BURDUR BLEDİYE MECLİSİ TOPLANTISI’NA SU SORUNU DAMGA VURDU

GÜNDEM 03.08.2022 - 17:29, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3874+ kez okundu.
 

BURDUR BLEDİYE MECLİSİ TOPLANTISI’NA SU SORUNU DAMGA VURDU

Burdur Belediyesi Ağustos Ayı Toplantısı yapıldı. Burdur içme suyunun yetersiz gelmesi nedeniyle mahalle muhtarları da toplantıya katıldı.
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in Başkanlığında yapılan Ağustos ayı olağan Meclis toplantısına  Burdur mahalle muhtarlarının katılması ile içme suyu konusunun damga vurmasıyla gündemin birinci maddesi haline dönüştü. Şebekedeki kaçak ve kayıpların bir kısmının abartıldığı  kayıp ve kaçak konusunda vatandaşların zabıta marifeti ile denetlendiğini belirterek gözden kaçan durumların da vatandaşlar tarafından belediyenin ilgili kurumlarına bildirmesi istendi. Burdur Belediye Başkanı  Ali Orkun Ercengiz, Burdur da düşük ücretle vatandaşa verilen kullanma ve içme suyunu bazı vatandaşlarımızın hoyratça kullandığını tespit ettik. Halkımızın ihtiyaçlarının karşılanması için verdiğimiz suyun şuradan kaçak buradan patlak şeklindeki söylemlerin gerçekler ile ilgilisinin olmadığını belirterek. Burada meclis kararı alarak cezalandırılması cihetine gidilecek  ve ihbar bu şekilde kullanımları ihbar eden vatandaşı da ödüllendireceğimiz bir karar alınacaktır. Vatandaşımızın vatandaşlık görevini yapması için meclis kararı alacağız. Biz göreve geldiğimizden bu güne kadar sorumluluğumuzun gereği olarak su konusundaki görev anlayışımızı sürdürmeye çalıştık. Dün AK Parti İl Başkanı Volkan Mengi Su konusunda meydan da bir açıklama yaptı bu açıklama nedeniyle buradan kendisine teşekkür ediyorum. Daha önce halka yaptığı açıklama da burasını meydan düzenlemesi olarak gördüğünü ifade etmesine karşılık dün buradan yaptığı açıklamayı meydan olarak tescil etmesinin göstergesidir. Bunu CHP’ li Belediye olarak değil Burdur belediyesinin hizmetlerinin takdir gördüğü olarak algılıyoruz Biz 2014 yılında seçildiğimiz de Burdur’un içme suyu sorununun olduğunu biliyorduk. Burdur’un içme suyunun temin edildiği Senir Kasabasından temin edildiği bir göl geçişi önemli bir problemi yaşadık 2012 yılında hizmete alınan içme suyu temin tesisi 10 ay çalışarak arıza yapması sonucun da Senir suyunu kullanamadık. Dönemin yetkililerini ziyaret ettik. Tarım ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu Burdura geldi Şeker Meydanında Burdur’un 2053 yılına kadar olan su sorununu kökünden çözeceğiz dedi. Biz bu söz karşılığında her türlü imzamızı verdik.  Birçok açıklamadan sonra bize Devlet Su işleri Tarafından 6 kuyudan saniye de 450 litre kapasiteye çıkartılacağı söylenmiştir. Bu yapılan çalışmalar nedeniyle de Senir suyuna ihtiyaç kalmadan ihtiyacın karşılanacağı ifade edildi. Ancak böge milletvekilimiz Bayram Özçelik Burdur’un içme suyu konusunda istenilen seviyede bir ilerleme kaydedemedik. Bu güne kadar açılan 19 kuyudan bu gün sadece dokuzunu kumlanıyoruz neden daha önce 57 metrede bulduğumuz suyu aynı alandan 200 metre de buluyoruz.        
Burdur Belediyesi Ağustos Ayı Toplantısı yapıldı. Burdur içme suyunun yetersiz gelmesi nedeniyle mahalle muhtarları da toplantıya katıldı.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in Başkanlığında yapılan Ağustos ayı olağan Meclis toplantısına  Burdur mahalle muhtarlarının katılması ile içme suyu konusunun damga vurmasıyla gündemin birinci maddesi haline dönüştü. Şebekedeki kaçak ve kayıpların bir kısmının abartıldığı  kayıp ve kaçak konusunda vatandaşların zabıta marifeti ile denetlendiğini belirterek gözden kaçan durumların da vatandaşlar tarafından belediyenin ilgili kurumlarına bildirmesi istendi.

Burdur Belediye Başkanı  Ali Orkun Ercengiz, Burdur da düşük ücretle vatandaşa verilen kullanma ve içme suyunu bazı vatandaşlarımızın hoyratça kullandığını tespit ettik. Halkımızın ihtiyaçlarının karşılanması için verdiğimiz suyun şuradan kaçak buradan patlak şeklindeki söylemlerin gerçekler ile ilgilisinin olmadığını belirterek. Burada meclis kararı alarak cezalandırılması cihetine gidilecek  ve ihbar bu şekilde kullanımları ihbar eden vatandaşı da ödüllendireceğimiz bir karar alınacaktır. Vatandaşımızın vatandaşlık görevini yapması için meclis kararı alacağız.

Biz göreve geldiğimizden bu güne kadar sorumluluğumuzun gereği olarak su konusundaki görev anlayışımızı sürdürmeye çalıştık. Dün AK Parti İl Başkanı Volkan Mengi Su konusunda meydan da bir açıklama yaptı bu açıklama nedeniyle buradan kendisine teşekkür ediyorum. Daha önce halka yaptığı açıklama da burasını meydan düzenlemesi olarak gördüğünü ifade etmesine karşılık dün buradan yaptığı açıklamayı meydan olarak tescil etmesinin göstergesidir. Bunu CHP’ li Belediye olarak değil Burdur belediyesinin hizmetlerinin takdir gördüğü olarak algılıyoruz

Biz 2014 yılında seçildiğimiz de Burdur’un içme suyu sorununun olduğunu biliyorduk. Burdur’un içme suyunun temin edildiği Senir Kasabasından temin edildiği bir göl geçişi önemli bir problemi yaşadık 2012 yılında hizmete alınan içme suyu temin tesisi 10 ay çalışarak arıza yapması sonucun da Senir suyunu kullanamadık. Dönemin yetkililerini ziyaret ettik. Tarım ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu Burdura geldi Şeker Meydanında Burdur’un 2053 yılına kadar olan su sorununu kökünden çözeceğiz dedi. Biz bu söz karşılığında her türlü imzamızı verdik.  Birçok açıklamadan sonra bize Devlet Su işleri Tarafından 6 kuyudan saniye de 450 litre kapasiteye çıkartılacağı söylenmiştir. Bu yapılan çalışmalar nedeniyle de Senir suyuna ihtiyaç kalmadan ihtiyacın karşılanacağı ifade edildi. Ancak böge milletvekilimiz Bayram Özçelik Burdur’un içme suyu konusunda istenilen seviyede bir ilerleme kaydedemedik. Bu güne kadar açılan 19 kuyudan bu gün sadece dokuzunu kumlanıyoruz neden daha önce 57 metrede bulduğumuz suyu aynı alandan 200 metre de buluyoruz.

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.