BURDUR DEVLET HASTANESİ İÇİN NE ZAMAN İHALEYE ÇIKILACAK …

SAĞLIK 24.10.2019 - 17:32, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3106+ kez okundu.
 

BURDUR DEVLET HASTANESİ İÇİN NE ZAMAN İHALEYE ÇIKILACAK …

CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya Burdur Devlet Hastanesi hakkında yazılı soru önergesi verdi.
Burdur Devlet Hastanesi için aylar önce ihaleye çıkıldı. Sağlık Bakanlığı bütçesinden ödenek ayrılan ve yerel seçimlerden önce yapımına hemen başlanacağı belirtilen hastane inşaatının, Burdur halkı tarafından da merak konusu olduğunu belirten GÖKER, İhalesi Akay İnşaat tarafından kazanılan hastanenin 475 yatak kapasiteli, 120 tane tek yataklı, 10 tane süit, 80 tane 2 kişilik tuvaletli, banyolu ve televizyonlu odalara sahip, 14 ameliyathane, 115 poliklinik, 256 kapalı, 495 açık otopark kapasiteli olacağı haberleri yerel seçimler arifesinde tüm Burdur basınında yer almıştır. Ancak ihaleyi alan firmanın Yönetim Kurulu Başkanı’nın Nisan ayında başlanacağını müjdelediği ve “900 günden önce hizmete açacağız” dediği hastane inşaatı ihalesinin iptal olması ve yeni ihalenin ne zaman olacağının bilinmemesi herkesin kafasında soru işareti oluşmasına neden olmaktadır” dedi. Ayrıca Burdur ilimizde vatandaşlarımıza hizmet vermekte olan Burdur Devlet Hastanesinin bazı birimlerinde personel sıkıntısı yaşandığını dile getiren CHP’li Vekil, “Özellikle hemşireler konusunda yaşanan personel yetersizliği sağlık hizmetlerinin aksamasına yol açmaktadır. Hemşire kadrosunda görev yapan yaklaşık 45 kişinin Burdur İl Sağlık Müdürlüğü tarafından başka işlerle görevlendirildiği için sağlık hizmetlerinin aksadığı ve bu nedenle hastaların mağdur olduğu iddia edilmektedir” diyerek Bakanlığa bazı sorular yöneltti. CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER yazılı soru önergesinde şu sorulara yer verdi. Yeni Devlet Hastanesinin ihale sürecine ne zaman başlanacaktır?   Sağlık Bakanlığı olarak yeni ihale şartnamesine, ihaleyi kazanan firma ile ilgili olarak taahhüt edilen hükümlerin yerine getirilmemesi halinde bir yaptırım maddesi konulması düşünülmekte midir? Yeni Devlet Hastanesinin ihale sürecinde Burdur halkından saklanan ve kamuoyu ile paylaşılmayan bir durum söz konusu mudur?  
CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya Burdur Devlet Hastanesi hakkında yazılı soru önergesi verdi.

Burdur Devlet Hastanesi için aylar önce ihaleye çıkıldı. Sağlık Bakanlığı bütçesinden ödenek ayrılan ve yerel seçimlerden önce yapımına hemen başlanacağı belirtilen hastane inşaatının, Burdur halkı tarafından da merak konusu olduğunu belirten GÖKER, İhalesi Akay İnşaat tarafından kazanılan hastanenin 475 yatak kapasiteli, 120 tane tek yataklı, 10 tane süit, 80 tane 2 kişilik tuvaletli, banyolu ve televizyonlu odalara sahip, 14 ameliyathane, 115 poliklinik, 256 kapalı, 495 açık otopark kapasiteli olacağı haberleri yerel seçimler arifesinde tüm Burdur basınında yer almıştır. Ancak ihaleyi alan firmanın Yönetim Kurulu Başkanı’nın Nisan ayında başlanacağını müjdelediği ve “900 günden önce hizmete açacağız” dediği hastane inşaatı ihalesinin iptal olması ve yeni ihalenin ne zaman olacağının bilinmemesi herkesin kafasında soru işareti oluşmasına neden olmaktadır” dedi.

Ayrıca Burdur ilimizde vatandaşlarımıza hizmet vermekte olan Burdur Devlet Hastanesinin bazı birimlerinde personel sıkıntısı yaşandığını dile getiren CHP’li Vekil, “Özellikle hemşireler konusunda yaşanan personel yetersizliği sağlık hizmetlerinin aksamasına yol açmaktadır. Hemşire kadrosunda görev yapan yaklaşık 45 kişinin Burdur İl Sağlık Müdürlüğü tarafından başka işlerle görevlendirildiği için sağlık hizmetlerinin aksadığı ve bu nedenle hastaların mağdur olduğu iddia edilmektedir” diyerek Bakanlığa bazı sorular yöneltti.

CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER yazılı soru önergesinde şu sorulara yer verdi.

Yeni Devlet Hastanesinin ihale sürecine ne zaman başlanacaktır?

 

Sağlık Bakanlığı olarak yeni ihale şartnamesine, ihaleyi kazanan firma ile ilgili olarak taahhüt edilen hükümlerin yerine getirilmemesi halinde bir yaptırım maddesi konulması düşünülmekte midir?

Yeni Devlet Hastanesinin ihale sürecinde Burdur halkından saklanan ve kamuoyu ile paylaşılmayan bir durum söz konusu mudur?

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.