BURDUR’ DA PEHLİVANLAR ÇAYIRDA KAPIŞACAK

SPOR 29.08.2018 - 13:18, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3491+ kez okundu.
 

BURDUR’ DA PEHLİVANLAR ÇAYIRDA KAPIŞACAK

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 1 Eylül Günü Serenler oteli altındaki çayırda yapılacak olan 1’inci “Yağlı Güreş” organizasyonu hakkında basın açıklaması yaptı.
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Susamlık tesislerinde Pehlivanlar ve organizasyon komitesinin de hazır bulunduğu bir basın açıklaması yaptı. Başkan Ercengiz, sözlerine ata sporumuz güreş yaklaşık 700 yıldır ülkemizdeki birçok bölgede yapılmaktadır. Ülkemizde ve bölgemizde güreşe olan ilgi günden güne artarak devam etmektedir. Biz bu nedenle bölgemizdeki bu potansiyeli de göz önüne alarak bir ilk olan bu organizasyonu başlatmak istiyoruz. Bölge olarak Yörük kültürünün de ata sporu güreşi yaşatmaya olan isteğini göz önüne aldık.r. Burdur Belediyesi olarak, Güreş Federasyonunun da bizlere sağladığı teknik destek ile bu yıl ilk kez gerçekleştiriyoruz Bu konuda bölgemiz de güçlü pehlivanların olması da bizi böyle bir organizasyonun yapılması gerektiğine inancımızın nedeni olarak söyleyebilirim. İlk kez yapılan güreşlerin geleneksel hale gelmesini umut ediyoruz. İlk kez Belediyemiz himayesinde düzenlenen yağlı pehlivan güreşlerimizde güçlü pehlivanların olması bizi daha da heveslendirmektedir. Başta “Edirne Kırkpınar” olmak üzere bölgemizdeki (Altınyayla) Dirmil ve Antalya “Elmalı” güreşlerinde düzenlenen organizasyonlarda güreş tutan pehlivanlarımızın bölgemizden olması bizi sevindiriyor. Burdur Belediyesi olarak bizim için en zor olan ilk kez yapılan güreş organizasyonunun başarılmasıdır. Şayet buradaki organizasyonda başarılı olursak “ Yağlı Pehlivan” Güreşlerimizi geleneksel hale getireceğiz. Burdur halkının merakla beklediği güreşlerin de devamını getireceğini umuyorum. Bu yıl baş pehlivanlık güreşleri için yaptırdığımız ödülümüz için yaptırdığımız altın kemer için özel bir durum var aslında geleneksel olarak üç yıl üst üste müsabakayı kazanan bir güreşçimize verilen altın kemer. Bu yıla mahsus iki yıl kazanana verilecektir. Güreşlerimize bu yıl 32 başpehlivan ile başlıyoruz. Gelecek yıllarda bu sayının artacağına inanıyorum. Ayrıca çeşitli boylarda 600 civarında pehlivanın çayır da mücadele edeceği organizasyon yetkilileri tarafından açıklandı.     
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 1 Eylül Günü Serenler oteli altındaki çayırda yapılacak olan 1’inci “Yağlı Güreş” organizasyonu hakkında basın açıklaması yaptı.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Susamlık tesislerinde Pehlivanlar ve organizasyon komitesinin de hazır bulunduğu bir basın açıklaması yaptı. Başkan Ercengiz, sözlerine ata sporumuz güreş yaklaşık 700 yıldır ülkemizdeki birçok bölgede yapılmaktadır. Ülkemizde ve bölgemizde güreşe olan ilgi günden güne artarak devam etmektedir. Biz bu nedenle bölgemizdeki bu potansiyeli de göz önüne alarak bir ilk olan bu organizasyonu başlatmak istiyoruz. Bölge olarak Yörük kültürünün de ata sporu güreşi yaşatmaya olan isteğini göz önüne aldık.r.

Burdur Belediyesi olarak, Güreş Federasyonunun da bizlere sağladığı teknik destek ile bu yıl ilk kez gerçekleştiriyoruz Bu konuda bölgemiz de güçlü pehlivanların olması da bizi böyle bir organizasyonun yapılması gerektiğine inancımızın nedeni olarak söyleyebilirim. İlk kez yapılan güreşlerin geleneksel hale gelmesini umut ediyoruz. İlk kez Belediyemiz himayesinde düzenlenen yağlı pehlivan güreşlerimizde güçlü pehlivanların olması bizi daha da heveslendirmektedir. Başta “Edirne Kırkpınar” olmak üzere bölgemizdeki (Altınyayla) Dirmil ve Antalya “Elmalı” güreşlerinde düzenlenen organizasyonlarda güreş tutan pehlivanlarımızın bölgemizden olması bizi sevindiriyor.

Burdur Belediyesi olarak bizim için en zor olan ilk kez yapılan güreş organizasyonunun başarılmasıdır. Şayet buradaki organizasyonda başarılı olursak “ Yağlı Pehlivan” Güreşlerimizi geleneksel hale getireceğiz. Burdur halkının merakla beklediği güreşlerin de devamını getireceğini umuyorum. Bu yıl baş pehlivanlık güreşleri için yaptırdığımız ödülümüz için yaptırdığımız altın kemer için özel bir durum var aslında geleneksel olarak üç yıl üst üste müsabakayı kazanan bir güreşçimize verilen altın kemer. Bu yıla mahsus iki yıl kazanana verilecektir. Güreşlerimize bu yıl 32 başpehlivan ile başlıyoruz. Gelecek yıllarda bu sayının artacağına inanıyorum. Ayrıca çeşitli boylarda 600 civarında pehlivanın çayır da mücadele edeceği organizasyon yetkilileri tarafından açıklandı.

  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.