BURDUR BELEDİYESİ’NDEN THM KONSERİ

KÜLTÜR 17.03.2022 - 11:25, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3875+ kez okundu.
 

BURDUR BELEDİYESİ’NDEN THM KONSERİ

Burdur Belediyesi 18 Mart Çanakkale Şehitleri güne nedeniyle Türk Halk Müziği Korosu tarafından konser düzenlendi.
MAKÜ Konferans ve Sergi Salonunda düzenlenen konsere Vali Yardımcısı Ahmet Mailoğlu, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, , MAKÜ Rektör Yardımcısı Mehmet Karaca, İYİ Parti İl Başkanı Faruk Erkan ile vatandaşlar katıldı. Konserde konuşan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz “Böyle bir akşamda sizlerle birlikte olmaktan mutluluğumu ifade etmek isterim. 2 yıldır Pandemi nedeniyle kapalı alan etkinliklerine maalesef ara vermiştik. 100 yılın en talihsiz olayını biz yaşadık. Kayıplarımız, üzüntülerimiz ve acılarımız oldu. Pandemi’nin inşallah sonuna geliyoruz. Bunu üstesinden gelip yeniden bir arada olacağız. Ben değil biz olarak yaşamayı, bizim kültürümüz olan yaşamayı “Bir ağaç gibi hür ve bir orman gibi kardeşçesine yaşamayı” biz yeniden pandeminin üstesinden gelmiş olarak sağlayacağız. 18 Mart 1915’te başlayan Türkiye’nin daha doğrusu Anadolu insanın her birinin asker olduğu, vatan savunması için canını yok saydığı bir neslin maalesef yok olduğu ve mermilerin havada uçuştuğu bugün bir damla gözyaşı akmasın savaşlar dursun diye Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle tüm Dünya’nın bağırdığı çığlık attığı bir ortamda biz yüzbinlerce insanımızı kaybettik. Bu topraklar kolay vatan olmadı. Bu toprakları bize vatan yapan Atalarımız vatan sağ olsun deyip bir sonraki sipere canlarını vermeye gittiler. Japonya’ya gitmiştim. Japonya da ve Kore de henüz ilkokul seviyesindeki çocuklara ülkelerinin nasıl vatan olduğunu anlatmak üzere çocukların eğitim ve öğretim planına alınmış müfredatlarından bahsettiler. Bizler bu topraklar üzerinde yapılmak istenen bütün operasyonlara karşı sürekli uyanık olmak zorundayız. Bizler atalarımızın bize bıraktığı bu mirası en iyi şekilde korumak zorundayız. Sorumluluğumuzun farkındayız ve bu vatan toprakları için bizde atalarımızın izinden gözümüzü kırpmadan gerektiğinde canımızı feda etmeye hazırız yeter ki vatan sağ olsun. Bu akşam burada aslından tevafuk diye adlandırılan beni sevindiren bir tesadüfle de bir aradayız. Tabi sevindiren şu Rahmetli Ekrem amcamızın ölüm yıldönümünü anmak üzere burada bulunan Ekrem Kabay ailesinin bizlerle birlikte olması. 2 yıl geçti üzerinden Burdur’un son senatörü idi. Burdur’un siyasetinde içinde de olsa dışında da olsa Burdur’a katkısı çok olan önce bir öğretmen, eğitici ardından da iyi bir siyasetçi idi. 2018’de sağlığında onu yine bu salonda andık yaptıklarını anlatmaya çalışmıştık. Bugün güzel bir tesadüfle onun ölüm yıldönümünde şehitlerimiz ile birlikte onunda anarak her birinin mekânı cennet olsun demek istiyorum. Bu konseri hazırlayan çok kıymetli şefimize ve koromuzun gönüllü ordusuna her zaman Burdur Belediyesinin bu gönüllü korosuna ve sevgili Hülya hanıma teşekkür ediyorum” dedi  
Burdur Belediyesi 18 Mart Çanakkale Şehitleri güne nedeniyle Türk Halk Müziği Korosu tarafından konser düzenlendi.

MAKÜ Konferans ve Sergi Salonunda düzenlenen konsere Vali Yardımcısı Ahmet Mailoğlu, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, , MAKÜ Rektör Yardımcısı Mehmet Karaca, İYİ Parti İl Başkanı Faruk Erkan ile vatandaşlar katıldı.

Konserde konuşan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz “Böyle bir akşamda sizlerle birlikte olmaktan mutluluğumu ifade etmek isterim. 2 yıldır Pandemi nedeniyle kapalı alan etkinliklerine maalesef ara vermiştik. 100 yılın en talihsiz olayını biz yaşadık. Kayıplarımız, üzüntülerimiz ve acılarımız oldu. Pandemi’nin inşallah sonuna geliyoruz. Bunu üstesinden gelip yeniden bir arada olacağız. Ben değil biz olarak yaşamayı, bizim kültürümüz olan yaşamayı “Bir ağaç gibi hür ve bir orman gibi kardeşçesine yaşamayı” biz yeniden pandeminin üstesinden gelmiş olarak sağlayacağız. 18 Mart 1915’te başlayan Türkiye’nin daha doğrusu Anadolu insanın her birinin asker olduğu, vatan savunması için canını yok saydığı bir neslin maalesef yok olduğu ve mermilerin havada uçuştuğu bugün bir damla gözyaşı akmasın savaşlar dursun diye Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle tüm Dünya’nın bağırdığı çığlık attığı bir ortamda biz yüzbinlerce insanımızı kaybettik. Bu topraklar kolay vatan olmadı. Bu toprakları bize vatan yapan Atalarımız vatan sağ olsun deyip bir sonraki sipere canlarını vermeye gittiler. Japonya’ya gitmiştim. Japonya da ve Kore de henüz ilkokul seviyesindeki çocuklara ülkelerinin nasıl vatan olduğunu anlatmak üzere çocukların eğitim ve öğretim planına alınmış müfredatlarından bahsettiler. Bizler bu topraklar üzerinde yapılmak istenen bütün operasyonlara karşı sürekli uyanık olmak zorundayız. Bizler atalarımızın bize bıraktığı bu mirası en iyi şekilde korumak zorundayız. Sorumluluğumuzun farkındayız ve bu vatan toprakları için bizde atalarımızın izinden gözümüzü kırpmadan gerektiğinde canımızı feda etmeye hazırız yeter ki vatan sağ olsun. Bu akşam burada aslından tevafuk diye adlandırılan beni sevindiren bir tesadüfle de bir aradayız. Tabi sevindiren şu Rahmetli Ekrem amcamızın ölüm yıldönümünü anmak üzere burada bulunan Ekrem Kabay ailesinin bizlerle birlikte olması. 2 yıl geçti üzerinden Burdur’un son senatörü idi. Burdur’un siyasetinde içinde de olsa dışında da olsa Burdur’a katkısı çok olan önce bir öğretmen, eğitici ardından da iyi bir siyasetçi idi. 2018’de sağlığında onu yine bu salonda andık yaptıklarını anlatmaya çalışmıştık. Bugün güzel bir tesadüfle onun ölüm yıldönümünde şehitlerimiz ile birlikte onunda anarak her birinin mekânı cennet olsun demek istiyorum. Bu konseri hazırlayan çok kıymetli şefimize ve koromuzun gönüllü ordusuna her zaman Burdur Belediyesinin bu gönüllü korosuna ve sevgili Hülya hanıma teşekkür ediyorum” dedi

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.