BURDUR BELEDİYESİ “KENT BELLEĞİ” MÜZESİ KURUYOR

KÜLTÜR 26.09.2017 - 12:06, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4387+ kez okundu.
 

BURDUR BELEDİYESİ “KENT BELLEĞİ” MÜZESİ KURUYOR

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur’un ortak anılar ve ortak bir kimlik altında “Kent Belleği” müzesinde buluşturmak için ‘PİRİBAŞLAR EVİNİ’ yeniden düzenliyor.
  Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, düzenlediği basın toplantısında; PİRİBAŞLAR EVİN’DE düzenlenecek müzemiz kentimizin ve insanımızın yaşam serüvenini, tarihsel ve kültürel birikimini her yaş ve dilimden insanımız ile paylaşan, baktığını gören kuşaklar yetiştirmek için bir eğitim merkezi, tarihimizin her dönemini ve her kesitini canlandıran, güncel yaşamla buluşturan genç kuşaklarımızın kokusunu içine çektiği hemşerilik havasını kokladığı bir mekan olması hedeflenmektedir. Kültür mirasının bir kimlik mirası olarak dünden bugüne, bugünden yarına taşımayı amaçlayan çok yönlü olan anlatımıyla halkımızın anılarını paylaşmayı ve Burdur kimliği altında buluşturmayı amaçlamaktadır. Bu nedenle Burdurlu hemşerilerimizin geçmişe dönük anılarını oluşturan fotoğraf, belge ve etnoğrafik materyallerini kişisel hakları saklı kalmak kaydı ile toplamak, adları ve namlarıyla sergilemek amacıyla “KENT BELLEİĞİ MÜZESİ” Adını verdiğimiz konsept altında birlikte kuruyoruz. Kent Belleği Müzemiz için bugünden itibaren hazırlıkları yürütmek için başvuru birimi bulunacaktır. Ayrıca WEB, sitemizde, sosyal paylaşım adresimizde bu çalışmalarımızı halkımız ile paylaşmak, başvuruları izlemek ve sonuç alınan süreyi değerlendirmek üzere bilgi akışımızı sürdürmeyi amaçlıyoruz. Burdurlu tüm dost ve hemşerilerimizi YAŞADIĞIMIZ KENTİ SAHİPLENMEK ADINA Anılarını canlandıracak belge ve fotoğraflar ile materyalleri Kent Belleği Müzemizde paylaşmaya Burdur geçmişinin yaşanmışlıklarını birlikte sizin ile keşfetmeye davet ediyorum dedi. Başkan Ercengiz bu konuda açık çağrıda bulunarak Burdur’da il dışından ve ülke dışından gelecek konuklar için seçenek açısından gezilecek önemli alanların yaratılması adına daha başka alanlarda müzelerin oluşturulabileceğini sözlerine ekledi.
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur’un ortak anılar ve ortak bir kimlik altında “Kent Belleği” müzesinde buluşturmak için ‘PİRİBAŞLAR EVİNİ’ yeniden düzenliyor.

  Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, düzenlediği basın toplantısında; PİRİBAŞLAR EVİN’DE düzenlenecek müzemiz kentimizin ve insanımızın yaşam serüvenini, tarihsel ve kültürel birikimini her yaş ve dilimden insanımız ile paylaşan, baktığını gören kuşaklar yetiştirmek için bir eğitim merkezi, tarihimizin her dönemini ve her kesitini canlandıran, güncel yaşamla buluşturan genç kuşaklarımızın kokusunu içine çektiği hemşerilik havasını kokladığı bir mekan olması hedeflenmektedir.

Kültür mirasının bir kimlik mirası olarak dünden bugüne, bugünden yarına taşımayı amaçlayan çok yönlü olan anlatımıyla halkımızın anılarını paylaşmayı ve Burdur kimliği altında buluşturmayı amaçlamaktadır. Bu nedenle Burdurlu hemşerilerimizin geçmişe dönük anılarını oluşturan fotoğraf, belge ve etnoğrafik materyallerini kişisel hakları saklı kalmak kaydı ile toplamak, adları ve namlarıyla sergilemek amacıyla “KENT BELLEİĞİ MÜZESİ” Adını verdiğimiz konsept altında birlikte kuruyoruz.

Kent Belleği Müzemiz için bugünden itibaren hazırlıkları yürütmek için başvuru birimi bulunacaktır. Ayrıca WEB, sitemizde, sosyal paylaşım adresimizde bu çalışmalarımızı halkımız ile paylaşmak, başvuruları izlemek ve sonuç alınan süreyi değerlendirmek üzere bilgi akışımızı sürdürmeyi amaçlıyoruz.

Burdurlu tüm dost ve hemşerilerimizi YAŞADIĞIMIZ KENTİ SAHİPLENMEK ADINA Anılarını canlandıracak belge ve fotoğraflar ile materyalleri Kent Belleği Müzemizde paylaşmaya Burdur geçmişinin yaşanmışlıklarını birlikte sizin ile keşfetmeye davet ediyorum dedi. Başkan Ercengiz bu konuda açık çağrıda bulunarak Burdur’da il dışından ve ülke dışından gelecek konuklar için seçenek açısından gezilecek önemli alanların yaratılması adına daha başka alanlarda müzelerin oluşturulabileceğini sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.