BURDUR DA “81 İL İLE BİRLİKTE MASKE MESAFE VE TEMİZLİK DENETİMİ YAPILDI”

YAŞAM 06.08.2020 - 13:05, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3153+ kez okundu.
 

BURDUR DA “81 İL İLE BİRLİKTE MASKE MESAFE VE TEMİZLİK DENETİMİ YAPILDI”

Burdur Valisi Sayın Ali Arslantaş, Pandemi ile mücadele kapsamında 81 İlde eş zamanlı olarak "Sağlık İçin maske " ilkesiyle yapılan, kontrollü sosyal hayat dönemi uygulaması yapıldı..
İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliğine gönderilen genelge kapsamında, “pazarlar, iş yerleri, marketler, toplu taşıma araçları, yollar, alışveriş alanları, lokantalar, kafeteryalar, taksiler ve tüm yaşam alanlarına” yönelik yapılan denetimlerde, başta Vali Arslantaş olmak üzere Kaymakamlar, Belediye Başkanları, Emniyet Müdürleri, Jandarma Komutanları, Kamu kurumlarının müdürleri, oda başkanları ve sivil toplum örgütlerinin yöneticileri hep birlikte sahaya indiler. Vali Ali Arslantaş, İl Merkezinde katıldığı denetimler sırasında görüştüğü iş yeri sahiplerine Kontrollü Sosyal Hayat dönemini içeren bu sürecin önemine vurgu yaparak, Sağlık Bakanlığı bünyesinde oluşturulan Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda uygulamaya konulan tedbirlerin en hassas şekilde uygulanmasının gerektiğini belirterek, bu konuda bütün kesimlerden duyarlılık beklediklerini ifade etti.   Başta yürüttükleri hizmet alanında uymaları gereken kurallar olmak üzere maske, hijyen ve sosyal mesafeye dikkat etmeleri konusunda iş yeri sahiplerine uyarılarda bulunan Vali Arslantaş, herhangi bir eksiklik görmeleri durumunda kendilerine iletmelerini istedi. Ayrıca devam eden Pandemi tedbirlerinin İlimiz genelinde ki uygulama sürecini konusunda görüşlerini aldı.   Denetim sonunda basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali Arslantaş; Pandemi ile mücadele çalışmalarımızın sokakta nasıl devam ettiğini görmek için sahada olduklarını belirtti.   “ALINAN KARARLARA SIKI SIKI RİAYET EDEREK PANDEMİNİN ÜSTESİNDEN HEP BERABER GELECEĞİZ”  Vali Arslantaş açıklamasının devamında; “Bilim kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda, Cumhurbaşkanlığımız ve Bakanlıklarımızın, Valiliğimizin aldığı kararlara ne kadar uyulup, uyulmadığı yerinde görmek üzere, Kaymakamlarımız, Vali Yardımcılarımız, Belediye Başkanlarımız, Sivil Toplum Örgütlerimizin Başkanları, İl Müdürlerimiz den müteşekkil çok geniş bir inceleme denetleme ekibiyle birlikte sokaktayız. Hem esnafımızı bu vesile ile ziyaret ettik, hem vatandaşımızı sosyal mesafe ve temizlik konusunda bir kez daha uyardık. Memnuniyetle gördük ki Burdurlu işin farkında mücadelenin bilincinde alınan kararlara harfiyen riayet etmeye çalışıyor. Bu vesileyle Vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu Pandeminin üstesinden hep beraber geleceğiz. Ancak gevşetmeden ve alınan kararlara sıkı sıkı riayet ederek üstesinden geleceğiz” dedi.  Denetim sırasında Vali Arslantaş’a, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Reha Sermed Aygören eşlik etti.        SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLE İLGİLİ SÖYLENTİLER GERÇEĞİ YANSITMIYOR  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, koronavirüs kontrolleri hakkında, "Cumartesi ve pazar günü ekiplerimiz düğün ve nişanları denetleyecek" dedi. Soylu, "Sokağa çıkma yasağı ilan edileceğine yönelik iddialar gerçeği yansıtmıyor" dedi.  
Burdur Valisi Sayın Ali Arslantaş, Pandemi ile mücadele kapsamında 81 İlde eş zamanlı olarak "Sağlık İçin maske " ilkesiyle yapılan, kontrollü sosyal hayat dönemi uygulaması yapıldı..

