BURDUR BELEDİYE BAŞKANI ALİ ORKUN ERCENGİZ’İN GAZİLER GÜNÜ MESAJI

GÜNDEM 18.09.2019 - 16:10, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4420+ kez okundu.
 

BURDUR BELEDİYE BAŞKANI ALİ ORKUN ERCENGİZ’İN GAZİLER GÜNÜ MESAJI

19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk'e "Mareşal Rütbesi" ile "Gazilik" unvanının verildiği günün yıl dönümü, olarak kutlanmaktadır.
        Mustafa Kemal Atatürk'e "Mareşal Rütbesi" ile "Gazilik" unvanının verildiği gün olarak  ülkemizde “Gaziler Günü” olarak kutlanmaktadır. Gaziler günü aynı zamanda “Kahramanlık Günü”dür. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza kadar yaşayacağının, Türk Ulusu'nun bu uğurda hiçbir özveriden kaçınmayacağının ölümsüz simgeleri olarak, gönüllerdeki saygın yerlerini almışlardır. Aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin şahıslarında Türk milletinin düşmanlarının bile takdirine şayan olmuş vatanseverliği ve insani değerleri dünya tarihinde yerini almıştır. Milletimiz dün olduğu gibi bugün de “ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz” diyerek istiklalini ve istikbalini savunmaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı vatandaş kanıyla sulanmadıkça terk olunamaz.” sözüyle ifade ettiği gibi ülkemize yönelen tehditlere karşı kendilerini siper eden kahraman askerlerimiz ve polislerimiz, aynı şuur ve fedakârlıkla görev yapmaktadırlar. Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış olan milletimiz, canından kıymetli bildiği vatan topraklarını binlerce şehit vererek korumasını bilmiş, sağ kalan kahramanlarımız ise bu onurlu mücadelede gazilik unvanına erişmişlerdir. Mustafa Kemal Atatürk'e Gazi unvanı verilişinin 98. yıl dönümü olan bugün de, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimiz ile aramızdan ayrılarak ebediyete intikal eden tüm gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize aileleriyle birlikte sağlık ve esenlikler diliyor, saygılar sunuyorum.”  
19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk'e "Mareşal Rütbesi" ile "Gazilik" unvanının verildiği günün yıl dönümü, olarak kutlanmaktadır.

        Mustafa Kemal Atatürk'e "Mareşal Rütbesi" ile "Gazilik" unvanının verildiği gün olarak  ülkemizde “Gaziler Günü” olarak kutlanmaktadır. Gaziler günü aynı zamanda “Kahramanlık Günü”dür. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza kadar yaşayacağının, Türk Ulusu'nun bu uğurda hiçbir özveriden kaçınmayacağının ölümsüz simgeleri olarak, gönüllerdeki saygın yerlerini almışlardır. Aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin şahıslarında Türk milletinin düşmanlarının bile takdirine şayan olmuş vatanseverliği ve insani değerleri dünya tarihinde yerini almıştır. Milletimiz dün olduğu gibi bugün de “ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz” diyerek istiklalini ve istikbalini savunmaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı vatandaş kanıyla sulanmadıkça terk olunamaz.” sözüyle ifade ettiği gibi ülkemize yönelen tehditlere karşı kendilerini siper eden kahraman askerlerimiz ve polislerimiz, aynı şuur ve fedakârlıkla görev yapmaktadırlar.

Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış olan milletimiz, canından kıymetli bildiği vatan topraklarını binlerce şehit vererek korumasını bilmiş, sağ kalan kahramanlarımız ise bu onurlu mücadelede gazilik unvanına erişmişlerdir. Mustafa Kemal Atatürk'e Gazi unvanı verilişinin 98. yıl dönümü olan bugün de, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimiz ile aramızdan ayrılarak ebediyete intikal eden tüm gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize aileleriyle birlikte sağlık ve esenlikler diliyor, saygılar sunuyorum.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.