BURDUR’DA ETKİN DİN HİZMETLERİ SEMİNERİ i

YAŞAM 13.12.2017 - 16:56, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2833+ kez okundu.
 

BURDUR’DA ETKİN DİN HİZMETLERİ SEMİNERİ i

Diyanet İşleri Başkanlığı Cami Hizmetleri Daire Başkanı Selahaddin ÇELEBİ Burdur Öğretmenevi Nurcihan Velicangil Kültür Merkezi Konferans Salonunda merkez ve köylerde görev yapan Din görevlileri ve Kur’an Kursu öğreticileri ile bir araya geldi.
Etkili Din Görevlisi, Etkili Din Hizmeti Seminerine İl Müftüsü Hıdır Bayrak, Diyanet İşleri Uzmanı Dr. Ahmet Çekin, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Şube Müdürleri, Din Görevlileri ve Kur’an Kursu Öğreticileri katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Hıdır BAYRAK, Camilerin İslâm'ın özünde yer alan dayanışma ve uzlaşma ruhunun canlılık kazanmasına katkı sağlayan, birlik ve beraberliği sembolize eden, Müslümanların birlik ve beraberliklerinin pekiştirildiği mekânlar olduğunu, asırlardan beri minarelerden ezan seslerinin susmadığı camilerimizin, aynı zamanda yurdumuzun birer simgesi olduğunu söyledi. Hıdır Bayrak, başta din hizmeti olmak üzere, birçok alanda hizmet yürüten din görevlilerinin de önemli bir görev icra ettiklerine değindi. Konuşmalarında, camilerimizin ibadet mekânı olarak her kesime açık olduğunu, çocukların, kadınların, gençlerin ve engellilerin camiye devam etmeleri için gerekli çalışmalar yapıldığını dile getiren Selahaddin ÇELEBİ, Camiler ve Din Görevlileri haftasında her yıl değişik konuları gündeme taşıdıklarını,  Türkiye genelinde 85.000 Camii ile vatandaşlarımıza hizmet sunulduğunu, camilerimize devam eden cemaatimizden genç kardeşlerimizin sayısının artırılması asr-ı saadette olduğu gibi kadın ve engellileri camiye çekmek içinde üzerimize büyük sorumluluklar düştüğünü ifade etti. Peygamber efendimizin gözü görmeyen sahabe İbn-i Mektum’un camiye gelebilmesi için evi ile mescit arasına ip gerdirdiği ve bu ipe tutunarak camiye gelmesini sağladığını bu yüzden bizlerin de engelli kardeşlerimizin camiye gelebilmelerini sağlamak için gerekli tedbirleri almamız gerektiğini söyledi. Burdur ilinde camilerde çocuklar, gençler, kadınlar ve engelli vatandaşlara yönelik yapılan çalışma istatistiklerine değinen Çelebi, Burdur’da camilerde yapılan bazı çalışmaların Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu belirtti. Ayrıca Din görevlilerimizden, Camilerin Açık Tutulması Genelgesi doğrultusunda, camilerde cemaate yönelik Hadis, İlmihal ve Tefsir derslerine devam etmelerini ve sorumluluk bilinciyle görevlerini yerine getirmelerini istedi. Daire Başkanı bilgilendirme toplantısı sonunda din görevlileri ve Kur’an Kursu öğreticilerin talep ve sorularına cevap verdi. Diyanet İşleri Uzmanı Dr. Ahmet Çekin’in etkin bir din hizmeti verebilmek için din görevlilerinde bulunması gereken vasıfların ve özelliklerin neler olması gerektiğine değinmesinin ardından program sona erdi. Programın ardından yapılan İlçe Müftüleri toplantısına katılan Daire Başkanı Selahaddin Çelebi ve Diyanet İşleri Uzmanı Dr. Ahmet Çekin, ilçe müftüleriyle görüş alışverişinde bulundular. Toplantının ardından İl Müftüsü Hıdır Bayrak’ı makamında ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanlığı Cami Hizmetleri Daire Başkanı Selahaddin ÇELEBİ ve Diyanet İşleri Uzmanı Dr. Ahmet ÇEKİN, daha sonra ilimizden ayrıldılar.​  
Diyanet İşleri Başkanlığı Cami Hizmetleri Daire Başkanı Selahaddin ÇELEBİ Burdur Öğretmenevi Nurcihan Velicangil Kültür Merkezi Konferans Salonunda merkez ve köylerde görev yapan Din görevlileri ve Kur’an Kursu öğreticileri ile bir araya geldi.

