BURDUR BELEDİYESİ’NDEN BİR İLK; “MEME KANSERİ KONFERANSI”

SAĞLIK 24.10.2019 - 16:50, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3451+ kez okundu.
 

BURDUR BELEDİYESİ’NDEN BİR İLK; “MEME KANSERİ KONFERANSI”

Burdur Belediyesi, Türk Tabipler Birliği ve Eczacılar Odası işbirliği ile Burdur'da meme kanseri konferansı düzenleniyor.
Burdur Belediyesi düzenlenen ve Prof. Dr. Hasan Hüseyin Erol ve Dr. Bahattin Baykal'ın konuşmacı olacağı konferans, 26 Ekim 1019 tarihinde saat 14.00 'da Belediye Konferans ve Sergi Salonu Anfi bölümünde gerçekleşecek. Tüm kanser türlerinde olduğu gibi, meme kanserinde de erken teşhisin hayat kurtardığına dikkat çeken Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı, Dünya Sağlık Örgütü Tarafından “Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı” olarak belirlenmiştir. Toplumun meme kanseri konusunda duyarlılığının artmasına rağmen, meme kanseri toplumda yaşamı tehdit etmeye devam etmektedir. Bu tehdidin azaltılmasında atılacak adımlardan biri de; kişilerin kendi sağlık sorumluluklarını taşımaya başlamasıdır. Burdur’da halkımızı bilinçlendirme amacıyla böyle bir konferans düzenledik. Uzman hekimlerimizin meme kanseri, kendi kendine yapılan meme muayenesinin önemi, hangi taramaların ne zaman yaptırılması gerektiği, tanı ve tedavi yöntemleri hakkında bilgilendirme yapacakları konferansımıza tüm halkımız davetlidir.”  
Burdur Belediyesi, Türk Tabipler Birliği ve Eczacılar Odası işbirliği ile Burdur'da meme kanseri konferansı düzenleniyor.

Burdur Belediyesi düzenlenen ve Prof. Dr. Hasan Hüseyin Erol ve Dr. Bahattin Baykal'ın konuşmacı olacağı konferans, 26 Ekim 1019 tarihinde saat 14.00 'da Belediye Konferans ve Sergi Salonu Anfi bölümünde gerçekleşecek.

Tüm kanser türlerinde olduğu gibi, meme kanserinde de erken teşhisin hayat kurtardığına dikkat çeken Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı, Dünya Sağlık Örgütü Tarafından “Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı” olarak belirlenmiştir. Toplumun meme kanseri konusunda duyarlılığının artmasına rağmen, meme kanseri toplumda yaşamı tehdit etmeye devam etmektedir. Bu tehdidin azaltılmasında atılacak adımlardan biri de; kişilerin kendi sağlık sorumluluklarını taşımaya başlamasıdır. Burdur’da halkımızı bilinçlendirme amacıyla böyle bir konferans düzenledik. Uzman hekimlerimizin meme kanseri, kendi kendine yapılan meme muayenesinin önemi, hangi taramaların ne zaman yaptırılması gerektiği, tanı ve tedavi yöntemleri hakkında bilgilendirme yapacakları konferansımıza tüm halkımız davetlidir.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.