz halkı ile misafirlerimizi bir arada kaynaştırmak için buraya davet ettiğimiz sanatçılar konser vereceklerdir.

                HIRİSTİYANLARIN NOEL ÇELENGİ KOCAALİLERDEN

 Hıristiyanların 24 Aralık'ta başlayan Christmas Bayramı, diğer adıyla Noel de evlerinin kapı ve oda girişlerine astıkları çelenkler Batı Torosların dağlık bölümlerinden topladıkları çeşitli süs bitkileri ve mersin dalları ile yapılan “Noel bayramı için ihracatta hazırlanmaktadır. Belde halkı kadınların evlerinde hazırlanan ve özel sektör tarafından ihracatı yapılan çelenklerin ilk bölümü olan 9000 bin adetlik bölümünün yola çıkması için son günlerini yaşıyor.

   Çelenkler, ormanlık alanlardan izinle toplanan dağ çileği, okaliptus, mersin yaprağı, kızılcık, çam, andız kozalakları, siyah üzüm, ateş dikeni, selvi yaprağı, Amerikan sarmaşığı, fosfor, ay ışığı ve süs narı gibi bitkilerden üretiliyor. Kocaaliler beldesindeki ev kadınları tarafından toplu olarak üretildiği gibi evlerinde boş kalan zamanlarında da yapılmaktadır. Yaklaşık 800 bin adet üretimin büyük bölümünü karşılayan Burdur'un Bucak ilçesine bağlı Kocaaliler beldesinde kız ve kadınlar tarafından yapılıyor. Hıristiyanlar için Hz. İsa'nın doğumunu simgeleyen kültürlerin bir parçası olan bereketi temsil ediyor. Şeklinde açıklamalarda bulundular.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.