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliğine gönderilen genelge kapsamında, “pazarlar, iş yerleri, marketler, toplu taşıma araçları, yollar, alışveriş alanları, lokantalar, kafeteryalar, taksiler ve tüm yaşam alanlarına” yönelik yapılan denetimlerde, başta Vali Arslantaş olmak üzere Kaymakamlar, Belediye Başkanları, Emniyet Müdürleri, Jandarma Komutanları, Kamu kurumlarının müdürleri, oda başkanları ve sivil toplum örgütlerinin yöneticileri hep birlikte sahaya indiler.

Vali Ali Arslantaş, İl Merkezinde katıldığı denetimler sırasında görüştüğü iş yeri sahiplerine Kontrollü Sosyal Hayat dönemini içeren bu sürecin önemine vurgu yaparak, Sağlık Bakanlığı bünyesinde oluşturulan Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda uygulamaya konulan tedbirlerin en hassas şekilde uygulanmasının gerektiğini belirterek, bu konuda bütün kesimlerden duyarlılık beklediklerini ifade etti.

 

Başta yürüttükleri hizmet alanında uymaları gereken kurallar olmak üzere maske, hijyen ve sosyal mesafeye dikkat etmeleri konusunda iş yeri sahiplerine uyarılarda bulunan Vali Arslantaş, herhangi bir eksiklik görmeleri durumunda kendilerine iletmelerini istedi. Ayrıca devam eden Pandemi tedbirlerinin İlimiz genelinde ki uygulama sürecini konusunda görüşlerini aldı.

 

Denetim sonunda basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali Arslantaş; Pandemi ile mücadele çalışmalarımızın sokakta nasıl devam ettiğini görmek için sahada olduklarını belirtti.

 

“ALINAN KARARLARA SIKI SIKI RİAYET EDEREK PANDEMİNİN ÜSTESİNDEN HEP BERABER GELECEĞİZ”


 Vali Arslantaş açıklamasının devamında; “Bilim kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda, Cumhurbaşkanlığımız ve Bakanlıklarımızın, Valiliğimizin aldığı kararlara ne kadar uyulup, uyulmadığı yerinde görmek üzere, Kaymakamlarımız, Vali Yardımcılarımız, Belediye Başkanlarımız, Sivil Toplum Örgütlerimizin Başkanları, İl Müdürlerimiz den müteşekkil çok geniş bir inceleme denetleme ekibiyle birlikte sokaktayız. Hem esnafımızı bu vesile ile ziyaret ettik, hem vatandaşımızı sosyal mesafe ve temizlik konusunda bir kez daha uyardık. Memnuniyetle gördük ki Burdurlu işin farkında mücadelenin bilincinde alınan kararlara harfiyen riayet etmeye çalışıyor. Bu vesileyle Vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu Pandeminin üstesinden hep beraber geleceğiz. Ancak gevşetmeden ve alınan kararlara sıkı sıkı riayet ederek üstesinden geleceğiz” dedi. 

Denetim sırasında Vali Arslantaş’a, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Reha Sermed Aygören eşlik etti.

       SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLE İLGİLİ SÖYLENTİLER GERÇEĞİ YANSITMIYOR

 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, koronavirüs kontrolleri hakkında, "Cumartesi ve pazar günü ekiplerimiz düğün ve nişanları denetleyecek" dedi. Soylu, "Sokağa çıkma yasağı ilan edileceğine yönelik iddialar gerçeği yansıtmıyor" dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.