BURDUR’DA PROJE KÜLTÜRÜ GELİŞİYOR

EĞİTİM 09.03.2020 - 13:26, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3508+ kez okundu.
 

BURDUR’DA PROJE KÜLTÜRÜ GELİŞİYOR

Burdur da Yaklaşık 20 yıl önce kalite sadece ürün için telaffuz edilirken, bugün her boyutta günlük yaşantımızın bir parçası haline gelmiştir.
Burdur Valiliği tarafından hazırlanan “Burdur Sanayisinde Toplam Kalite Çözüm Diyagnozunun Oluşturularak Deneyimlenmesi” projesi Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) 2019 yılı Teknik Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazanmıştır. Başarılı bir şekilde yürütülen proje çalışmaları kapsamında, Burdur ilinde faaliyet gösteren sanayi firmalarına ve şeker fabrikası personeline 7 gün boyunca süren 56 saatlik,  toplam kalite-süreç yönetim sistemleri, yalın üretim, know-how kapasitesinin arttırılması konularını içeren eğitimler verilmiştir. Günümüz küreselleşen pazar koşulları ve üretim faktörlerinin sınır tanımayan işleyişi, kalite olgusunu her zamankinden daha fazla ön plana çıkarmıştır. Yaklaşık 20 yıl önce kalite sadece ürün için telaffuz edilirken, bugün her boyutta günlük yaşantımızın bir parçası haline gelmiştir. Ürün kalitesi, hizmet kalitesi, organizasyon kalitesi, toplum kalitesi, yasam kalitesi Kalite kavramını bu denli ön plana çıkaran, yaşanan hızlı değişim sürecinde üretilen mal ve hizmetlerdeki çeşitlilik, uluslararası ticarette liberalleşme, ticari sınırların yok olması, teknolojik ilerlemeler ve bu gelişimlerin beraberinde getirdiği yeni rekabet koşullarıdır. Değişim ve gelişme, hiçbir zaman önüne geçilemeyecek ve engellenemeyecek kavramlardır. Gelişmekte olan ülkelerdeki firmaların sürdürülebilir kalkınmada önemli bir dinamik oldukları bilinmektedir. Bu sebeple gerçekleştirilen 7 günlük yoğun eğitim programı, ildeki üretime dayalı firmaların toplam kalite kapasitelerinin artırılmasına sebep olacak ve bölgenin sosyoekonomik gelişimine de katkı sunacaktır.
Burdur da Yaklaşık 20 yıl önce kalite sadece ürün için telaffuz edilirken, bugün her boyutta günlük yaşantımızın bir parçası haline gelmiştir.

Burdur Valiliği tarafından hazırlanan “Burdur Sanayisinde Toplam Kalite Çözüm Diyagnozunun Oluşturularak Deneyimlenmesi” projesi Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) 2019 yılı Teknik Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazanmıştır.

Başarılı bir şekilde yürütülen proje çalışmaları kapsamında, Burdur ilinde faaliyet gösteren sanayi firmalarına ve şeker fabrikası personeline 7 gün boyunca süren 56 saatlik,  toplam kalite-süreç yönetim sistemleri, yalın üretim, know-how kapasitesinin arttırılması konularını içeren eğitimler verilmiştir.

Günümüz küreselleşen pazar koşulları ve üretim faktörlerinin sınır tanımayan işleyişi, kalite olgusunu her zamankinden daha fazla ön plana çıkarmıştır. Yaklaşık 20 yıl önce kalite sadece ürün için telaffuz edilirken, bugün her boyutta günlük yaşantımızın bir parçası haline gelmiştir.

Ürün kalitesi, hizmet kalitesi, organizasyon kalitesi, toplum kalitesi, yasam kalitesi Kalite kavramını bu denli ön plana çıkaran, yaşanan hızlı değişim sürecinde üretilen mal ve hizmetlerdeki çeşitlilik, uluslararası ticarette liberalleşme, ticari sınırların yok olması, teknolojik ilerlemeler ve bu gelişimlerin beraberinde getirdiği yeni rekabet koşullarıdır. Değişim ve gelişme, hiçbir zaman önüne geçilemeyecek ve engellenemeyecek kavramlardır. Gelişmekte olan ülkelerdeki firmaların sürdürülebilir kalkınmada önemli bir dinamik oldukları bilinmektedir.

Bu sebeple gerçekleştirilen 7 günlük yoğun eğitim programı, ildeki üretime dayalı firmaların toplam kalite kapasitelerinin artırılmasına sebep olacak ve bölgenin sosyoekonomik gelişimine de katkı sunacaktır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.