BUCAK BELEDİYESİNDEN SUSUZ PEYZAJ İLE GÖRSEL ŞÖLEN

YAŞAM 06.08.2021 - 16:50, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3206+ kez okundu.
 

BUCAK BELEDİYESİNDEN SUSUZ PEYZAJ İLE GÖRSEL ŞÖLEN

Bucak Belediyesi, ülkemizde son yıllarda yaşanan kuraklık tehlikesine karşı Kurakçıl Peyzaj Projesine devam ediyor.
Su ve enerjiden tasarruf için kent merkezindeki kavşak ve refüj düzenlemelerinde çim yerine malç uygulaması yapılıyor. Çalışmalar doğrultusunda kavşak ve refüjler gerçekleştirilen peyzaj çalışmalarıyla yepyeni bir görünüm kazandı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü, küresel iklim değişikliğine karşı Bucak’ta kentsel uyumu sağlamak adına “Kurakçıl Peyzaj Projesi”ni hayata geçirdi. Kent merkezinde bulunan kavşak ve orta refüjlerde bulunan çimleri ve çiçekleri kaldırıp aynı bölgeye malç yerleştiren Belediye ekipleri bu sayede su ve elektrikten tasarruf sağlamaya başladı.  Tasarruf sağlanıyor   Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal yaptığı açıklamada, “Kurakçıl Peyzaj Düzenlemesine ait ilk uygulamalar Belediyemiz tarafından Cumhuriyet caddesindeki kavşaklarda gerçekleştirildi. Daha sonra bunu kent geneline de yayarak, Sanayi Kavşağında kurakçıl peyzaj çalışmasını da tamamladık. Proje kapsamında çim yerine renkli ağaç kabukları ve renkli taşlarla görsel zenginlik oluşturuldu. Toprağın üstünden buharlaşarak kaybolan suyu önleyen ve nemi koruyan uygulama sayesinde az yağışlı dönemlerde ek sulama ve elektrik enerjisi gereksinimi düşürülmüş olacak. Bu sayede kavşak ve refüjlerde su ve elektrikten yüzde 50, ilaç ve gübreden yüzde 30 tasarruf sağlanmasını hedefliyoruz.”dedi.
Bucak Belediyesi, ülkemizde son yıllarda yaşanan kuraklık tehlikesine karşı Kurakçıl Peyzaj Projesine devam ediyor.

Su ve enerjiden tasarruf için kent merkezindeki kavşak ve refüj düzenlemelerinde çim yerine malç uygulaması yapılıyor. Çalışmalar doğrultusunda kavşak ve refüjler gerçekleştirilen peyzaj çalışmalarıyla yepyeni bir görünüm kazandı.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü, küresel iklim değişikliğine karşı Bucak’ta kentsel uyumu sağlamak adına “Kurakçıl Peyzaj Projesi”ni hayata geçirdi. Kent merkezinde bulunan kavşak ve orta refüjlerde bulunan çimleri ve çiçekleri kaldırıp aynı bölgeye malç yerleştiren Belediye ekipleri bu sayede su ve elektrikten tasarruf sağlamaya başladı. 

Tasarruf sağlanıyor  

Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal yaptığı açıklamada, “Kurakçıl Peyzaj Düzenlemesine ait ilk uygulamalar Belediyemiz tarafından Cumhuriyet caddesindeki kavşaklarda gerçekleştirildi. Daha sonra bunu kent geneline de yayarak, Sanayi Kavşağında kurakçıl peyzaj çalışmasını da tamamladık. Proje kapsamında çim yerine renkli ağaç kabukları ve renkli taşlarla görsel zenginlik oluşturuldu. Toprağın üstünden buharlaşarak kaybolan suyu önleyen ve nemi koruyan uygulama sayesinde az yağışlı dönemlerde ek sulama ve elektrik enerjisi gereksinimi düşürülmüş olacak. Bu sayede kavşak ve refüjlerde su ve elektrikten yüzde 50, ilaç ve gübreden yüzde 30 tasarruf sağlanmasını hedefliyoruz.”dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.