BURDUR, EL DİKİMİ TOPUN MERKEZİ HALİNE GELDİ.

YAŞAM 11.11.2021 - 17:34, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2275+ kez okundu.
 

BURDUR, EL DİKİMİ TOPUN MERKEZİ HALİNE GELDİ.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) iş birliğiyle başlatılan ‘El Dikimi Top Üretim Kursu’ projesi kapsamında 80 kadın top dikim ustası oldu.
Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Durmuş Acar, Prof. Dr. Mehmet Karaca, Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Rektör Danışmanları Doç. Dr. Ali Murat Alpaslan, Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Kılınç, Genel Sekreter Ali Nihat Gündüzalp, El Dikimi Top Üretimi Projesi Koordinatörü Araştırma görevlisi Mehmet Öçal top dikim atölyesini ziyaret ederek, çalışmaları yerinde incelediler. El Dikimi Top Üretimi hakkında bilgi veren proje koordinatörü Arş. Gör. Mehmet Öçal, “El dikimi top denilince artık akla Burdur geliyor. El dikimi topun Türkiye’deki merkezi Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi bünyesindeki el dikimi top atölyesi oldu.” dedi. Öçal, merkezin çalışmaları hakkında yaptığı açıklamada; “İşkur desteği ile sigortalı ve ücretli olarak kursa tabi tutulan 80 kursiyer artık top dikim ustası oldu. 80 kursiyerin bir kısmı atölyede sigortalı ve ücretli olarak çalışırken, bir kısmı da top başı 50 TL ile evde top dikimi yapıyor. Haftada 700-750 arası topun üretildiği El Dikimi Top Atölyesinde üretilen topların kalitesi artık FİFA standartlarına ulaştı. 9 farklı çeşit ve kalitede futbol topu ile voleybol ve hentbol topu üretimin yapıldığı atölyede 2018 yılından bu yana 10 bin top dikildi ve satışı gerçekleştirildi.” ifadelerine yer verdi. TOP ÜRETİMİ YERLİ VE MİLLİ İMKANLAR İLE YAPILIYOR Proje koordinatörü Arş. Gör. Öçal, konuşmasına söyle devam etti: MAKÜ ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile yapılan iş birliği ile belirlenen kursiyerler tarafından üretilen toplar ile Burdur, Türkiye’de ilk ve tek yerli ve milli imkanlar kullanılarak üretim yapılan topların üretim merkezi haline dönüştü. Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında da desteklenen El Dikimi Top Atölyemizde toplar üzerinde her türlü baskı yapabilir hale geldik. Üç yıl süren bir AR-GE sonucunda belirli bir noktaya gelinen El Dikimi Top Atölyesinde dikilen toplar artık FİFA Standartlarında. Önümüzdeki günlerde de Dünya’daki en çok top üretimi yapılan Pakistan’dan top dikim ustaları ve girişimciler Burdur’a gelerek atölyemizi ziyaret edecekler.”    
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) iş birliğiyle başlatılan ‘El Dikimi Top Üretim Kursu’ projesi kapsamında 80 kadın top dikim ustası oldu.

Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Durmuş Acar, Prof. Dr. Mehmet Karaca, Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Rektör Danışmanları Doç. Dr. Ali Murat Alpaslan, Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Kılınç, Genel Sekreter Ali Nihat Gündüzalp, El Dikimi Top Üretimi Projesi Koordinatörü Araştırma görevlisi Mehmet Öçal top dikim atölyesini ziyaret ederek, çalışmaları yerinde incelediler.

El Dikimi Top Üretimi hakkında bilgi veren proje koordinatörü Arş. Gör. Mehmet Öçal, “El dikimi top denilince artık akla Burdur geliyor. El dikimi topun Türkiye’deki merkezi Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi bünyesindeki el dikimi top atölyesi oldu.” dedi.

Öçal, merkezin çalışmaları hakkında yaptığı açıklamada; “İşkur desteği ile sigortalı ve ücretli olarak kursa tabi tutulan 80 kursiyer artık top dikim ustası oldu. 80 kursiyerin bir kısmı atölyede sigortalı ve ücretli olarak çalışırken, bir kısmı da top başı 50 TL ile evde top dikimi yapıyor. Haftada 700-750 arası topun üretildiği El Dikimi Top Atölyesinde üretilen topların kalitesi artık FİFA standartlarına ulaştı. 9 farklı çeşit ve kalitede futbol topu ile voleybol ve hentbol topu üretimin yapıldığı atölyede 2018 yılından bu yana 10 bin top dikildi ve satışı gerçekleştirildi.” ifadelerine yer verdi.

TOP ÜRETİMİ YERLİ VE MİLLİ İMKANLAR İLE YAPILIYOR

Proje koordinatörü Arş. Gör. Öçal, konuşmasına söyle devam etti: MAKÜ ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile yapılan iş birliği ile belirlenen kursiyerler tarafından üretilen toplar ile Burdur, Türkiye’de ilk ve tek yerli ve milli imkanlar kullanılarak üretim yapılan topların üretim merkezi haline dönüştü. Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında da desteklenen El Dikimi Top Atölyemizde toplar üzerinde her türlü baskı yapabilir hale geldik. Üç yıl süren bir AR-GE sonucunda belirli bir noktaya gelinen El Dikimi Top Atölyesinde dikilen toplar artık FİFA Standartlarında. Önümüzdeki günlerde de Dünya’daki en çok top üretimi yapılan Pakistan’dan top dikim ustaları ve girişimciler Burdur’a gelerek atölyemizi ziyaret edecekler.”

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.