Etkili Din Görevlisi, Etkili Din Hizmeti Seminerine İl Müftüsü Hıdır Bayrak, Diyanet İşleri Uzmanı Dr. Ahmet Çekin, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Şube Müdürleri, Din Görevlileri ve Kur’an Kursu Öğreticileri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Hıdır BAYRAK, Camilerin İslâm'ın özünde yer alan dayanışma ve uzlaşma ruhunun canlılık kazanmasına katkı sağlayan, birlik ve beraberliği sembolize eden, Müslümanların birlik ve beraberliklerinin pekiştirildiği mekânlar olduğunu, asırlardan beri minarelerden ezan seslerinin susmadığı camilerimizin, aynı zamanda yurdumuzun birer simgesi olduğunu söyledi. Hıdır Bayrak, başta din hizmeti olmak üzere, birçok alanda hizmet yürüten din görevlilerinin de önemli bir görev icra ettiklerine değindi.

Konuşmalarında, camilerimizin ibadet mekânı olarak her kesime açık olduğunu, çocukların, kadınların, gençlerin ve engellilerin camiye devam etmeleri için gerekli çalışmalar yapıldığını dile getiren Selahaddin ÇELEBİ, Camiler ve Din Görevlileri haftasında her yıl değişik konuları gündeme taşıdıklarını,  Türkiye genelinde 85.000 Camii ile vatandaşlarımıza hizmet sunulduğunu, camilerimize devam eden cemaatimizden genç kardeşlerimizin sayısının artırılması asr-ı saadette olduğu gibi kadın ve engellileri camiye çekmek içinde üzerimize büyük sorumluluklar düştüğünü ifade etti.

Peygamber efendimizin gözü görmeyen sahabe İbn-i Mektum’un camiye gelebilmesi için evi ile mescit arasına ip gerdirdiği ve bu ipe tutunarak camiye gelmesini sağladığını bu yüzden bizlerin de engelli kardeşlerimizin camiye gelebilmelerini sağlamak için gerekli tedbirleri almamız gerektiğini söyledi. Burdur ilinde camilerde çocuklar, gençler, kadınlar ve engelli vatandaşlara yönelik yapılan çalışma istatistiklerine değinen Çelebi, Burdur’da camilerde yapılan bazı çalışmaların Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu belirtti.

Ayrıca Din görevlilerimizden, Camilerin Açık Tutulması Genelgesi doğrultusunda, camilerde cemaate yönelik Hadis, İlmihal ve Tefsir derslerine devam etmelerini ve sorumluluk bilinciyle görevlerini yerine getirmelerini istedi. Daire Başkanı bilgilendirme toplantısı sonunda din görevlileri ve Kur’an Kursu öğreticilerin talep ve sorularına cevap verdi.

Diyanet İşleri Uzmanı Dr. Ahmet Çekin’in etkin bir din hizmeti verebilmek için din görevlilerinde bulunması gereken vasıfların ve özelliklerin neler olması gerektiğine değinmesinin ardından program sona erdi.

Programın ardından yapılan İlçe Müftüleri toplantısına katılan Daire Başkanı Selahaddin Çelebi ve Diyanet İşleri Uzmanı Dr. Ahmet Çekin, ilçe müftüleriyle görüş alışverişinde bulundular.

Toplantının ardından İl Müftüsü Hıdır Bayrak’ı makamında ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanlığı Cami Hizmetleri Daire Başkanı Selahaddin ÇELEBİ ve Diyanet İşleri Uzmanı Dr. Ahmet ÇEKİN, daha sonra ilimizden ayrıldılar.​

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.