BURDUR DA EKMEKTE OYNANAN OYUNLAR MI? VAR

SİYASET 28.05.2022 - 12:11, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4436+ kez okundu.
 

BURDUR DA EKMEKTE OYNANAN OYUNLAR MI? VAR

Burdur DSP İl Başkanı Ali Ünal, son günlerde bazı fırınlarda ekmekte oynanan oyunlar ile ilgili şikayetlerin artarak kendisine kadar ulaştığını söyledi.
Burdur DSP İl Başkanı Ali Ünal artan fiyatlar ile birlikte bazı fırınlar da ekmeğin az pişirilerek ekmekteki su oranının olması gerektiğinden fazla olduğu iddia edilmekte, dolaysıyla ekmek de olması gereken pişme süresinin kısa tutulduğu gelen şikayetler arasında yer aldığını konu hakkında bilgisine baş vurduğumuz bazı kurumlar ise fırınlarda ülkemiz de düşük ücretlerle yabancı çalıştırıldığı iddialar arasında yer almaktadır. Öte yandan ekmeklerin nerede ise artan un ve katkı maddelerinin yurt dışından gelmesinin ve dövize bağlı olması nedeniyle katkı maddelerinin olması gerektiğinden düşük olduğu bu nedenle ekmeğin bayatlama süresinin kısa olduğu bu nedenle tüketicinin zarar gördüğü de gelen şikayetler arasındadır. Ülkemiz de ilgili kurumların denetimlerde yetersiz kaldığının kanıtı olarak Burdur’da vatandaşın ekmeği ile oynandığı kuşkusu giderek artmaktadır. Ülkemizin buğdayda dışa bağımlılığının bazı hilelerin ortaya çıkmasına neden olduğunu ve bu konuda denetimlerin artırılması gerektiğini dile getirdi. Ünal geçmişte ülkemizin 70 sente bile muhtaç olduğu bir dönem de vatandaşın ekmeği ile oynanmadığını ithalata dayalı olarak bu şekilde bir ekonominin kimseye yararı olmayacağını mutlaka yöre ve ülke çiftçisinin tarımda desteğinin artırılarak tarım da üretimin artırılması gereken politikaların hayata geçirilmesinin önünün açılması gerektiğini ve ithalata dayalı ekonomiden vaz geçilmesi gerektiğini söyledi.      
Burdur DSP İl Başkanı Ali Ünal, son günlerde bazı fırınlarda ekmekte oynanan oyunlar ile ilgili şikayetlerin artarak kendisine kadar ulaştığını söyledi.

Burdur DSP İl Başkanı Ali Ünal artan fiyatlar ile birlikte bazı fırınlar da ekmeğin az pişirilerek ekmekteki su oranının olması gerektiğinden fazla olduğu iddia edilmekte, dolaysıyla ekmek de olması gereken pişme süresinin kısa tutulduğu gelen şikayetler arasında yer aldığını konu hakkında bilgisine baş vurduğumuz bazı kurumlar ise fırınlarda ülkemiz de düşük ücretlerle yabancı çalıştırıldığı iddialar arasında yer almaktadır.

Öte yandan ekmeklerin nerede ise artan un ve katkı maddelerinin yurt dışından gelmesinin ve dövize bağlı olması nedeniyle katkı maddelerinin olması gerektiğinden düşük olduğu bu nedenle ekmeğin bayatlama süresinin kısa olduğu bu nedenle tüketicinin zarar gördüğü de gelen şikayetler arasındadır. Ülkemiz de ilgili kurumların denetimlerde yetersiz kaldığının kanıtı olarak Burdur’da vatandaşın ekmeği ile oynandığı kuşkusu giderek artmaktadır.

Ülkemizin buğdayda dışa bağımlılığının bazı hilelerin ortaya çıkmasına neden olduğunu ve bu konuda denetimlerin artırılması gerektiğini dile getirdi. Ünal geçmişte ülkemizin 70 sente bile muhtaç olduğu bir dönem de vatandaşın ekmeği ile oynanmadığını ithalata dayalı olarak bu şekilde bir ekonominin kimseye yararı olmayacağını mutlaka yöre ve ülke çiftçisinin tarımda desteğinin artırılarak tarım da üretimin artırılması gereken politikaların hayata geçirilmesinin önünün açılması gerektiğini ve ithalata dayalı ekonomiden vaz geçilmesi gerektiğini söyledi.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.