BURDUR DA SOKAK HAYVANI POPULASYONU GİDEREK ARTIYOR

YAŞAM 05.01.2022 - 17:36, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3877+ kez okundu.
 

BURDUR DA SOKAK HAYVANI POPULASYONU GİDEREK ARTIYOR

Burdur Belediyesi 2022 Yılı ilk toplantısında belediye meclis üyelerine bilgi veren Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, artan sokak hayvanlarına müdahalede zorlanıyoruz.
Burdur Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı bir sokak hayvanlarını barındırma ve rehabilitasyon merkezimiz var geçtiğimiz yıl içinde belediye olarak bu merkez de 625 köpek veterinerlerimiz tarafından 201 köpek ise Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi  Veteriner İşleri Fakültesi tarafından kısırlaştırılmıştır. Buna karşılık Belediye olarak 76 Köpek vatandaşımız tarafından sahiplenirken 10 kedi yine vatandaşlarımız tarafından sahiplenilmiştir. Halen bu sokak hayvanlarının sokaklarımızda doğal ortamlarında bulunmaktadır. Bu güne kadar bize  Belediyemize ihbar hattımıza düşen 196 olaydan 106 tanesi Belediye Veteriner Müdürlüğü  tarafından sokak hayvanları ile ilgili ihbarlardır.                       KONTROLSÜZ OLARAK ÇEVRE İLLER VE İLÇELERDEN GETİRİLMEKTEDİR Burdur Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğümüzün yıl içinde alanda yaptığı çalışmalarda 1185 köpek 398 kedi tespit edilirken ihbarlı olarak alan taramasında 905 köpek 320 kedi alınmıştır. Bu sayı yıl itibarı ile de Salı pazarına çevre il ve ilçelerden ayrıca hayvan pazarına gelen çevre yerleşim yerlerinden gelenler getirdikleri sokak hayvanlarını bırakarak gitmektedir, Belediye olarak bu konuda imkanlarımız sınırlıdır. Hayvan barınağımızın kapasitesi 200-250 hayvanın bakılabileceği kapasitededir. Barınağa aldığımız hayvanların yemini yine kendi imkanlarımız ile sağlıyoruz. Mutlaka sokak hayvanlarının yükünü devlet kurumları ve vatandaşlarımız ile paylaşmak zorundayız. Öte yandan sokakta imkanlarımız ile kısırlaştırılan hayvanların çoğu  Anadolu da karabaş olarak bilinen çoban köpeklerinden oluşmaktadır.      
Burdur Belediyesi 2022 Yılı ilk toplantısında belediye meclis üyelerine bilgi veren Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, artan sokak hayvanlarına müdahalede zorlanıyoruz.

Burdur Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı bir sokak hayvanlarını barındırma ve rehabilitasyon merkezimiz var geçtiğimiz yıl içinde belediye olarak bu merkez de 625 köpek veterinerlerimiz tarafından 201 köpek ise Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi  Veteriner İşleri Fakültesi tarafından kısırlaştırılmıştır. Buna karşılık Belediye olarak 76 Köpek vatandaşımız tarafından sahiplenirken 10 kedi yine vatandaşlarımız tarafından sahiplenilmiştir. Halen bu sokak hayvanlarının sokaklarımızda doğal ortamlarında bulunmaktadır. Bu güne kadar bize  Belediyemize ihbar hattımıza düşen 196 olaydan 106 tanesi Belediye Veteriner Müdürlüğü  tarafından sokak hayvanları ile ilgili ihbarlardır.  

                    KONTROLSÜZ OLARAK ÇEVRE İLLER VE İLÇELERDEN GETİRİLMEKTEDİR

Burdur Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğümüzün yıl içinde alanda yaptığı çalışmalarda 1185 köpek 398 kedi tespit edilirken ihbarlı olarak alan taramasında 905 köpek 320 kedi alınmıştır. Bu sayı yıl itibarı ile de Salı pazarına çevre il ve ilçelerden ayrıca hayvan pazarına gelen çevre yerleşim yerlerinden gelenler getirdikleri sokak hayvanlarını bırakarak gitmektedir, Belediye olarak bu konuda imkanlarımız sınırlıdır. Hayvan barınağımızın kapasitesi 200-250 hayvanın bakılabileceği kapasitededir. Barınağa aldığımız hayvanların yemini yine kendi imkanlarımız ile sağlıyoruz. Mutlaka sokak hayvanlarının yükünü devlet kurumları ve vatandaşlarımız ile paylaşmak zorundayız. Öte yandan sokakta imkanlarımız ile kısırlaştırılan hayvanların çoğu  Anadolu da karabaş olarak bilinen çoban köpeklerinden oluşmaktadır.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.